دانشگاه علوم پزشکی مشهد روز یکشنبه به نقل از دکتر "محمدحسین بحرینی" گزارش داد: تستهای آزمایشگاهی PCR و سرولوژیک ارزش بیماریابی و غربالگری کرونا را ندارند.
وی افزود: تمامی اقدامات پاراکلینیک و کلینیکی در زمینه کرونا از جمله انجام آزمایشهای تخصصی و غیرتخصصی نظیر PCR باید با تجویز و بر اساس نسخه پزشک باشد و مراکز آزمایشگاهی بدون نسخه پزشک حق انجام چنین کاری را ندارند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: شهروندان در صورت مشاهده هرگونه تخلف در این زمینه میتوانند از طریق سامانه ۱۹۰ رسیدگی به شکایات در حوزه بهداشت و درمان اطلاعرسانی کنند.
وی گفت: در ابتدای شیوع ویروس کرونا آزمایشگاههای بیمارستان امام رضا(ع)، جهاد دانشگاهی و بیمارستان امام حسین (ع) در مشهد برای انجام تست PCR از افراد مشکوک به بیماری کووید ۱۹ فعال شد و برای مشارکت در این حوزه چند آزمایشگاه بخش خصوصی نیز درخواست دریافت مجوز داشتند.
دکتر بحرینی افزود: در حال حاضر علاوه بر آزمایشگاههای بخش دولتی، هشت آزمایشگاه بخشی خصوصی نیز در زمینه انجام تست PCR فعال هستند و آزمایشگاههای بخش خصوصی بر اساس تفاهمنامه منعقد شده با دانشگاه ملزم به تخصیص بخشی از ظرفیت تستهای PCR خود به دانشگاه هستند.
هم اکنون حدود پنج میلیون نفر از جمعیت ۶ میلیون و ۴۰۰ هزار نفری استان خراسان رضوی زیرپوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد قرار دارند و مابقی توسط دانشکده و دانشگاههای علوم پزشکی سبزوار، گناباد، تربتحیدریه، تربتجام و نیشابور خدمات رسانی میشوند.
دانشگاه علوم پزشکی مشهد علاوه بر کلانشهر مشهد ۱۳ شهرستان دیگر در استان خراسان رضوی را زیرپوشش دارد.
بر اساس آخرین آمار رسمی تاکنون ۲۷۱ هزار و ۶۰۶ نفر در ایران به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده و با فوت ۱۸۸ نفر در ۲۴ ساعت گذشته، تعداد جان باختگان کرونا در کشور به ۱۳ هزار و ۹۷۹ نفر رسیده است.
نظر شما