«مهدی جمالینژاد» عصر چهارشنبه در نشست با اعضای شوراهای اسلامی شهر و روستا استان مرکزی افزود: شوراهای اسلامی شهر و روستا نقش موثری در افزایش اقتدار کشور برعهده دارند.
وی بیان کرد: شوراهای اسلامی باید حلقه اتصال بین حاکمیت و مردم را روز به روز بیشتر تقویت کنند و همه تلاش خود را برای توسعه کشور در بخشهای مختلف به کار گیرند.
معاون وزیر کشور ادامه داد: سال ۹۸ یک سال ویژه برای کشور بود و در هیچ زمانی این همه بحران در کشور ایجاد نشده بود و تنها در یک مورد و در یک زمان در ۲۵ استان کشور سیل جاری شد.
جمالی نژاد اظهار داشت: اما باتدابیر ویژه این سال سپری شد و بسیاری از تهیدات به فرصت تبدیل شد و ایران در زمینه مقابله با کرونا نیز اقدامات خوبی داشته و شرایط آن خوب است.
وی عنوان کرد: بسیاری از کشورهای اروپایی و مطرح جهان در راه مقابله با ویروس کرونا به زانو درآمدهاند و اقتصاد آنها فلج شده است.
رییس سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور اضافه کرد: همه تلاشها باید در دوران پساکرونا برای جبران خسارتهای ناشی از این بیماری به کار گرفته شود و از ظرفیتهای کشور در سال جهش تولید نهایت بهره برده شود.
جمالی نژاد گفت: ایران در جهان رتبه ۱۳تولید غلات، رتبه ۲ ذخایر اثبات شده گاز طبیعی، رتبه سوم تولید گاز طبیعی، رتبه سوم تولید نفت، رتبه چهار ذخایر انبار شده نفت، رتبه ۱۵ تولید برق، رتبه ۶ تولید برق از گاز طبیعی، رتبه هشت تولید آهن، رتبه ۱۲ تولید مس، رتبه نخست تولید فیروزه، رتبه ۱۲ تولید فولاد، رتبه ۱۱ تولید سیمان، رتبه ۱۱ فناوری فضایی، رتبه ۱۳ چرخه کامل سوخت هستهای، رتبه دوم فناوری سلولهای بنیادی و رتبه هفتم جاذبههای گردشگری را داراست و در بحث داروهای نوترکیب نیز در جایگاه ۱۱ دنیا قرار دارد.
وی تصریح کرد: پس از ۳۷ سال لایحه درآمدهای پایدار به صحن علنی مجلس شورای اسلامی وارد شده که اگر تصویب شود در افزایش توان و قدرت شهرداریها نقش موثری دارد.
معاون وزیر کشور افزود: توسعه کشور از روستاهای میگذرد و توجه به روستاها میتواند مهاجرتها را معکوس کند.
پیشرفت شوراهای اسلامی شهر و روستا
استاندار مرکزی نیز در این نشست گفت: شوراهای اسلامی شهر و روستا از زمان ایجاد تاکنون پیشرفتهای خوبی داشتهاند و امروز پختگی و تکامل در آنها مشهود است.
سید «علی آقازاده» افزود: شوراهای اسلامی شهر و روستا در طول ۲۲ سال گذشته فعالیتهای ارزشمند و موثری در راه توسعه کشور داشتهاند و این مهم باید روز به روز افزایش یابد.
وی بیان کرد: در هر دوره تجربه، توانمندی و تعامل شوراهای اسلامی شهر و روستاها بیشتر شده است.
استاندار مرکزی ادامه داد: خیلی از افراد در ابتدا به شوراهای اسلامی شهر و روستا اعتقاد و باوری نداشتند اما نقش آنها امروز در حوزههای مختلف مشهود است.
آقازاده اظهار داشت: شوراهای اسلامی شهر و روستای استان مرکزی در راستای مقابله با کرونا نیز اقدامات خوبی داشتهاند.
وی گفت: در راستای حمایت واقعی از شوراها باید تلاش ویژهای صورت گیرد، هرچند حمایتهای دولتهای یازدهم و دوازدهم از شوراها، دهیاریها و بخشها قابل مقایسه با قبل نیست.
استاندار مرکزی افزود: پارسال این استان در زمینه تامین قیر با مشکلاتی همراه بود که این مهم در روند تکمیل پروژههای عمرانی تاثیر داشت.
آمار اعضای شوراهای استان مرکزی
معاون امور عمرانی استانداری مرکزی هم در این نشست گفت: این استان دارای ۱۲ شهرستان و ۳۴ شهر است و تعداد اعضای شورای شهرستانهای استان مرکزی ۷۱ نفر و تعداد اعضای شورای شهرهای این استان ۱۸۲ نفر است.
«مهدی زندیه وکیلی» افزود: ۸۱۸ روستای استان مرکزی دارای شورا است که تعداد اعضای آنها ۲هزار و ۵۰۸ نفر است و از این تعداد ۸۳ نفر را بانوان تشکیل میدهند.
وی بیان کرد: شوراهای اسلامی شهر و روستای استان مرکزی در زمینه مقابله با ویروس کرونا اقدامات موثری داشتهاند که انتظار است این مهم همچنان تداوم داشته باشد.
شوراها تا جایگاه واقعی خود فاصله زیادی دارند
رییس شورای اسلامی کلانشهر اراک نیز در این نشست گفت: شوراها باید حلقه میانی بین مردم و دولت باشند اما این جایگاه به معنای واقعی وجود ندارد و باید برای رسیدن به این جایگاه، بیش از پیش تلاش کرد.
«محمد حسین فدایی» افزود: نمایندگان مجلس شورای اسلامی درگیر همه مسایل کوچک و بزرگ هستند که میتوان با افزایش مسوولیت و اختیارات شوراهای اسلامی، مسایل کوچکتر به شوراها واگذار شود تا نمایندگان مسایل کلان را دنبال کنند.
در نشست شوراهای اسلامی شهر و روستا استان مرکزی با حضور معاون وزیر کشور، مصوب شد نماینده شوراهای این استان در نشستهای شورای برنامهریزی و توسعه استان حضور یابد.
استان مرکزی ۱۲شهرستان با بیش از یک میلیون و ۴۰۰ هزار نفر جمعیت دارد.
نظر شما