کشاورزان پیشرو مهمترین عامل تحقق جهش تولید هستند

سنندج - ایرنا - رییس سازمان جهاد کشاورزی کردستان گفت: کشاورزان پیشرو به عنوان اصلی‌ترین عامل محرک بخش کشاورزی در راستای تحقق جهش تولید در کشور هستند.

محمد فرید سپری روز چهارشنبه در جلسه شورای تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی کردستان با بیان اینکه کشاورزان پیشرو بزرگترین سرمایه بخش کشاورزی استان هستند، اظهار داشت: انتقال یافته‌های علمی به مزارع از مهمترین اهداف وزارت جهادکشاورزی برای رونق تولید است.

وی اضافه کرد: امسال نیز از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی به عنوان جهش تولید نامگذاری شده است که در این راستا می توان از کشاورزان پیشرو به عنوان مهمترین عامل محرکه تحقق این شعار مهم استفاده کرد.

سپری همچنین بر انجام تحقیقات علمی زیر بخش های دام، گیاهان دارویی و گلخانه‌ها از سوی محققان بخش کشاورزی استان از جمله مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی و آبخیزداری استان تاکید کرد و افزود: اگر بتوانیم در این زمینه‌ها بر یافته‌های علمی جدید دست پیدا کنیم بدون شک کشاورزی استان سهم بیشتری را اقتصاد استان خواهد داشت.

بخش کشاورزی کردستان ۱۲۶ طرح علمی در دست اجرا دارد

رییس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان نیز در این جلسه اظهار داشت: هم اکنون ۴۱ محقق این مرکز طرح تحقیقاتی در حال اجرا دارند که ۹۰ درصد آن را پروژه‌های ملی تشکیل داده است.

محمدحسین سدری یادآور شد: ۷۶ مورد از این تحقیقات در بخش زراعت و باغبانی، ۲۱ مورد جنگل‌ها و مراتع، ۱۸ مورد دام و دامپزشکی، هشت مورد حفاظت خاک و سه مورد اقتصاد کشاورزی است.

وی با اشاره به اینکه یافته‌های تحقیقاتی عامل مهمی در تحقق جهش تولید در بخش کشاورزی است، گفت: به منظور انتقال این یافته‌ها به مزارع اجرای طرح یاوران تولید در دستورکار این مرکز قرار گرفته است.

سدری اضافه کرد: طرح یاوران تولید به منظور بهره‌مندی حداکثری از ظرفیت اعضاء هیئت علمی و محققان موسسات مراکز تحقیقاتی از اردیبهشت امسال برای اجرا به استان‌ها ابلاغ شده است.

استان کردستان دارای ۲۸ میلیون هکتار با یک میلیون و ۶۰۰ هزار نفر جمعیت است که تنوع آب و هوایی آن باعث شده یکی از استان‌های موفق در حوزه کشاورزی باشد.

این استان دارای یک میلیون و ۲۲۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی شامل ۸۹۶ هزار و ۲۳۵ هکتار اراضی دیم حدود ۸۸ درصد و ۱۲۱ هزار اراضی آبی حدود ۱۲ درصد بوده و دارای حدود ۲ میلیون و ۲۱۰ هزار رأس دام سبک (گوسفند و بز) و ۲۰۰ هزار رأس دام سنگین (گاو و گوساله)، ۱۳ میلیون قطعه انواع طیور و ۱۱۶ هزار کندوی زنبور عسل است.

جمعیت بهره بردار کشاورزی کردستان دارای ۱۱۵ هزار نفر است که این جامعه سالانه حدود ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار تُن محصولات کشاورزی تولید می‌کنند که ۳۲۰ هزار تُن از این میزان مربوط به محصولات باغی و باقی نیز مربوط به بخش زراعت است.

تولید سالانه محصولات کشاورزی کردستان نزدیک به دو میلیون تن است که بیش از یک میلیون و ۶۰۰ هزار تن آن شامل انواع محصولات زراعی و بقیه باغی است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha