هشدار رییس دانشگاه  علوم پزشکی قم به روند صعودی کرونا دراین استان

قم-ایرنا- رییس دانشگاه علوم پزشکی قم با هشدار نسبت به موج پرسرعت کرونا در استان، گفت: اگر میزان بستری شدن و ابتلای مردم قم مانند روال کنونی ادامه داشته باشد تخت‌های بیمارستانی به‌زودی اشباع می‌شود.

محمدرضا قدیر روز چهارشنبه در جلسه ستاد مدیریت بحران در سالن کرامت استانداری افزود: میزان تست های کرونا در قم نسبت به گذشته ۵۰ درصد افزایش یافته است.

وی اضافه کرد: ۳۰۰ بیمار کرونایی در حال حاضر در بیمارستان‌های قم بستری هستند که وضعیت ۶۰ نفر از آن‌ها کاملا وخیم است.

قدیر اظهار داشت: روز گذشته ۳ بیمار کرونایی در مراکز درمانی جان خود را از دست دادند.

وی با هشدار نسبت به ادامه برگزاری تجمعات عزا، عروسی و تفریحی در قم ادامه داد: ادامه برپایی این تجمعات وضعیت پرخطر کرونایی قم را هرروز نگران‌کننده‌تر می‌کند.

قدیر گفت: یک فرد مبتلا به کرونا که از ماسک استفاده نمی‌کند می‌تواند در یک بازده زمانی مشخص ۴۳۰ نفر را مبتلا کند.

وی افزود: برگزاری هیات های مذهبی فقط باید در قالب نظارت و دستورالعمل سازمان تبلیغات اسلامی برگزار شود و از رفتارهای خطرآفرین عده‌ای از افراد به بهانه برگزاری مراسم‌های عزاداری جلوگیری شود.

قدیر یادآور شد: اگر ۹۰ درصد مردم از ماسک استفاده کنند نیاز به اعمال بسیاری از محدودیت‌ها از میان می‌رود.

خطر خاموشی برق در کمین بیماران کرونایی

وی با هشدار نسبت به قطعی برق در مراکز درمانی قم اظهار کرد: برای جلوگیری از کاهش ولتاژ برق در مراکز درمانی قم باید سیستم‌های سرمایشی دستگاه‌های اجرایی دیگر در برخی از ساعت‌های روز خاموش شود.

قدیر ابراز داشت: دستگاه‌های تنفس مهم‌ترین ابراز زنده ماندن بیماران کرونایی است که در صورت کاهش و افت فشار برق می‌تواند وضعیت آن‌ها را بحرانی‌تر کند.

رییس دانشگاه علوم پزشکی قم همچنین افزود: فضاهای بسته دستگاه‌های اجرایی در کنار تعداد زیاد مراجعه‌کنندگان این محل‌ها را به مکان مستعدی برای شیوع کرونا تبدیل کرده است.

قدیر یادآور شد: مردم از ماسک‌های خانگی استفاده کنند و صرفا در صورت حضور در مراکز درمانی باید از ماسک‌های طبی و چندلایه استفاده شود.

به گفته رییس دانشگاه علوم پزشکی قم، مردم ماسک‌های طبی را فقط از داروخانه تهیه کنند چراکه تهیه ماسک از افراد غیررسمی اطمینان‌بخش نیست و ممکن است قبل از آن مصرف‌شده باشند.

روند صعودی ابتلا و فوت کرونا در قم

رییس مرکز بهداشت قم نیز اظهار داشت: وضعیت ابتلا به کرونا در ایران در حال گذر از پیک فروردین‌ماه سال جاری است که به‌شدت نگران‌کننده است.

سیامک محبی تصریح کرد: میزان مرگ براثر کرونا در طی یک هفته گذشته روند صعودی و نگران‌کننده‌ای به خود گرفته است.

رییس مرکز بهداشت قم ادامه داد: درصد رعایت پروتکل‌های بهداشتی در ادارات قم ۷۴ درصد، دفاتر پیشخوان دولت ۶۴ درصد، بانک‌ها ۷۵ درصد و در جایگاه سوخت ۷۷ درصد می‌باشد.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قم تاکید کرد: همچنین درصد رعایت پروتکل‌های بهداشتی در آموزشگاه‌ها ۸۲ درصد، فروشگاه‌ها ۷۳ درصد، تالارهای پذیرایی ۶۷ درصد، نانوایی‌ها ۴۹ درصد و مساجد ۳۷، بیمارستان‌ها ۸۱ و مطب‌ها ۷۶ درصد است.

محبی ادامه داد: به دلیل عدم رعایت پروتکل‌های بهداشتی درخواست پلمب سه بانک استان به نهادهای قضایی و انتظامی شده‌است.

وی عنوان کرد: استفاده مردم از ماسک در مراکز عمومی، ادارات و بانک‌ها ۶۵ درصد است و استفاده از ماسک توسط اصناف ۵۹ درصد می‌باشد.

رییس مرکز بهداشت قم ابراز کرد: استفاده از ماسک در واحدهای صنعتی ۷۵ درصد، دستگاه‌های اجرایی ۸۰ و وسایل نقلیه عمومی درون و برون‌شهری نیز در مدار ۶۵ درصد قرار دارد.

محبی اظهار داشت: از ابتدای امسال بیش از ۶۰ هزار بازرسی از صنف و صنعت قم انجام و ۵۹۰ اخطاریه تعطیلی صادرشده است.

وی افزود: در این مدت ۱۳۳ واحد صنف و صنعت به مراجع قضایی معرفی و سهمیه ۷۵ نانوایی قطع، ۹۹ مرکز پلمب و ۳۷ قلیان سرا تعطیل‌شده است.

سیستم معیوب توزیع ماسک در قم

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری قم در این جلسه  خاطرنشان کرد: مواد اولیه مهم‌ترین چالش و مشکل واحدهای تولید ماسک و مواد ضدعفونی‌کننده است.

مهرداد غضنفری تاکید کرد: ۲۵۰ هزار ماسک روزانه در قم تولید می‌شود که بخش مهمی از نیاز استان را برطرف می‌کند.

وی اظهار داشت: ظرفیت‌سازی قم برای تولید ماسک بیش از یک و نیم برابر نیاز واقعی قم است که منتظر تامین مواد اولیه برای راه‌اندازی خط تولید است.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری قم با معیوب دانستن سیستم توزیع ماسک ابراز کرد: در حوزه توزیع ماسک و دسترسی مردم و داروخانه‌ها به این محصول مشکل جدی وجود دارد.

مهرداد غضنفری یادآور شد: باوجود ابلاغیه وزارت درمان بهداشت مبنی بر اختصاص روزانه ۱۷ هزار ماسک به قم تاکنون حتی یک عدد ماسک نیز تامین نشده است.

وی تاکید کرد: اگر این ۱۷ هزار عدد ماسک به‌صورت روزانه در اختیار قم قرار بگیرد در کنار تولید روزانه ۲۵۰ هزار ماسک در داخل استان تا ۲۰ درصد نیاز قم به این محصول برطرف می‌شود.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری قم گفت: نیاز روزانه مراکز بهداشتی و درمانی قم به ماسک بین ۱۵ تا ۱۷ هزار عدد است.

خطر عادی پنداری کرونا در قم

 معاون سیاسی و امنیتی استانداری قم نیز در ادامه، ابراز داشت: عادی‌سازی شرایط کرونایی مساله ای است که می‌تواند موج کرونا را در قم شدیدتر کند.

بیژن سلیمانپور تصریح کرد: از همه ظرفیت‌های خبری استان به‌صورت متن، دیداری و شنیداری برای فرهنگ‌سازی نسبت به خطر موج دوم کرونا استفاده خواهد شد.

وی اضافه کرد: همچنین از تمام شخصیت‌های خاص قم و هنرمندان استان نیز برای فرهنگ‌سازی نسبت به خطر شیوع مجدد کرونا برنامه‌ریزی‌شده است.

معاون سیاسی و امنیتی استانداری قم افزود: از شیوه‌های جدید و نوین اطلاع‌رسانی نسبت به حساسیت بیشتر افکار عمومی استفاده می‌شود.

ساماندهی کارگران روزمزد در سه‌نقطه از شهر

همچنین فرماندار قم با اشاره به روند ساماندهی کارگران ساختمانی ابراز داشت: سه مکان برای ساماندهی کارگران روزمزد در قم پیش‌بینی‌شده است.

مرتضی حیدری تصریح کرد: محل تجمع کارگران ساختمانی در میدان نوبت قم ساماندهی شده و محل مسقفی برای استقرار این افراد ساخته‌شده است.

فرماندار قم خاطرنشان کرد: داروخانه‌ها برای فروش و توزیع ماسک فاکتور فروشی صادر نمی‌کنند و همین مساله سبب شده تا توزیع ماسک در بین مردم با معضل همراه شود.

وی ابراز داشت: طبق قانون نظام صنفی تمام مراکز فروش باید برای کالای فروخته‌شده فاکتور صادر کنند.

فرماندار قم اظهار کرد: مرکز پخش که واسطه بین تولیدکننده و داروخانه‌های قم است عموما به اطلاعیه‌های ستاد ملی مبارزه با کرونا  در توزیع و نرخ‌گذاری ماسک توجه ندارد.

معاون توسعه مدیریت و منابع استانداری قم نیز تصریح کرد: وضعیت رعایت پروتکل‌های بهداشتی در بین مراجعه‌کنندگان به دستگاه‌های اجرایی قم همچنان مطلوب نیست.

محمدرضا گروسی عنوان کرد: باوجوداینکه درصد رعایت دستگاه‌های دولتی نسبت به پروتکل‌های بهداشتی بهبودیافته اما همچنان خطر شیوع این ویروس در بین مردم و ارباب و رجوع زیاد است.

گروسی همچنین اظهار داشت: به دلیل گرمای زیاد هوا و افزایش مصرف برق و بنا بر ابلاغیه شرکت توزیع نیروی برق استان برخی از ادارات قم درخواست کاهش ساعت اداری برای جلوگیری از خاموشی‌های ناخواسته رادارند.

وی بیان کرد: همچنین تعدادی از دستگاه‌های اداری قم برای مدیریت کرونا و کاهش افت فشار برق درخواست کاهش نیروهای اداری تا دوسوم رادارند.

سایه خاموشی در قم

در ادامه مدیرکل مدیریت بحران قم نیز یادآور شد: خاموش کردن سیستم‌های سرمایشی و گرمایشی در زمان اوج پیک مصرف بیشترین تاثیر را مدیریت مصرف برق دارد.

محسن اوروجی اضافه کرد: درصورتی‌که سیستم‌های سرمایشی قم از ساعت ۱۴ تا ۱۷ خاموش شود وضعیت کاهش افت ولتاژ برق مدیریت می‌شود.

مدیرکل مدیریت بحران قم اظهار داشت: عادی پنداری شرایط کرونایی معضل بزرگی است که امروز در استان قم احساس می‌شود.

وی تصریح کرد: رعایت پروتکل‌های بهداشتی در مراکز تجمعی مانند داروخانه‌ها و مطب‌های پزشکی باید افزایش یابد.

حمایت از سرمایه‌گذاران سلامت‌محور

ریس سازمان صنعت، معدن و تجارت قم نیز در ادامه اظهار داشت: یک واحد تولیدی قم در شرایط کنونی در حال تولید دستگاه‌های تجهیزات موردنیاز بخش "آی سی یو" بیمارستانی است.

محمود سیجانی گفت: تولیدات این واحد صنعتی قم می‌تواند بخش زیادی از نیازهای بیماران کرونایی به‌ویژه در بخش تنفس را برطرف کند.

وی افزود:سازمان صنعت ، معدن و تجارت قم از سرمایه‌گذاری در بخش واحدهای سلامت‌محور و تامین نیازهای درمانی کشور حمایت می‌کند.

مدیرکل کار، تعاون رفاه اجتماعی قم نیز تاکید کرد: ساماندهی کارگران ساختمانی در قالب چادرهای موقت شهرداری امکان‌پذیر نیست و باید ساختمان ایمنی برای این افراد احداث شود.

مصطفی کاویانی ابراز داشت: در صورت اختصاص زمین یا ساختمان توسط شورای اسلامی شهر قم، سامانه کاریابی مجازی یا حضوری نیز در آن استقرار خواهد یافت.

ویروس کرونا»، موسوم به «کووید ۱۹» اواسط ماه دسامبر سال گذشته (۲۴ آذر ۹۸) در شهر «ووهان» واقع در مرکز چین گزارش شد؛ ابتدا از این بیماری به‌عنوان ذات‌الریه نام‌برده می‌شد، اما کمیسیون ملی ب هداشت چین در ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ (۹ دی ۹۸) به‌صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.

شهروندان قمی برای طرح هرگونه پرسش در مورد ویروس کرونا می‌توانند با شماره تلفن‌های ۴۰۳۰، ۳۱۳۶ و ۱۹۰ تماس بگیرند و یا برای کسب آخرین اخبار از دانشگاه علوم پزشکی قم به کانال آن به نشانی webdaqom@ در فضای مجازی و یا تارنمای آن به نشانی اینترنتی www.muq.ac.ir مراجعه کنند.

همه ایرانیان می‌توانند با مراجعه به سامانه غربالگری الکترونیکی ویروس کرونا به نشانی اینترنتی https://salamat.gov.ir و تکمیل اطلاعات خواسته‌شده، گام بلندی در ارتقای سلامت جامعه و شکست ویروس کرونا بردارند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha