۱۵ تیر ۱۳۹۹، ۹:۴۰
کد خبر: 83844288
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

نشست هم‌اندیشی پرستاران با مسوولان در مشهد برگزار شد

مشهد- ایرنا- جمعی از پرستاران شنبه شب در قالب نشست هم‌اندیشی با مسوولان دانشگاه علوم پزشکی مشهد و معاون دادستان عمومی و انقلاب خراسان رضوی مطالبات خود را بازگو کردند.

این نشست با حضور دکتر محمدحسین بحرینی رییس دانشگاه علوم پزشکی مشهد و معاونان وی برگزار شد و طی آن چند نفر از پرستاران به نمایندگی از همکارانشان مشکلات و مطالبات خود را بیان کردند.
رییس سازمان نظام پرستاری مشهد در این نشست مشکلات جامعه پرستاری را شامل چند دسته ذکر و بیان کرد: برخی از آنها کشوری و نیازمند پیگیری در سطح ملی از طریق وزارت بهداشت و مجلس شورای اسلامی است.
محسن گچپزان افزود: برخی از مشکلات پرستاران نیز مرتبط با دانشگاه علوم پزشکی مشهد است و برخی مشکلات قدیمی و کهنه هستند و برخی نیز همگام با شیوع کرونا پدید آمده‌اند.
وی پرستاران را سربازان خط مقدم مقابله با کرونا توصیف و بیان کرد: خدمات و تلاش‌ این قشر در شرایط کنونی با پول قابل قیاس نیست زیرا پرستاران در این دوران از جان خود مایه گذاشته‌اند. 

رییس سازمان نظام پرستاری مشهد ادامه داد: اجرا نشدن طرح تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری پس از گذشت ۱۵ سال از تصویب آن در مجلس شورای اسلامی، اجرا نشدن قانون سخت و زیان‌آوری شغل پرستاری، کمبود نیروی انسانی، واگذاری خدمات پرستاری به بخش خصوصی در برخی مراکز درمانی، مشکل تبدیل وضعیت پرستاران شرکتی، مشکلات معیشتی و کاهش پرداختها در بخش حقوق، مزایا و کارانه از مهمترین مطالبات پرستاران هستند. 
وی گفت: البته باید اذعان داشت که بر اثر شیوع کرونا درآمدهای دانشگاه علوم پزشکی مشهد از ۱۲۰ میلیارد تومان به ۵۰ میلیارد تومان در ماه کاهش یافته است. رفع  مشکلات مالی پرستاران نیازمند تخصیص و تزریق بودجه در سطح ملی است.

پرداخت مطالبات پرستاران با وجود تنگناها

معاون توسعه و پشتیبانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز در این نشست هم‌اندیشی گفت: با وجود همه مشکلات مالی این دانشگاه در پرداختها و افزایش حقوق پرستاران از هیچ تلاشی فروگذار نکرده است.

دکتر حمیدرضا اسلامی پرستاران را زحمتکشان واقعی و شب بیداران در مراقبت از بیماران به ویژه در دوران مقابله با کرونا توصیف و بیان کرد: دانشگاه علوم پزشکی مشهد با تمام تنگناها و با وجود دریافت نکردن حتی یک ریال بابت طرح ارتقای بهره‌وری پرستاری، تاکنون مطالبات پرستاران را در این حوزه پرداخت کرده است.

معاون دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: در شرایطی که درآمدهای بیمارستانی به دلیل شیوع کرونا کاهش چشمگیری یافته این دانشگاه برای پرداخت حقوق و مزایای کارکنان خود نیازمند حمایت وزارت بهداشت و تزریق بودجه است. 
وی ادامه داد: با توجه به شیوع کرونا، ضریب اشغال تختهای بیمارستانهای زیرپوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد کاهشی چشمگیر یافته و در نتیجه درآمدها کم شده و از طرفی هزینه‌ها افزایش یافته‌اند.
دکتر اسلامی به پرداخت کارانه پرستاران اشاره و بیان کرد: دانشگاه علوم پزشکی مشهد جزو معدود دانشگاههایی در کشور است که "کارانه پرستاران" را هر ماه در قالب اضافه‌کار به آنها پرداخت می‌کند. 
وی گفت: مبلغ کارانه پارسال پرستاران در مناطق زیرپوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد ۲۲۵ میلیارد تومان است که تاکنون ۶۱ درصد آن یعنی ۱۳۷ میلیارد تومان در قالب اضافه‌کار به پرستاران پرداخت شده است. 

معاون دانشگاه علوم پزشکی مشهد همچنین از هزینه روزانه هفت میلیارد ریال برای خرید ماسک و دستکش، هندراپ، لباس یکبار مصرف و همچنین هزینه دستکم ۹۰ میلیارد ریال در ماه برای امور تغذیه در مراکز درمانی این دانشگاه خبر داد.
محمد سلطانی معاون دادستان عمومی و  انقلاب خراسان رضوی نیز در این نشست بر حمایت قانونی از مطالبات پرستاران تاکید کرد.

هشت هزار کارشناس پرستاری در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد خدمت می‌کنند. همچنین ۱۱ هزار نفر به عنوان "کادر پرستاری" عضو سازمان نظام پرستاری شهرستان مشهد هستند. کادر پرستاری شامل پرستاران، کارشناسان هوشبری و کمک بهیاران است.

۸۰ درصد از جمعیت شش میلیون و ۴۰۰ هزار نفری خراسان رضوی در سطح ۱۴ شهرستان زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد قرار دارند. بقیه جمعیت خراسان رضوی در سطح ۱۶ شهرستان این استان از خدمات دانشگاههای علوم پزشکی سبزوار، گناباد، تربت‌حیدریه، تربت‌جام و نیشابور بهره می‌برند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha