۵ تیر ۱۳۹۹، ۱۲:۳۱
کد خبر: 83833680
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

تست گیری هوشمندانه یا تست گیری مکرر؛ تجربه هند چه می گوید؟

دهلی نو-ایرنا- اگرچه موارد ابتلا به ویروس کرونا در کانون‌های اولیه آن در اروپا، آسیا و آمریکا به تدریج در حال کاهش است، اما کانون‌های جدید در کشورهای دیگر بوجود آمده‌اند. این امر آمار رسمی ابتلا به بیماری کووید-۱۹ در سراسر جهان را نزدیک به ۱۰ میلیون نفر افزایش داده است.

با توجه به رشد روز افزون آمار ابتلا به این بیماری، ضرورت بررسی روش‌های مختلف تجربه شده در کشورها برای مقابله با این ویروس اهمیت می‌یابد. 
هند یکی از کانون‌های جدید ابتلا به کرونا در جهان است و روزانه بیش از ۱۴ هزار نفر مورد جدید ابتلا به این بیماری در هند گزارش می‌شود. هم اکنون در این کشور بیش از ۴۷۳ هزار نفر به ویروس کرونا مبتلا شده‌اند و هند در جایگاه چهارم جهان از نظر تعداد بالای ابتلا به کرونا قرار دارد. 
همانطور که سازمان بهداشت جهانی بیان می‌کند، همه کشورها با تصمیم گیری حساس جهت متعادل‌سازی تاثیرات این ویروس روبرو هستند: حمایت از سلامت مردم، ضمن به حداقل رساندن آسیب‌های اجتماعی و اقتصادی آن. زدن ماسک، حفظ فاصله اجتماعی، یافتن و آزمایش موارد مشکوک، جداسازی و درمان زودهنگام موارد تأیید شده، ردیابی و قرنطینه افراد مرتبط با مبتلایان و محافظت از کارکنان بهداشت و درمان از اقدامات اثبات شده در مبارزه با بیماری کووید-۱۹ در جهان است. 
هند هم اکنون روزانه ۱۹۰ هزار تست کرونا انجام می‌دهد که این مقدار از ۱۰۰ تست در روز در ماه فوریه بسیار بالاتر است. با این حال در میان پنج کشور با بالاترین آمار ابتلا به کرونا، هند دارای کمترین تست گیری روزانه کرونا است. از سوی دیگر هند دارای پایین‌ترین نرخ جواب مثبت آزمایش‌های کرونا است، حتی کمتر از آمریکا. 
در اواسط ماه مارس، متخصصان تعداد آزمایش‌های انجام شده در هند در هر یک میلیون جمعیت را با تایلند و ویتنام مقایسه کردند و معتقد بودند تعداد تست گیری در هند کافی نیست. از آن زمان تاکنون، هند از نظر تعداد تست‌های انجام شده از ویتنام پیشی گرفت و در سطح تست‌های خود به تایلند نزدیک شد. با این حال، این معیار به خودی خود هیچ معنی ندارد. تایلند و ویتنام به سرعت توانستند شیوع ویروس را در مراحل اولیه کاهش دهند و سطح فعلی قربانیان ویروس کرونای آن‌ها در هر یک میلیون نفر به طور قابل توجهی پایین‌تر از هند است. نه تنها آزمایش بلکه استقرار به موقع آزمایش مهم است. 

تست کرونا در ایالت‌های مختلف هند 
تفاوت‌های زیادی در ایالت‌های مختلف هند از نظر تعداد تست‌ها وجود دارد. به عنوان مثال در لاداخ حدود ۴۶ هزار تست کرونا در هر یک میلیون جمعیت انجام شده است. در ایالت بیهار این آمار حدود یک هزار و ۳۵۰ تست در هر یک میلیون نفر است. تعداد نسبتاً کم تست کرونا در ایالت جنوبی کرالا  (حدود ۸ هزار آزمایش در هر یک میلیون نفر) ، ممکن است به نظر برخلاف ادعای سازمان جهانی بهداشت مبنی بر آزمایش گیری مکرر باشد؛ با این حال، کرالا با آزمایش استراتژیک و هوشمندانه موفق به کنترل گسترده شیوع ویروس کرونا شد. با مدیریت موفق جلوگیری از شیوع کرونا، تعداد آزمایش‌های این ایالت نیز کاهش یافت. با این حال، بازگشت مهاجران داخلی و خارجی به ایالت کرالا بار دیگر آمار ابتلا به کرونا را در این ایالت افزایش داده است. 
باید گفت که به جز چند ایالت هند، تست کرونا در این کشور تا حدودی با توجه به نیاز در بین ایالت‌ها توزیع شده است. چهار ایالت از پنج ایالت هند (به جز تلانگانا) که دارای میزان مثبت بودن جواب تست بالاتر از ۵ درصد هستند، در مقایسه با میانگین ملی هند، آزمایش کرونای بیشتری در هر یک میلیون نفر انجام داده‌اند. قابل ذکر است که سازمان جهانی بهداشت به دولتها توصیه کرده است قبل از لغو قرنطینه، میزان مثبت بودن تست کرونا باید به مدت حداقل ۱۴ روز در سطح ۵ درصد یا پایین‌تر باقی بماند.  با توجه به این توصیه، در هر پنج ایالت که دارای سطح بالای مثبت بودن تست کرونا هستند- یعنی تامیل نادو، تلانگانا، دهلی، گجرات و ماهاراشترا - باید تعداد آزمایش‌ها افزایش یابند. اینها اکثرا ایالتی‌هایی هستند که بیشترین تعداد مرگ و میرها را دارند و این نشان دهنده لزوم یافتن و معالجه سریع موارد، با هدف کاهش مرگ و میر است. 
در مورد ایالت اوتار پرادش، با توجه به نزدیکی آن به دهلی (دومین ایالت هند از نظر تعداد بالای ابتلا و قربانیان کرونا) ، ویروس کرونا شیوع گسترده نداشته است. این ایالت بزرگ هند تقریباً جمعیتی مشابه پاکستان دارد. پاکستان تاکنون ۱۹۲ هزار مورد ابتلا به کرونا و ۳ هزار و ۹۰۰ قربانی این بیماری را به ثبت رسانده است.  در حالی که اوتار پرادش با ۱۸ هزار و ۳۰۰ مورد ابتلا و ۵۶۹ مورد فوتی موفق به کنترل این بیماری همه گیر شده است. جالب آنکه، سطح تست گیری کرونا در این ایالت در میان کمترین‌ها در هند است. 
قرنطینه سراسری هند میلیون‌ها نفر از کارگران رو مزد هندی را بیکار کرد و آن‌ها را مجبور به مهاجرت از شهرها به روستاهای خود نمود. ایالت اوتار پرادش دارای بیشترین تعداد کارگر است که از این ایالت به سایر مناطق هند مهاجرت کرده‌اند. 
بازگشت تعداد قابل توجهی از کارگران مهاجر به خانه‌های خود اتفاقی بود که انتظار می‌رفت باعث افزایش موارد ابتلا به کرونا در اوتار پرادش شود. با این حال، این ایالت توانست شیوع ویروس کرونا را مهار کند و هیچ منطقه خاصی در آن شیوع انفجاری را از خود نشان نداد. موارد ابتلا به کرونا در بخش‌های مختلف این ایالت توزیع شده‌اند و با بهبود آزمایش‌ها و سطح پایین مثبت بودن این آزمایش‌ها که نشان دهنده شیوع کم ویروس کرونا در جامعه است، انتظار می‌رود که دولت دهلی حداقل در کوتاه مدت به کنترل بیماری همه گیر کرونا ادامه دهد. 
با این حال، با بازگشایی مجدد هند پس از یک قرنطینه طولانی، همه چیز می‌تواند خیلی سریع تغییر کند. همانطور که مبارزه با کرونا افزایش می‌یابد و ویروس در جامعه ریشه می‌گیرد، الگوی کاهش تعداد آزمایش‌های انجام شده در آخر هر هفته آشکارتر می‌شود. این پدیده‌ای است که در بسیاری از کشورها مشاهده شده است. با این حال، باید در نظر داشته باشیم که ویروس کرونا به رفتار عادی خود در آلوده ساختن تعداد بیشتری از افراد ادامه خواهد داد. 
 

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha