چهار نفر از اعضای این خانواده که ساکن شهرستان سرایان هستند، به صورت داوطلبانه برای اهدای پلاسمای خون روز چهارشنبه به مرکز انتقال خون مرکز استان مراجعه کردند.
مدیرکل انتقال خون خراسان جنوبی در جمع خبرنگاران گفت: ۲ دستگاه پلاسما فرزیس و کیتهای مربوطه ۲ روز قبل وارد استان شد و خوشحالیم مردم خراسان جنوبی به جمع اهداکنندگان پلاسمای کووید ۱۹ پیوستند.
ابراهیم میری مقدم افزود: این دستگاه از روز گذشته آغاز به کار کرد و امروز چهار نفر بهبودیافته کرونا با اقدام ایثارگرانه برای اهدای پلاسما برای نجات مبتلایان به کرونا پلاسما اهدا کردند.
وی با بیان اینکه دستگاه پلاسما فرزیس در ۲۳ استان کشور وجود دارد تصریح کرد: یکی از ویژگیهای دستگاه این است که میتوان با مراجعه فرد ۵۰۰ تا ۶۰۰ سی سی پلاسما دریافت کرد که سه برابر دریافت پلاسما از یک واحد خون است.
مدیرکل انتقال خون خراسان جنوبی گفت: تاکنون ۱۴ نفر از بهبودیافتگان کرونا برای اهدای پلاسما در استان مراجعه کردند که با روشهای اهدای خون پلاسما از خون آنها جدا شد و روز گذشته نیز یک نفر با روش جدید پلاسما اهدا کرد.
وی عنوان کرد: با روش جدید دریافت پلاسما به گلبولهای قرمز آسیبی وارد نمیشود لذا ترس از کمخونی که ممکن است برای برخی رخ بدهد اتفاق نمیافتد و صرفا پلاسمای افراد دریافت میشود.
میری مقدم با تاکید بر اینکه افراد میتوانند در یک سال ۴۸ بار اهدای پلاسما داشته باشند یادآور شد: سن اهدای پلاسما ۱۸ تا ۶۵ سال است اما زنان دارای سابقه بارداری یا سقط جنین نمیتوانند پلاسما اهدا کنند.
وی بهترین زمان برای اهدای پلاسما توسط بهبودیافتگان کرونا را ۲۸ روز بعد از بهبودی اعلام کرد و گفت: یکی از رویکردهایی که امروز در کارآزماییهای بالینی برای بهبود مبتلایان به کرونا کمک کننده است استفاده از پلاسمای بهبودیافتگان این بیماری است.
مدیرکل انتقال خون خراسان جنوبی افزود: آنتی بادیهای موجود در بدن بهبودیافتگان کووید ۱۹ میتواند به بهبود سایر بیماران کرونایی کمک کند این در حالیست که زمان تزریق پلاسما به بیمار خیلی اهمیت دارد.
وی بیان کرد: آن دسته از بهبودیافتگان کرونا که تمایل به اهدای پلاسما دارند، نباید بازه زمانی بهبود تا اهدای پلاسما را طولانی کنند چون مقدار آنتی بادی موجود در سرم آنها کاهش مییابد.
میری مقدم با بیان اینکه هر پلاسمای اهدایی برای یک بیمار استفاده میشود اظهار داشت: پلاسما موجود در بهبودیافتگان کرونا دریافت و در استان فریز میشود لذا از این طریق آنتی بادی کاهش پیدا نمیکند.
وی ادامه داد: در چهار ماه گذشته ۶ هزار و ۱۰۰ واحد خون و ۹۰ واحد پلاکت در استان اهدا شده اما وضعیت اهدای خون در استان رو به کاهش است.
مدیرکل انتقال خون خراسان جنوبی گفت: تیرماه گذشته میزان اهدای خون نسبت به ماه خرداد ۱۰ درصد کاهش داشت که از مردم تقاضا داریم برای اهدای خون به مراکز استان مراجعه کنند.
وی بیان کرد: به مردم اطمینان میدهیم مراکز انتقال خون استان بسیار امن است و هیچ نگرانی بابت شیوع یا انتقال بیماری نداشته باشند چون پروتکلهای بهداشتی به صورت مستمر در حال انجام است.
نظر شما