۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۹، ۱۳:۱۰
کد خبرنگار: 1026
کد خبر: 83776318
T T
۲ نفر

برچسب‌ها

۳۰۰ نقطه رانشی در جاده‌های مازندران شناسایی شد

۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۹، ۱۳:۱۰
کد خبر: 83776318
۳۰۰  نقطه رانشی در جاده‌های مازندران شناسایی شد

ساری - ایرنا - استاندار مازندران خواستار توجه بیشتر دستگاه‌های ذیربط به راه‌های استان شد و گفت که ۳۰۰ نقطه رانشی حاشیه محورهای اصلی و فرعی در این خطه شمال کشور شناسایی شده است.

به گزارش خبرنگار ایرنا ، احمد حسین زادگان روز سه شنبه در نشست شورای مدیریت بحران استان در ساری افزود : برای مرمت نقاط رانشی و در معرض خطر در استان نیاز به اعتبار ویژه ای است که باید دستگاه های  مربوطه برای دریافت این اعتبار از وزارتخانه و یا سازمان های ملی پیگیری لازم را انجام دهند.
وی افزایش بارش باران بهاری به همراه زمین لرزه ها را علت اصلی افزایش رانش زمین در استان مازندران در بهار سال جاری برشمرد و اظهار داشت : اگر چه تاکنون به دلیل اجرای طرح های پیشگیرانه این رانش ها تلفاتی نداشت، ولی میزان خسارت های مالی بیش از توان استانی است.

رییس شورای مدیریت بحران استان مازندران اظهار داشت : در شرایط فعلی از لحاظ وضعیت جوی امکان اجرای طرح های پیشگیرانه برای جلوگیری از رانش همانند برداشت سنگ معلق و یا درختان شکسته وجود دارد و باید هرچه سریع تر این برنامه ها از سوی مدیران شهرستانی اجرا شود.
حسین زادگان افزود : برای برداشت درختان و موانع طبیعی باید هماهنگی و استعلام از  منابع طبیعی انجام شود و دستگاه های متولی موظف به پاسخگویی به این درخواست در کمترین زمان ممکن هستند و چنانچه منابع طبیعی در موقع مقرر به این استعلام پاسخ نداد، دستگاه های اجرایی کارشان را با  رعایت مواد قانونی انجام دهند.

بر اساس گزارش های رسمی رانش زمین عمدتا در مناطق کوهستانی و ییلاقی مازندران همه ساله در فصل بهار و پاییز رخ می دهد ولی امسال در فروردین ماه آمار رانش ها به طرز کم سابقه ای افزایش داشته است. به عنوان مثال روز نخست فروردین ماه امسال رانش زمین سبب تخریب چند واحد مسکونی در روستای " پیت سرا " شهرستان سوادکوه شد. رانش های بعدی که همچنان ادامه دارد سبب شد تا مسئولان به فکر جا به جایی این روستا بیفتند. رانش جاده در منطقه سوادکوه هم در اوایل اردیبهشت ماه امسال باعث مسدود شدن راه دستکم ۲۰ روستا شد. رانش زمین در مناطق غربی و شرقی مازندران هم گزارش شده است.

استاندار مازندران همچنین در این نشست با اشاره به اجرای طرح مطالعاتی شناسایی نقاط رانشی از سوی زمین شناسی استان ، خواهان بهره گیری از دستاوردهای مطالعاتی این سازمان از سوی دستگاه های اجرایی در ساخت و ساز های عمرانی شد.
حسین زادگان گفت : دستگاه های اجرایی در انجام پروژه های عمرانی باید از نظرات کارشناسی و مشاوره ای سازمان زمین شناسی استان برای کاهش خسارت های احتمالی ناشی از بلایای طبیعی از جمله رانش زمین استفاده کنند و این کار باعث کاهش هزینه و اطمینان بخشی بیشتر در اجرای پروژه های عمرانی می شود.
وی اظهار داشت : سازمان زمین شناسی استان نیز می تواند از این پس برای اجرای طرح های مطالعاتی از  یک درصد اعتبار پژوهشی استان مازندران استفاده کند و تخصیص این اعتبار کارکرد این سازمان را افزایش خواهد داد.
نماینده عالی دولت در مازندران با اشاره به رانش زمین در روستای پیت سرا در شهرستان سوادکوه ، خواهان بهره گیری از کارشناسی  زمین شناسی برای بحث جا به جایی  واحدهای مسکونی در معرض خطر این روستا شد.
رییس شورای مدیریت بحران استان مازندران هم گفت : به هر حال بخشی از واحدهای مسکونی این روستا براثر رانش زمین و سقوط سنگ از کوه دچار خسارت شدند ، اگر چه خوشبختانه این حادثه تلفاتی نداشت.
حسین زادگان یاد آور شد : خطر برای این منطقه همچنان باقی است و چنانچه نیاز به بررسی بیشتر برای جا به جایی واحدهای مسکونی در معرض خطر وجود دارد، هر چه سریع تر این کار با ورود مدیریت بحران و معاونت عمرانی استانداری و سایر دستگاه های مرتبط انجام شود.
استاندار مازندران از نحوه اطلاع رسانی برخی حوادث و کمبودها در استان از سوی دستگاه های اجرایی انتقاد کرد و اظهار داشت : اگر اطلاع رسانی درستی از این وقایع از سوی مسئوولان استانی صورت نگیرد، صدای ما به مسئولان کشور نمی رسد.
وی افزود : باید از ظرفیت های خوب رسانه های استان مازندران برای رساندن صدای کمبودها در استان به مسئولان ملی استفاده کرد تا بتوانیم با دریافت اعتبار ویژه این نارسایی ها را جبران کنیم.
استاندار مازندران گفت : رسانه ها ی استان پس از شیوع ویروس کرونا اطلاع رسانی خوبی انجام دادند و بخش زیادی از موفقیت ها در کنترل و مدیریت ویروس کرونا و حتی دریافت اعتبار مرهون اطلاع رسانی خوب رسانه ها و فضای مجازی بود.
وی اضافه کرد : با این اطلاع رسانی مناسب و پیگیری مدیران استانی، استان مازندران توانست حدود ۲ هزار میلیارد ریال اعتبار مقابله با ویروس کرونا دریافت کند و کارهای خوبی با این اعتبار انجام شد.
 


 

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha