رونق اقتصادي و گردشگري فارس و در كنار آن حفاظت از ميراث فرهنگي استان با برنامه ساخت موزه ها جلوه بهتري مي گيرد كه بنا به اعلام مسئولان فارس، ساخت موزه مشاهير و پاسارگاد در دستور كار است.
به گزارش روز سه شنبه ايرنا، مروري بر ديدگاه هاي استاندار فارس در حوزه ميراث فرهنگي و گردشگري گوياي آن است كه مديريت ارشد استان انتظار دارد از ميان طرح هاي حوزه گردشگري،سه طرح به شكل ويژه مورد توجه و پيگيري مسئولان ميراث فرهنگي استان قرار گيرد.
از آن جمله، استاندار فارس اواخر مهر 96 در ديدار با معاون رئيس جمهوري و رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري كشور اعلام كرد كه رونق اقتصادي وگردشگري كشور در كنار حفاظت از ميراث فرهنگي مورد توجه قرار گيرد.
اسماعيل تبادار در اين ديدار با بيان اينكه فارس از ظرفيت هاي برجسته گردشگري برخوردار است بيان كرد: اگر بتوانيم با برنامه ريزي صحيح ضمن صيانت از ميراث فرهنگي رونقي در حوزه گردشگري ايجاد كنيم قطعاً رونق اقتصادي كارآفريني و ايجاد اشتغال را شاهد خواهيم بود.
موضوع سومين حرم اهل بيت(ع) در ايران و آرامگاه ستاره هاي درخشان ادبي ايران و حتي جهان يعني حافظ و سعدي در شيراز از مواردي است كه مي تواند رونق استان را درپي داشته باشد و استاندار فارس در اين ديدار اين مورد را نيز مطرح كرد.
تبادار همچنين گفت: فارس پايتخت تاريخ و تمدن ايران است و بناهاي تاريخي بزرگي مانند تخت جمشيد و پاسارگاد و ساير بناهاي تاريخي كه در آن وجود دارد زمينه را براي حضور گردشگران مهيا نموده است.
استاندار فارس ادامه داد: جاذبه هاي فراوان فرهنگي، تاريخي، مذهبي و طبيعي ظرفيت ها و قابليت هاي فراواني را براي فارس فراهم نموده است و بايد از همه اين ظرفيت ها در راستاي توسعه استان بهره لازم را ببريم.
براساس توافق صورت گرفته با معاون رئيس جمهوري و رئيس سازمان ميراث فرهنگي،صنايع دستي و گردشگري كشور، تكميل موزه مشاهير استان با سرمايه گذاري بخش خصوصي در دستور كار قرار گرفته و براي شتاب بخشي به فرايندها مبلغ 120 ميليارد ريال توسط اين سازمان به اين موزه تخصيص يافته است.
تبادار مهرماه جاري در نخستين روزهاي كاري خود از طرح ساخت موزه مشاهير در شيراز بازديد كرد و در جريان جزييات اين طرح قرار گرفته بود.
احداث موزه پاسارگاد دومين پروژه اي است كه مورد تاكيد استاندار فارس قرار گرفت.
تبادار در اين زمينه ابراز اميدواري كرد با برنامه ريزي دقيق و فراهم شدن منابع مالي اعم از طريق اعتبارات استاني و نيز تامين اعتبار از طريق سازمان ميراث فرهنگي كشور نيز اين مجموعه به سرانجام برسد.
مجموعه ميراث جهاني پاسارگاد، مجموعه اي از سازه هاي باستاني بر جاي مانده از دوران هخامنشيان است كه در شهرستان پاسارگاد در استان فارس قرار دارد.
اين مجموعه دربرگيرنده ساختمان هايي همچون آرامگاه كوروش، مسجد پاسارگاد، باغ پادشاهي پاسارگاد، كاخ دروازه، پل، كاخ بارعام، كاخ اختصاصي، دو كوشك، آب نماهاي باغ شاهي، آرامگاه كمبوجيه، ساختارهاي دفاعي تل تخت، كاروانسراي مظفري، محوطه مقدس و تنگه بلاغي است.
ساماندهي مجموعه زنديه نيز از ديگر موارد مورد تاكيد استاندار فارس است. تبادار در اين باره گفته است: سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري بر ساماندهي اين مجموعه (ساختمان بازار وكيل و ارگ كريمخان) اهتمام ورزد و و برنامه ريزي هاي لازم را انجام دهد تا در مركز شهر شيراز يك منطقه منسجم فرهنگي، تاريخي و گردشگري مهيا شود.
وي ابراز داشت: دانشگاه شيراز به عنوان يك ظرفيت علمي برجسته در كشور قلمداد مي شود وسازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري نيز حمايت خود را از اين دانشگاه و دانشكده گردشگري اعلام كرده و مقرر شده است تا با تشكيل كميته مشتركي از دانشگاه شيراز و سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري ضمن ارائه آموزش هاي كاربردي زمينه تربيت نيروي انساني ماهر و صاحب نظر در حوزه گردشگري توسط دانشكده گردشگري دانشگاه شيراز فراهم شود.
ارگ كريمخاني از جمله آثار تاريخي دوره زنديه شهر شيراز است و در ميدان شهرداري اين شهر قرار دارد. ساخت ارگ كريم خاني كه در واقع دژي نظامي بوده است، بين سالهاي 1766 و 1767 ميلادي انجام شد.
بناي افراشته ارگ كريمخاني، تركيبي از دو معماري مسكوني و نظامي است. بخش دروني ارگ با ايوانها و اتاقهاي نقاشي شده، آبنماها و باغچهها از ظرافت خاصي برخوردار است. سه ضلع شمال، جنوب و غرب هر يك داراي يك ايوان و شش اتاق مسكوني در دو طرف آن است.
استاندار فارس 12 آبان ماه جاري نيز از تپه تاريخي پوستچي واقع در بلوار رحمت شيراز بازديد كرد، مكاني كه در آن اسكلتهاي انساني و آثار تمدني مربوط به 6هزار و ۵۰۰ سال پيش كشف شده است.
تبادار در بازديد از اين مجموعه نيز بر لزوم توجه ويژه مسئولان استان و شهر شيراز به مجموعه هاي تاريخي و فرهنگي اشاره كرد و از آنها خواست تا در كنار صيانت و حراست از اين مجموعه ها بستر مناسبي را براي بازديد عموم مردم و گردشگران داخلي و خارجي فراهم آورند.
1876 / 2027
گزارش: غلامرضا مالك زاده ** انتشاردهنده: سيداحمد نجفي
شيراز- ايرنا - استان فارس با ميزباني شمار زيادي از آثار تاريخي و نمادهاي تمدن ايران در قبل و بعد از اسلام از كانون هاي مهم گردشگري كشور محسوب مي شود و وجود اين ظرفيت ها مي طلبد كه بسترهاي خدمات رساني در اين حوزه با هدف جذب شمار بيشتري از گردشگران داخلي و خارجي فراهم شود.