صدور پروانه ساخت جدید در سرآقاسید کوهرنگ تنها با هماهنگی میراث‌فرهنگی امکان‌پدیر است

شهرکرد- ایرنا- معاون میراث‌فرهنگی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی چهارمحال و بختیاری گفت: هرگونه درخواست جدید برای صدور پروانه ساختمانی در روستای گردشگری سرآقاسید از توابع دهستان موگویی شهرستان کوهرنگ به موافقت این اداره‌کل نیاز دارد.

کوروش بابائیان روز چهارشنبه در نشست بررسی مطالعات کالبدی، تهیه و تدوین معیارها و ضوابط اختصاصی روستای سرآقاسید دهستان موگویی شهرستان کوهرنگ تاکید کرد: طرح‌های مرتبط با بهسازی بافت با ارزش روستای سرآقاسید و بازنگری طرح هادی این روستا با رویکرد گردشگری مصوب ۱۳۹۴ به ‌منظور بهره‌برداری در اختیار مشاور طرح و اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی چهارمحال و بختیاری قرار گیرد.

وی افزود: مشاور طرح نسبت به ارائه ضوابط اختصاصی و جزییات اجرایی لازم بر مبنای طرح‌های یادشده، ضوابط و مقررات ملی و ضوابط میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی اقدام کند.

بابائیان تصریح کرد: طرح تمامی ساختمان‌های دارای پروانه از سوی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در اختیار میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی چهارمحال و بختیاری و مشاور قرار گیرد.

وی یادآور شد: در خصوص ساخت و سازهای بدون پروانه مقرر شد اقدامات قانونی از سوی دهیار انجام و نتیجه به جلسه بعدی ارائه شود.

معاون میراث‌فرهنگی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: درخواست‌های جدید پروانه ساختمانی از سوی سایر اهالی سرآقاسید قبل از هرگونه اقدام، ضمن انجام استعلام بایستی نسبت به هماهنگی مکتوب با این اداره‌کل اقدام شود.

وی گفت: به‌ منظور حفظ سیما و منظر بافت سرآقاسید، آزادسازی قسط پایانی و هرگونه تسهیلات در خصوص ساخت و ساز از سوی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی و سایر دستگاه‌های اجرایی مرتبط در استان، تنها پس از ارائه پایان‌کار و استعلام از میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی چهارمحال و بختیاری انجام شود.

بابائیان تاکید کرد: مطالعات امکان‌سنجی مخابرات روستای سرآقاسید از سوی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی انجام و در فرآیند تصویب طرح از نظرات اهالی استفاده شود.

وی افزود: پیشنهاد می‌شود برای ارائه طرح هادی روستای سرآقاسید حفظ الگوی معماری بومی روستا با توجه به ویژگی‌های منحصربه ‌فرد آن مورد توجه باشد.

معاون میراث‌فرهنگی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی چهارمحال و بختیاری تصریح کرد: اطمینان از استحکام بناهای موجود در سرآقاسید و مقاوم‌سازی آن‌ها در صورت نیاز، تسریع در بازسازی ساختمان‌های تخریب شده، الزام به رعایت مباحث و مقررات ملی ساختمان و همچنین مطالعات بازنگری طرح هادی روستای سرآقاسید با رویکرد گردشگری مصوب ۱۳۹۴ ضروری است.

وی یادآور شد: تهیه ضوابط و مقررات اجرایی به‌منظور حفظ الگوی معماری بومی روستای سرآقاسید از اولویت خاص برخوردار است.

بابائیان اظهار داشت: پیش‌بینی سایت جدید خارج از روستا به‌منظور اسکان سرریز جمعیت و تامین اعتبار لازم برای مشارکت در مرمت بناهای موجود سرآقاسید در دستور کار قرار می‌گیرد.

به گزارش ایرنا، براساس طرح‌های مرتبط با بهسازی بافت باارزش روستای سرآقاسید و بازنگری طرح هادی این روستا با رویکرد گردشگری مصوب ۱۳۹۴ هرگونه ساخت و ساز در روستای سرآقاسید بدون گرفتن مجوز از اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی چهارمحال و بختیاری ممنوع است.

روستای سرآقاسید در انتهای جاده کوهرنگ به شیخ علیخان و در دامنه‌ای مشرف به کوه هفت تنان واقع شده است.

این روستا با معماری زیبای سنتی و پلکانی یکی از روستاهای دیدنی ایران است که با خانه‌های خشتی و گلی ساده فضای صمیمی را به وجود آورده است.

معماری روستای "سرآقاسید" به‌گونه‌ای است که حیاط هر خانه پشت‌بام خانه زیرین است و خانه‌ها به صورت زنجیر به هم متصل و پیوستگی ویژه‌ای دارد.

روستای "سرآقاسید" دهستان موگویی کوهرنگ چهارمحال و بختیاری در ۱۷۰ کیلومتری شهرکرد واقع شده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha