همه مذاهب اسلامی خود را مدیون امام صادق (ع) می‌دانند

تهران- ایرنا- نماینده مردم کردستان در مجلس خبرگان رهبری از امام جعفر صادق (ع) به عنوان شخصیتی یاد کرد که تمام بزرگان اهل سنت نیز خود را مدیون آن حضرت می‌دانند.  

آیت الله سید محمد حسینی‌شاهرودی به مناسبت سالروز شهادت امام جعفر صادق (ع) به خبرنگار معارف ایرنا گفت: امام صادق (ع) نه فقط رئیس مذهب جعفری بلکه استاد ائمه مذاهب اهل سنت نیز هست. چون همه مسلمانان نسبت به آن حضرت ارادت ویژه ای دارند؛ مثلا ابوحنفیه که بیشترین طرفداران را در دنیای اسلام دارد، شخصیتی است که دو سال، شاگردی امام صادق (ع) را کرده بود و این سخن وی معروف است که اگر این دو سال نبود من چیزی نداشتم.

وی افزود: مالک بن انس که پیشوای مالکی هاست و بخش دیگری از اهل سنت را تشکیل می دهند، می گوید من کسی را مانند امام صادق (ع) ندیدم که از او فقیه تر باشد یا زمانی که محمد بن ادریس شافعی معروف به امام شافعی و سومین فقیه از فقهای چهارگانه اهل سنت به مدینه آمد، امام صادق (ع) به شهادت رسیده بود و امام کاظم (ع) نیز در زندان به سر می بردند و امام شافعی، شاگردی مالک بن انس را کرد و احمد بن حنبل نیز شاگرد شافعی است.

مسئول مرکز بزرگ اسلامی غرب کشور ادامه داد: شافعی ها در منطقه کردستان هنگامی که می خواهند طلبه ای را مجاز کنند تا بتواند مسائل دینی را بیان کند، به بیان سلسله مشایخ می پردازند و هنگامی که به نام امام صادق (ع) می رسند، با القاب زیبایی از آن حضرت یاد می کنند. بر این اساس همه مذاهب اهل سنت به شکلی خود را مدیون مکتب امام صادق (ع) می دانند.

وی ادامه داد: بیشترین احادیث در مسائل فقهی، اخلاقی و اعتقادی از امام صادق (ع) است و آن حضرت بیشترین شاگردان را تربیت کردند و علوم مختلفی که در دنیا منتشر شد از زمان امام صادق (ع) به صورت تخصصی ارائه شد به گونه ای که امام ششم چهار هزار شاگرد در موضوع های مختلف تربیت کردند.

پاداش کمک به دیگران از دیدگاه امام صادق (ع)

نماینده ولی فقیه در استان کردستان به برخی از سفارش های امام جعفر صادق (ع) اشاره کرد و گفت: آن حضرت به یکی از یاران خود به نام عبدالله بن جندب فرمود شیطان مکان هایی را برای شکار افراد مومن در نظر دارد و باید مواظب شکارگاه های شیطان باشی.

آنگاه امام فرمود که یکی از ابزارهای شکار شیطان این است که از انجام کار نیک جلوگیری کند. یعنی زمانی که انسان می خواهد به مومنان و دوستان نیکی کند، شیطان تلاش می کند از آن کار جلوگیری کند ولی دام دیگر شیطان این است که انسان را نمازهای واجب بازدارد تا انسان سجده ای به جا نیاورد و نسبت به خدا شاکر نباشد.

حسینی شاهرودی با اشاره به مشکلات اقتصادی مربوط به شیوع ویروس کرونا، ادامه داد: به عبارت دیگر امام صادق (ع) سفارش می کند هم به عبادت و بندگی توجه داشته باشیم هم در روابط اجتماعی به نیازمندان توجه کنیم و آنان را از یاد نبریم.

وی افزود: از دیدگاه امام صادق (ع) عبادتی همچون کمک به برداران دینی نیست. چون آن حضرت فرمود کسی که دنبال حل مشکلی از برادر دینی خود باشد، مانند کسی است که به حج رفته و در حال سعی میان صفا مروه باشد یا در جایی دیگر فرمود هر کسی که نیاز یک انسان مومن را برآورده کند همچون کسی است که در جنگ بدر و احد همراه با رسول خدا (ص) بوده و در راه خدا در خون خود غلطیده باشد.

این عضو مجلس خبرگان ادامه داد: در روایات تاکید شده عذاب کسی که نسبت به حقوق فقرا کوتاهی می کند، قابل مقایسه با دیگر عذاب ها نیست. یعنی یکی از بدترین عذاب های الهی شامل کسانی می شود که نسبت به برداران و خواهران دینی خود کوتاهی کرده و حقوق آنان را نپردازند.

وی با اشاره به آسیب های اجتماعی گفت: امام صادق (ع) تذکر می دهند در جامعه اسلامی باید روابط صحیح وجود داشته باشد و شیعیان دقت کنند که مبادا در روابط اجتماعی خود دچار خیانت، نیرنگ و کلاهبرداری شوند. از طرف دیگر بر این نکته تاکید دارند که از تحقیر کردن دیگران یا بی توجهی به شخصیت افراد، کینه توزی، درگیری و حسادت بپرهیزند.  

حسینی شاهرودی اضافه کرد: بر همین اساس آن حضرت فرمود کسی که نسبت به دیگران خیانت و حسادت بورزد باید بداند همانگونه که نمک در آب حل می شود، انجام چنین کارهایی نیز باعث می شود تا ایمان انسان از بین برود و ارتباط با خدا و بندگان الهی نیز نخواهند داشت.

آخرین سفارش امام صادق (ع)

این استاد حوزه با اشاره به حقوق برادران دینی از نگاه امام صادق (ع) اظهار داشت: آن حضرت به عبدالله بن جندب سفارش می کند تا همانگونه که نباید در مسائل اجتماعی و رفع نیاز دیگران کوتاهی کند، به مسائل عبادی نیز توجه داشته باشد و لذا امام در آخرین لحظات عمر خود، یاران و اهل بیت خود را جمع کرده و یادآوری کردند اگر کسی نماز را سبک بشمرد و تصور کند ما او را شفاعت می کنیم، باید بداند که اینگونه نیست و کسی که در نماز سستی داشته باشد شفاعت امام به او نمی رسد.

حسینی‌شاهرودی از نماز به عنوان نشانه بندگی خدا یاد کرد و گفت: امام صادق (ع) فرمود وای بر کسانی که از نماز غفلت می کنند. این افراد گویی به خواب رفته اند و خدا را مسخره می کنند و چنین افرادی در روز قیامت هیچ بهره ای نخواهند داشت.

وی افزود: یکی دیگر از سفارش های آن حضرت به پسر جندب این بود که تمام شب نخوابد و قسمتی از آن را به عبادت و بندگی خدا اختصاص دهد؛ در طول روز نیز زیاد سخن نگوید. چون سخنان بسیاری از زبان گفته می شود ولی گاهی انسان حاضر نیست دقایقی را به شکر الهی و نماز بپردازد.

نماینده مجلس خبرگان با اشاره به توصیه های زیبای امام صادق (ع) برای ارتباط قوی با خدا، آیه ۲۸ سوره رعد را تلاوت کرد و گفت: اگر می خواهیم آرامش در زندگی داشته باشیم، باید این نکات را رعایت کنیم. یعنی هم در روابط اجتماعی توجه ویژه ای به ادب داشته باشیم و هم در جامعه به عنوان یک فرد اثرگذار خدمت کنیم. بر همین اساس آن حضرت فرمود ویژگی مومن این است که به مومنان خدمات بسیاری ارائه می دهد ولی هزینه هایش برای خود اندک است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha