محمدحسین سدری روز پنجشنبه و به مناسبت هفته پژوهش در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: طرح مطالعات نیمه تفضیلی خاکشناسی و تناسب اراضی در سدهای این استان اوایل سال زراعی گذشته آغاز و امسال نیز به پایان رسید.
وی با اشاره به اینکه اکنون توسعه اراضی کشاورزی منوط به انجام مطاعات خاکشناسی اراضی مورد هدف است، اضافه کرد: مطالعات نیمه تفصیلی خاکشناسی در راستای تسریع توسعه برنامههای جهاد کشاورزی برای افزایش سطح فعالیتها در اراضی پایاب سدها انجام شده است.
رییس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی، و منابع طبیعی استان کردستان یادآور شد: در این طرح هشت هزار هکتار از اراضی حاشیه سدها در شهرستانهای دیواندره، سقز، قروه، دهگلان و بیجار با همکاری وزارت جهاد کشاورزی و سازمان مدیریت و برنامه ریزی اجرا شد.
سدری افزود: اجرای این طرح در ۲ هزار و ۵۰۰ هکتار اراضی اطراف سد آزاد شهرستان سنندج نیز در سال جاری در دستور کار قرار گرفته و در سالهای آتی نیز به منظور توسعه این مطالعات اراضی اولویت دار شناسایی خواهند شد.
رییس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی کردستان با اشاره به فعالیتهای تحقیقی این مرکز در سال جاری گفت: محققان هم اکنون ۱۱۰ طرح پژوهشی و تحقیقاتی ملی و استانی را پیگیری و در دست اجرا دارند.
وی تاکید کرد: مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی کردستان در سال جاری در جایگاه اول در بین مراکز تحقیقات کشاورزی کشور در زمینه تولید علم و انتشار مقالات بین المللی ISI قرار گرفت.
بیش از نیم قرن از فعالیت مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان کردستان سپری میشود و هم اکنون دارای چهار بخش تحقیقاتی و سه واحد تحقیقاتی، سه ایستگاه تحقیقاتی، ۲ پایگاه تحقیقاتی، ۶ آزمایشگاه تخصصی در زمینه کشاورزی و منابطع طبیعی است.
استان کردستان دارای ۲۸ میلیون هکتار با یک میلیون و ۶۰۰ هزار نفر جمعیت است که تنوع آب و هوایی آن باعث شده یکی از استانهای موفق در حوزه کشاورزی باشد، این استان دارای یک میلیون و ۲۲۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی شامل ۸۹۶ هزار و ۲۳۵ هکتار اراضی دیم حدود ۸۸ درصد و ۱۲۱ هزار اراضی آبی حدود ۱۲ درصد بوده و دارای حدود ۲ میلیون و ۲۱۰ هزار رأس دام سبک (گوسفند و بز) و ۲۰۰ هزار رأس دام سنگین (گاو و گوساله)، ۱۳ میلیون قطعه انواع طیور و ۱۱۶ هزار کندوی زنبور عسل است.
جمعیت بهره بردار کشاورزی کردستان دارای ۱۱۵ هزار نفر است که این جامعه سالانه حدود ۲ میلیون و ۹۰۰ هزار تُن محصولات کشاورزی تولید میکنند که ۴۰۰ هزار تُن از این میزان مربوط به محصولات باغی و باقی نیز مربوط به بخش زراعت است.
نظر شما