علینقی حیدریان روز سهشنبه در نشست خبری به مناسبت روز جهانی مقابله با بیابانزایی در سالن اجتماعات اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان ابراز داشت: ۳۳ کانون بحرانی فرسایش بادی در استان سمنان شناسایی شده که این کانونها مربوط به مناطق جنوبی استان است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان اضافه کرد: فرسایش بادی به زیرساختهایی مانند راهآهن، جادهها، واحدهای مسکونی و اراضی کشاورزی خسارت وارد میکند.
وی ادامه داد: نهالکاری، بذرپاشی، آبیاری و مراقبت، مدیریت روان آب، بذرپاشی، ایجاد بادشکن و مدیریت قرق و چرا، از جمله اقدام های بیابانزدایی محسوب میشود و در استان سمنان در این زمینه اقدام های خوبی انجام شده است.
وی بیان کرد: ۱۱۰ هزار هکتار تاغ کاری در چند سال گذشته در استان سمنان برای مقابله با بیان زایی انجام شده است و سال گذشته ۱۶ میلیارد ریال از صندوق توسعه ملی برای بیابان زایی به استان سمنان اختصاص یافت که ۱۰۰ درصد اعتبارات پرداخت شد.
مدیرکل منابعطبیعی و آبخیزداری استان سمنان یادآور شد: سه هزار و ۱۰۰ هکتار از عرصههای مرتعی استان سمنان به منظور جلوگیری از بیابانزایی مورد مدیریت قرق و چرا قرار گرفت.
وی اضافه کرد: آبیاری و مراقبت نهالکاری در وسعت یکهزار هکتار سال گذشته در استان سمنان به منظور تقویت پوشش گیاهی و مقابله با بیابانزایی انجام شد.
وی خاطر نشان کرد: از مجموع ۶ هزار هکتار عملیات بیابانزدایی در استان سمنان در سال گذشته ۲ هزار و ۷۵۰ هکتار نهالکاری، ۶۱ کیلومتر بادشکن اطراف مزارع و دیگر اقدامات بیابانزدایی انجام شده است.
مدیرکل منابعطبیعی و آبخیزداری استان سمنان تصریح کرد: امسال چهار مورد آتشسوزی در عرصههای مرتعی استان سمنان رخ داد و عرصههای جنگلی طعمه آتش نشد و برای جلوگیری از وقوع آتشسوزی در عرصههای جنگلی و مرتعی از ظرفیت جوامع محلی و آموزش و اطلاع به مردم برای پیشگیری استفاده میشود.
از ۹.۷ میلیون هکتار وسعت استان سمنان، ۵۵ درصد نواحی بیابانی و خشک، ۳۸.۵ درصد مرتع، ۲ درصد اراضی کشاورزی و ۳.۶ درصد جنگل است.
نظر شما