سه نفر در اثر آتش‌سوزی مراتع پاوه جان باختند

کرمانشاه- ایرنا- مدیرکل مدیریت بحران استانداری کرمانشاه اعلام کرد: سه نفر از دوستداران محیط زیست در جریان اطفاء حریق مراتع منطقه حفاظت شده «بوزین مرخیل» شهرستان پاوه جان باختند. 

جلیل بالایی یکشنبه شب در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این افراد عصر امروز هنگام اطفاء حریق در محاصره آتش گرفتار شدند و به علت وزش باد شدید نتوانستند جان خود را از مهلکه نجات دهند.
وی اظهار داشت: بوزین مرخیل در منطقه مرزی واقع شده و فاقد سکونت و صعب العبور است که به دلیل مناسب بودن سطح مرتع، محل حریق وسیع و شدید بوده است. 
مدیرکل مدیریت بحران استانداری کرمانشاه گفت: پس از کسب اطلاع از شعله ور شدن مجدد آتش پس از یک روز خاموشی، فرماندار پاوه به همراه اعضای ستاد بحران و نیروهای متولی و مردمی در محل حاضر شدند و حدود ساعت ۱۹ امروز وزش باد و محاصره نیروهای مردمی گزارش شد که با تماس و پیگیری نماینده مردم اورامانات در مجلس شورای اسلامی و دستور مهندس بازوند استاندار کرمانشاه هماهنگی برای اعزام نیروهای کمکی و پرواز بالگرد صادر شد که به دلیل شرایط زمانی و هوا اجازه عملیات پرواز از حیث فنی داده نشد. 
وی اضافه کرد: اقدامات نجات و انتقال مصدومین و متوفیان ادامه دارد و اطلاعات تکمیلی متعاقبا اطلاع رسانی می شود.
استاندار و رییس ستاد بحران استان با تسلیت فوت سه نفر از فداکاران خدمت و دوست داران محیط زیست به خانواده آنان و مردم با فرهنگ پاوه و اورامانات، فرماندار و رییس ستاد بحران شهرستان را مامور بررسی علل و عوامل آتش سوزی و اقدامات تکمیلی در اطفای حریق و گزارش به مردم کرد. 
به گزارش ایرنا، در این حادثه «مختارخندانی» از مؤسسین انجمن ژیوای شهرستان پاوه، «یاسین کریمی» عضو کمیته عملیاتی این انجمن و نیز «بلال امینی» از نیروهای مردمی جان خود را از دست دادند.
از روز پنجشنبه آتش به جان منطقه بوزین و مرخیل افتاده و نیروهای امدادگر و مردمی توانستند تا غروب روز شنبه آتش را مهار کنند.

اما شادی مهار آتش عمرش کوتاه بود و از امروز خبر سربرآوردن آتش زیر خاکستر دوباره کام طبیعت دوستان را تلخ کرد.

با توجه به صعب العبور بودن این منطقه مهار آتش با نیروی انسانی کار بسیار دشواری است به گونه ای که مدیرکل محیط زیست استان کرمانشاه عصر امروز به ایرنا گفت: آتش فقط با دست و دستگاه دمنده خاموش می شود و هرجا که جاده دسترسی داشته باشد نیز خودرو آتش نشانی به کمک می آید.
فریدون یاوری افزود: صعب العبور بودن و مین گذاری در این منطقه مرزی ایجاب می کند که آتش سوزی با کمک هواپیما و یا بالگرد آب پاش خاموش شود اما ظاهرا اصلا چنین موضوعی در حفاظت از محیط زیست ما جایگاهی ندارد.

وی اضافه کرد: ای کاش برای هر چند استان یک سایت مجهز به هواپیما و یا بالگرد آب پاش تعریف می شد چرا که به گفته او در منطقه ای مانند بوزین و مرخیل به دلیل صعب العبور بودن و شیب تند، امکان سقوط امدادگران بسیار زیاد است.
طبق برآوردی که مدیرکل محیط زیست کرمانشاه دارد تا غروب روز شنبه آتش به جان ۴۳۰ هکتار از منطقه افتاده و پوشش گیاهی آنجا را نابود کرده است؛ البته به گفته یاوری طبق بررسی نقشه های هوایی پوشش جنگلی کمتر آسیب دیده است.

منطقه حفاظت شده بوزین و مرخیل باهدف حمایت از گونه با ارزش شوکا و ارزش‌های رویشگاهی با مساحت ۲۳ هزار و ۷۲۴ هکتار در پاییز ۱۳۷۴ به عنوان منطقه شکار و تیراندازی ممنوع و در سال ۱۳۷۸ حفاظت شده اعلام شد.

شهرستان پاوه در ۱۲۰ کیلومتری شمال غربی کرمانشاه و در منطقه ای کوهستانی واقع شده که بیش از ۷۷ هزار هکتار منابع ملی شامل جنگل و مرتع دارد، منطقه حفاظت شده بوزین و مرخیل حدود ۲۳ هزار ۷۲۴ هکتار مساحت دارد و در منطقه صفر مرزی در بخش باینگان واقع شده است.

استان کرمانشاه ۲ میلیون و ۴۹۹ هزار هکتار مساحت دارد که ۷۰ درصد آن را عرصه‌های منابع طبیعی با بیش از ۵۲۷ هزار هکتار جنگل و یک میلیون و ۱۹۲ هزار هکتار مرتع تشکیل داده است.

اخبار مرتبط