شکست ۳ کشور اروپایی برای توافق با چین و روسیه درباره تمدید تحریم تسلیحاتی ایران

تهران- ایرنا- خبرگزاری رویترز گزارش داد که تلاش سه کشور اروپایی برای حصول توافق با چین و روسیه در مورد تمدید تحریم تسلیحاتی ایران ناموفق بوده و قطعنامه پیشنهادی آمریکا نیز با شکست مواجه خواهد شد.

به گزارش ایرنا، این خبرگزاری بامداد سه‌شنبه نوشت: شورای امنیت آماده می‌شود تا در مورد پیشنهاد آمریکا برای تمدید تحریم تسلیحاتی ایران رأی‌گیری کند. برخی دیپلمات‌ها می‌گویند که این اقدام با شکست مواجه می‌شود.
دیپلمات‌ها می‌گویند که به نظر می‌رسد آخرین تلاش انگلیس، فرانسه و آلمان برای مصالحه با روسیه و چین در مورد تمدید تحریم تسلیحاتی ایران تاکنون ناموفق بوده است.
روسیه و چین از مدت‌ها پیش، مخالفت خود را با اقدام آمریکا اعلام کرده بودند.
تحریم تسلیحاتی ایران بر اساس برجام، در ماه اکتبر سال جاری میلادی به پایان می‌سد. دولت دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریکا هرچند از این توافق خارج شده اما تهدید کرده است که اگر شورای امنیت تحریم تسلیحاتی را تمدید نکند از یکی از بندهای برجام برای بازگرداندن همه تحریم‌های سازمان ملل متحد علیه ایران استفاده می‌کند.
یک دیپلمات اروپایی که خواست نامش فاش نشود، به رویترز گفت: هدف دولت آمریکا پایان دادن به توافق هسته‌ای ایران است.
آمریکا امروز (سه‌شنبه) قطعنامه پیشنهادی خود را که خواستار تمدید تحریم تسلیحاتی ایران است در شورای امنیت سازمان ملل به رأی می‌گذارد.
«ریچارد گووان» مدیر «گروه بحران بین‌الملل» گفت که تلاش آمریکا در این زمینه هیچ شانسی برای موفقیت ندارد.
به نوشته رویترز، وقتی قرار است شورای امنیت رأی‌گیری کند هر ۱۵ عضو آن ۲۴ ساعت فرصت دارند تا نظر خود را اعلام کنند و نتیجه آن در جلسه‌ای عمومی اعلام می‌شود.
دیپلمات‌ها می‌گویند که قطعنامه آمریکا از حمایت اندکی برخوردار است.
برای آنکه روسیه و چین این قطعنامه را وتو کنند، لازم است که دستکم ۹ عضو شورای امنیت به آن رأی مثبت بدهند.
آمریکا مدعی است؛ قطعنامه شورای امنیت که توافق هسته‌ای در آن گنجانده شده، آن کشور را به عنوان یکی از شرکای این توافق نامیده است؛ بنابر این، می‌تواند بازگشت تحریم‌ها را کلید بزند.
اما طرف‌های باقیمانده در برجام، مخالف چنین اقدامی هستند و دیپلمات‌ها می‌گویند که آمریکا با چالش سختی مواجه خواهد شد.
یک دیپلمات ارشد عضو شورای امنیت سازمان ملل که خواست نامش فاش نشود، گفت: این کار بسیار غیرمحتمل است. شماری از کشورها خواهند گفت تا زمانی که شورای امنیت نظرش را در مورد قانونی بودن یا نبودن فعال کردن مکانیسم ماشه اعلام نکند، قصد ندارند تحریم‌های بیشتری را به اجرا بگذارند.
وی افزود: شورای امنیت با توجه به اختلافات داخلی که در این باره دارد، فکر نمی‌کنم که بتواند تصمیمی در مورد اتخاذ کند. فکر نمی‌کنم در دنیا عجله‌ای برای بازگرداندن رژیم‌های تحریم وجود داشته باشد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha