علی محمودی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: میوه، تره بار، سبزی و صیفی محصولات فاسد شدنی هستند که به دلیل ترانزیت نادرست و نبود زیرساختهای لازم مانند کامیون های یخچالدار همواره دچار ضرر و زیان شده و سود آنچنانی نصیبشان نمی شود.
وی اضافه کرد: به دلیل ماندگاری پایین این گروه از محصولات کشاورزی و فراهم نبودن شرایط صادرات به ناچار با کشورهای همسایه وارد مراوده اقتصادی می شویم و بازرگانان ما بهای این تجارت را به صورت ریالی دریافت می کنند.
رییس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی همدان گفت: از آنجا که صادرات ما بیشتر مازادفروشی است و قراردادی با طرفهای تجاری خود منعقد نمی کنیم نمی توانیم اجباری برای دریافت دلار داشته باشیم.
محمودی خاطرنشان کرد: به دلیل نبود ارتباط بانکی با کشورهای دیگر، حتی در صورت پذیرفتن طرفهای تجاری برای پرداخت دلار به جای ریال نیز با موانع جدی انتقال ارز به کشور روبرو هستیم.
وی با اشاره به تاکید بانک مرکزی و ستاد اقتصاد مقاومتی کشور برای بازگشت ارز حاصل از صادرات به چرخه اقتصادی گفت: بخش خصوصی خود را موظف و متعهد به این موضوع می داند اما صادرکنندگان گروه محصولات فاسدپذیر کشاورزی خواهان خروج از این مصوبه هستند.
محمودی به نیابت از صادرکنندگان همدان از استاندار خواست تقاضای فعالان اقتصادی را به معاون اول رییس جمهوری و وزیر اقتصادی و دارایی اعلام کند تا راهکاری برای رسیدگی به مطالبات تجار و بازرگانان این منطقه اندیشیده شود.
سیب زمینی، سیر، خیار، گوجه فرنگی، هندوانه و انواع میوه محصولات فسادپذیری هستند که از استان همدان به کشورهای همسایه صادر می شود.
صادرات فصل بهار از گمرک استان به ۱۶۶ هزار و ۲۲۴ تُن رسید که ۳۰ میلیون و ۷۴ هزار دلار ارزآوری داشت.
نظر شما