تسریع در اجرای پروژه‌های شاخص، مطالبه مسوولان فارس از وزیر گردشگری

شیراز-ایرنا- استان فارس با داشتن بیش از چهار هزار اثر ثبت شده ملی و ۱۱ اثر ثبت شده بین المللی از استان‌های پیشرو در حوزه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی است اما همچنان در حوزه زیرساخت‌های این حوزه با مشکلاتی روبروست.

در سال های گذشته پروژه های متعددی در حوزه گردشگری در استان فارس آغاز شده است که برخی از این پروژه ها به سرانجام رسیده و برخی نیز نیازمند حمایت های وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی است.
استاندار فارس به همراه چهار نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی و مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری فارس با علی اصغر مونسان وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در تهران دیدار کردند که در این دیدار به بررسی راهکارهای تسریع در روند اجرا پروژه های شاخص گردشگری استان پرداختند.
پروژه مرکز فرهنگی سعدیه و باغ موزه مشاهیر، تشکیل هیات امنا برای مجموعه زندیه، پروژه موزه منطقه ای فارس، پروژه شهر سلامت و پروژه سنگ فرش ورودی تخت جمشید از جمله پروژه های شاخص فارس در حوزه گردشگری است که در این دیدار به آن پرداخته شد.
ساختمان پروژه مرکز فرهنگی سعدیه دارای زیربنای ۲ هزار و ۷۰۰ مترمربع شامل ۲ بخش با یک حیاط مرکزی است که بخش اول شامل یک آمفی تئاتر و محل برگزاری همایش ها و بخش دوم شامل کتابخانه و مرکز فرهنگی سعدی و سعدی شناسی است. 
از ویژگی های این طرح، استفاده از معماری اصیل ایرانی اسلامی است که با توجه به عبور آب قنات سعدیه از طرح جلوه و طراوتی خاصی در مجموعه ایجاد می کند.
پروژه باغ موزه مشاهیر فارس نیز یکی از مهم ترین و بزرگ ترین پروژه های عمرانی استان فارس است که به دلیل قرار گرفتن آن در نزدیکی آرامگاه حافظ در اولویت تکمیل قرار دارد.
در باغ موزه مشاهیر، ۴۸ باغ برای معرفی ۴۸ مشاهیر ادبی ساخته می شود و مشاهیر ادبی مانند سعدی، خواجوی کرمانی، فردوسی، غزنوی، خیام، نظامی گجوی، عطار، مولانا،، ملک الشعرای بهار، نیما یوشیج، صائب تبریزی و در بُعد بین المللی نیز گوته، هگل، شکسپیر، تولستوی، تاگور و دانته در این مکان معرفی می شوند.
عنایت الله رحیمی استاندار فارس در دیدار با وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی به پیگیری مباحث حوزه گردشگری و میراث فرهنگی استان فارس پرداخت.
۲ پروژه مرکز فرهنگی سعدیه و باغ موزه مشاهیر که جز  نخستین  پروژه های واگذار شده میراث فرهنگی به بخش خصوصی در شیراز به روش BOT است از موضوعاتی بود که استاندار فارس در این دیدار به آن پرداخت.
وی با اشاره به مشکلاتی که از سال ۹۶ تا کنون روند اجرا این پروژه‌ها را با کندی مواجه کرده است ، از وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی گردشگری خواست با در نظر گرفتن تسهیلات کم‌ بهره به تکمیل این پروژه کمک کند.
رحیمی همچنین با تاکید بر اهمیت مجموعه زندیه در شیراز که شامل ارگ کریم خان ، موزه پارس ( عمارت باغ نظر) ، حمام وکیل و عمارت دیوانخانه است افزود: این آثار از بناهای شاخص و فاخر سلسه زندیه درایران و بافت تاریخی و فرهنگی شیراز و  مجموعه های گردشگری و فرهنگی استان هستند بنابراین لزوم تشکیل هیات امنا برای مجموعه های یاد شده احساس می‌شود که این مهم با حمایت وزارت گردشگری محقق شود.
پروژه موزه منطقه ای فارس از دیگر موضوعاتی بود که استاندار فارس در دیدار خود با علی اصغر مونسان به آن پرداخت.
وی با اشاره به اینکه پروژه یادشده  با بیش از ۳۰ هزار مترمربع زیربنا بزرگترین پروژه فرهنگی کشور محسوب می‌شود و تا کنون قریب ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است ، عنوان کرد: تکمیل این موزه به اعتباری بالغ بر  ۶۰ میلیارد تومان  نیاز دارد و  تملک پلاک های باقی مانده طرح توسط استانداری بلامانع است که با دستور مساعد وزیر به تسریع در اجرا پروژه کمک می‌کند.
استاندار فارس همچنین با بیان اینکه شهر شیراز از دیرباز به عنوان قطب پزشکی در منطقه جنوب کشور مطرح بوده و این موضوع از ظرفیت های مهم استان فارس به شمار می رود اظهار کرد:  این شهر  همه ساله پذیرای بیماران زیادی از استان های همجوار و همچنین از کشورهای حوزه خلیج فارس است.

رحیمی ادامه داد: با هدف  استفاده حداکثری از این پتانسیل احداث شهر سلامت در سال های گذشته  مصوب شده و در دولت تدبیر و امید با تلاش مدیران ارشد استان زمینه عملیاتی شدن اجرای طرح فراهم شد.
استاندار فارس با اشاره به اینکه  طرح مذکور در زمینی به مساحت حدود ۹۰۰ هکتار و با حجم سرمایه گذاری بالغ بر  ۸.۷ میلیارد دلار در چهار فاز و پیش بینی اشتغالزایی بالغ بر ۲۵ هزار نفر به عنوان بزرگترین سرمایه گذاری بخش خصوصی در جنوب کشور در سفر رییس جمهوری به استان در فروردین ماه سال ۱۳۹۶ و به دستور ایشان وارد فاز عملیات اجرایی شده است ، از وزیر گردشگری خواست امکان تامین مالی از تسهیلات مالی خارجی (فاینانس) و اعلام  اولویت دار بودن پروژه مذکور به عنوان یک پروژه بزرگ ملی به سازمان سرمایه گذاری و کمک های اقتصادی و فنی ایران را فراهم شود.
کمک های فنی و اعتباری برای پروژه های گردشگری در دست احداث استان و همچنین تامین اعتبار برای تکمیل  مراحل ساماندهی و سنگ فرش ورودی تخت جمشید از دیگر موضوعاتی بود که در این دیدار مطرح شد.

اخبار مرتبط