سید رضا سلامتی روز چهارشنبه در جریان بازدید معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری همدان از روند اجرای ۲ طرح سرشاخه کاری درختان گردو و طرح فراز در رزن اظهار داشت: این طرح با استفاده از ارقام دیرگلده و دیربرگده بر روی ارقام بذری نامرغوب گردو اجرا می شود.
وی بالا بردن عملکرد و بهره وری را از دیگر اهداف طرح سرشاخه کاری و پیوند برشمرد بیان کرد: با توجه به اینکه زمان زیادی برای به بار نشست محصول درخت گردو نیاز است، امکانات و نهادههای زیادی در یکسال صرف می شود بنابراین میطلبد با استفاده از روشهای نوین مثل سرشاخه کاری و پیوند بتوان به باغداران و کشاورزان کمک کرد.
رییس سازمان جهادکشاورزی استان همدان نیز در این بازدید گفت: از طرح های مهمی که در استان همدان به ویژه در شهرستان های ملایر و رزن درحال اجراست، طرح داربستی کردن یا طرح فراز باغ های انگور است.
منصورر ضوانی جلال با بیان اینکه در همدان بیش از ۸۶ هکتار طرح فراز انجام شده، افزود: در سطح شهرستان رزن ۱۰ هکتار باغ انگور با الگوگیری از طرح فراز در دست اجرا است.
وی ادامه داد: در طرح توسعه راهبردی استان در حوزه کشاورزی هر سال باید ۱۵۰ هکتار طرح فراز انجام شود که با زیرساخت هایی که انجام شده امیدواریم این آمار به ۲۰۰ هکتار افزایش یابد.
رییس سازمان جهادکشاورزی استان همدان درباره مزیت های طرح فراز گفت: اجرای این طرح موجب افزایش کیفیت و میزان تولید می شود به طوریکه وقتی باغات ایستاده یا طرح فراز انجام می گیرد محصول آسیب ندیده و فرآوری آن براحتی صورت می گیرد.
رضوانی جلال اجرای طرح سرشاخه کاری درختان گردو را از دیگر طرح های جهاد استان برشمرد و یادآور شد: در این طرح ۱۲۰ هزار پیوندک برای درختان گردو انجام می شود و هدف از اجرای آن ایجاد محصول با کیفیت و بازدهی بالا از باغات سنتی است همچنین پیوندک های جدید در مقابل سرمازدگی مقاومت بالایی دارند.
وی بیان کرد: تاکنون در استان همدان بیش از ۴۵ هزار پیوندک اجرا شده است و این طرح تا پایان اردیبهشت ادامه دارد.
بیش از ۱۹ هزار و ۳۰۰ هکتار از باغهای همدان زیر کشت گردو قرار دارد و طرح سرشاخهکاری باغ های گردو توسط اتحادیه تعاونی تولید روستایی به تعداد ۱۰۰ هزار پیوند سرشاخه کاری صورت می گیرد.
نظر شما