۲۷ اردیبهشت ۱۳۹۹، ۸:۱۲
کد خبرنگار: 2087
کد خبر: 83788345
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

یک کوه فاصله بین دانش‌آموزان رضاآباد شاهرود تا آموزش‌های مجازی

شاهرود- ایرنا- اتصال به اینترنت و بهره‌بردن از آموزش مجازی این روزها برای دانش‌آموزان و دانشجویان روستای رضاآباد بیارجمند در شهرستان شاهرود استان سمنان تبدیل به رویایی‌شده که برای تحقق آن باید یک کوه را پشت‌سربگذارند.

روستای رضا آباد در بخش بیارجمند شاهرود در ۲۵۰ کیلومتری جنوب شرقی مرکز این شهرستان و ۱۲۳ کیلومتری جنوب شرقی بیارجمند و در شمال ذخیره گاه زیست کره توران قرار دارد. این روستا کویری است و جمعیت بیش از ۲۰۰ خانواری این روستا عشایر هستند. رضا آباد به دلیل همسایگی اش از یک طرف با کوه و از طرف دیگر با رمل های ماسه ای و جاذبه های دیگری چون معماری گنبدی خانه ها، سیاه‌چادرهای عشایری و آیین‌های شترسواری سالانه میزبان علاقه‌مندان گردشگران بسیاری از سراسر کشور است.

با گذشت چند ماه از راه اندازی شبکه آموزش مجازی دانش آموزان یا شاد، بیش از ۶۰ دانش آموز ساکن رضاآباد به دلیل نبود پوشش اینترنت در این منطقه برای آموزش با سختی های بسیاری رو به رو شده اند. کامل نبودن پوشش آنتن‌دهی تلفن همراه یکی از مشکلات دیرینه اهالی رضاآباد بود که به یکی از چالش های پیش روی توسعه گردشگری در منطقه نیز تبدیل شد که با پیگیری های مسئولان تا حدودی این مشکل برطرف شد و وضعیت بسیار بهتر از گذشته است، اما مردم همچنان به دلیل سرعت بسیار کم از اینترنت بی بهره اند.

این روزها تنها یک راه برای برقراری ارتباط با جهان مجازی پیش روی ساکنان رضاآباد است. «ابوالحسن ترابی» تنها فرد اهل روستا است که می تواند برقرارکننده این ارتباط باشد. او یک مودم همراه دارد که برای استفاده از آن باید هر روز به بالای کوه کنار روستا برود. ترابی با هزینه شخصی خود بسته اینترنتی می خرد. حتی سختی راه تا بالای کوه را هم به جان می خرد تا فرزندش و دیگر دانش آموزان روستا از آموزش بی بهره نمانند.

بنا به گفته ظهر دیروز رئیس مرکز اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، تاکنون ۱۱۶ هزار و ۶۳۵ نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده و با فوت ۴۸ نفر در ۲۴ ساعت گذشته، تعداد جان باختگان کرونا در کشور به ۶ هزار و ۹۰۲ نفر رسید.

فقط اینترنت نسل دوم آن هم بالای کوه در دسترس است

وی در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: بچه های روستا از زمان شیوع کرونا برای آموزش مشکل دارند و تنها راه چاره آن ها مراجعه به من است؛ در غیر این صورت باید به روستاهای اطراف بروند که آنجا هم سرعت اینترنت بسیار ضعیف است.

ترابی ادامه داد: من یک مودم همراه دارم که تا پارسال با استفاده از آن می توانستم از روی پشت بام به اینترنت وصل شوم، اما از دی ماه پس از اینکه یک بار برف بارید  فقط از روی کوه قابل استفاده است.

وی با بیان اینکه فرزند خودش دانش آموز کلاس چهارم است، افزود: وقتی تکلیف های فرزند خودم را با این روش دریافت می کنم، به بقیه هم کلاسی هایش هم می دهم و دانش آموزان دیگر هر زمان که نیاز داشته باشند، با من به کوه می آیند و به مودم وصل می شوند.

ترابی اضافه کرد: به دلیل اینکه دامدار هستم چند روزی در روستا نبودم و بعضی از دانش آموزان مجبور شدند به روستاهای اطراف بروند. علاوه بر این رضا آباد چند دانشجو هم دارد که از همان ابتدا برای اتصال به اینترنت و شرکت در کلاس های درس و دانشگاه مجبور شدند به منزل بستگان در شهرهای دیگر بروند.

وی با اشاره به وجود دکل مخابراتی همراه اول در روستا ابراز کرد: همراه اول اینترنت نسل دوم ارائه می کند که سرعتش بسیار ضعیف است به همین دلیل به شرکت ایرانسل تلفن کردم گفتند احتمال دارد در منطقه دکل نصب کنند.

ترابی در ادامه بیان کرد: رضاآباد با کاهک حدود ۵۰ کیلومتر فاصله دارد شاید با تقویت دکل کاهک مشکل این روستا هم حل شود.

نامه‌نگاری‌های بی‌سرانجام

رئیس شورای اسلامی روستای رضاآباد هم در گفت و گو با ایرنا، با تایید مشکل دانش آموزان روستا در برخورداری از آموزش مجازی، بیان کرد: شورا و دهیاری از همان ابتدای آموزش مجازی پیگیر موضوع بودند و نامه‌نگاری‌هایی با دستگاه های مربوط انجام شد، اما هنوز کاری انجام نشده است.

علی پارسا با بیان اینکه اندک دانشجویان ساکن روستا به دلیل این مشکل نزد بستگان خود در شهرهای دیگری مانند سبزوار رفتند، افزود: هم اکنون حدود ۲۰ دانش آموز در مقطع ابتدایی، حدود ۱۲ دانش آموز در مقطع متوسطه اول و به همین تعداد در مقطع متوسطه دوم در روستا تحصیل می کنند که بیشتر دانش آموزان دبیرستانی را نیز دختران تشکیل می دهند.

فعالیت خودجوش معلمان بومی در مقطع ابتدایی 

بخشدار بیارجمند هم با تأکید بر اینکه مشکل آنتن دهی تلفن همراه در رضاآباد برطرف شده است، به خبرنگار ایرنا گفت: متأسفانه اتصال به اینترنت نه تنها در روستای رضاآباد بلکه در بسیاری دیگر از روستاهای بخش بیارجمند یکی از مشکلات اهالی منطقه است.

روح الله کریمی با بیان اینکه در برخی از روستاها مانند احمدآباد و زمان آباد امکان استفاده از اینترنت خانگی وجود دارد، افزود: در برخی دیگر از روستاها به دلیل اینکه از تلفن ثابت سیم کارتی استفاده می شود امکان استفاده از مودم و برخورداری از اینترنت هم وجود ندارد.

وی درباره حل مشکل دانش آموزان نیز به حضور داوطلبانه تعدادی از معلمان در روستاهای دارای مشکل اشاره کرد.

کریمی در این باره ابراز کرد: تعدادی از معلمان بومی منطقه به صورت خودجوش در چند روستای بیارجمند حاضر شدند و با رعایت مسائل بهداشتی و در فضای باز به صورت محدود برای دانش آموزان مقطع ابتدایی کلاس های درسی را برپا کردند.

گفتنی است محمد دستورانی، مدیرکل آموزش و پرورش استان سمنان، چند روز گذشته در گفت و گویی با ایرنا از تدوین و ارسال درس‌نامه‌هایی برای ۱۲ هزار نفر از دانش‌آموزان استان که به شبکه تلویزیونی آموزش، تلفن همراه هوشمند و شبکه شاد دسترسی ندارند، خبر داد.

باید دید در مدت باقی مانده از سال تحصیلی جاری، در روستاهایی که مانند رضاآباد به هر دلیلی از این نوع آموزش بی بهره ماندند تا چه حد تدبیرهای انجام شده تأثیرگذار خواهد بود. اما آنچه که مهمتر به نظر می رسد، برنامه ریزی جدی تر و تأمین زیرساخت ها برای سال تحصیلی بعدی است که قرار است با کرونا آغاز شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha