به گزارش روزنامه گاردین، نخست وزیر سابق ایتالیا گفت اتحادیه در برنامه ریزی برای طرح نجات اقتصادی «فرصتی تاریخی» در اختیار دارد.
کمیسیون اروپا چند روز قبل اعلام کرده بود که اتحادیه اروپا وارد «عمیق ترین رکود اقتصادی در طول تاریخ پیدایش خود» شده است.
جنتیلونی در مصاحبه با چند روزنامه از جمله گاردین که فقط چند روز بعد از این هشدار کمیسیون مطرح شد گفت: اتحادیه اروپا به طرح احیای اقتصادی قوی برای جلوگیری از خطر تجزیه اقتصادی نیاز دارد. بسته شدن کارخانه ها و فروشگاه ها، به زمین نشستن هواپیماها و مشتریانی که به دلیل محدویت های قرنطینه باید در خانه بمانند به این معنا است که انتظار می رود اقتصاد اتحادیه کاهشی ۷.۵ درصدی را در سال ۲۰۲۰ داشته باشد که کاهشی عمیق تر از بحران مالی سال ۲۰۰۹ است.
وی از نابرابر بودن منابع کشورها برای خروج از شوک اقتصادی ابراز نگرانی کرد و کشورهایی همچون یونان، ایتالیا و کرواسی و اسپانیا که با کاهش رشد اقتصادی ۹ درصدی مواجه خواهند بود اما اقتصاد آلمان و اتریش به ترتیب کاهشی ۶.۵ و ۵.۵ درصدی را تجربه خواهند کرد. بعلاوه سطح منابع دولت ها برای نجات شرکت ها و پرداخت دستمزد کارکنان یکسان نیست.
جنتیلونی اظهار داشت، درخواست کمک دولتی از سوی اعضای اتحادیه بسیار نامتوازن است. آنچه که روشن است سطح غیریکنواخت بهبود اقتصادی و خطراتی است که این مساله بر بازار مشترک ما و در حوزه یورو دارد. این چیزی است که تهدید علیه موجودیت ساختار اتحادیه محسوب می شود.
این مقام اروپایی افزود: اگر بخواهیم خوشبینانه تر نگاه کنیم این موضوع فرصتی تاریخی برای پر کردن خلا ناشی از برخورداری از ابزارهای مشترک برای اجرای سیاست های مالی و اقتصادی است.
بحران مالی جهانی سال ۲۰۰۸ به بروز بحران بدهی برای ضعیف ترین اقتصادهای اروپا تبدیل شد. با گذشت یک دهه از این امر سیاستگذاران همچنان خواستار ادغام عمیق تر از جمله بودجه منطقه یورو هستند.
کمیسیون اروپا به دنبال درخواست آوریل (فروردین) سران اتحادیه برای پاسخ به شوک اقتصادی استثنانی ناشی از بحران کرونا به دنبال ترسیم طرحی برای کمک به بهبود اقتصادی این بلوک است. اورسلا فون در لاین رئیس کمیسیون اروپا گفته که طرح این کمیسیون شامل کمک یک تریلیون یورویی است ولی هنوز باید درباره منبع تامین آن تصمیم گیری شود. طرح احیای اقتصادی اتحادیه اروپا در بودجه آتی اتحادیه برای هفت سال آینده لحاظ خواهد شد. این بودجه منبع اختلافات اعضا تا قبل از شیوع کرونا بود.
وی بر ضرورت ترسیم چنین طرحی تاکید کرد و گفت انتظار می رود سرمایه گذاری بخش خصوصی در سالهای ۲۰۲۱ و ۲۰۲۲ به میزان ۸۰۰ میلیارد یورو کاهش یابد.
وی گفت نگران فقدان توافق در مذاکرات در آینده پسابرگزیت با انگلیس است که یکی از ریسک های اقتصادی پیش بینی شده از سوی کمیسیون برای اتحادیه اروپا و بریتانیا است. اقتصاد بریتانیا طبق پیش بینی کمیسیون اروپا در سال ۲۰۲۰ میلادی ۸.۳ درصد کاهش می یابد و در صورت فقدان توافقی این امر رشد اقتصادی را بیش از پیش تضعیف خواهد کرد.
نظر شما