به گزارش روز سهشنبه پایگاه خبری ساینس، با قراردادن این کاشیها در کف اقیانوس میتوان ساختارهایی شبیه به صخرههای دریایی ایجاد کرد که بستر مناسبی برای رشد مرجانها محسوب میشوند. پس از آن میتوان بذر مرجانها را در این صخرههای مصنوعی قرارداد تا به مرور زمان رشد کرده و با ورود ارگانیسمهای جدید به محیط توسط جریانهای آب، حالت طبیعی خود را به دست آورند.
این کاشیها با ابعاد ۶۰ سانتیمتر و با استفاده از خاک رس و فناوری چاپ سهبعدی ساخته شده و سپس در دمای ۱۱۲۵ درجه سانتیگراد در کوره پخته میشوند. به اعتقاد محققان خاک رس در مقایسه با سیمان و فلزات، سازگاری بیشتری با محیط زیست دارد. زیرا علاوه بر ایجاد گازهای گلخانهای در فرایند تولید سیمان و فلزات، این مواد درون آب اقیانوس ترکیبات سمی آزاد میکنند که موجب آلودگی محیط میشود.
در یک آزمایش اولیه محققان ۱۲۸ کاشی سیمانی را در پارک آبی Hoi Ha Wan واقع در هنگ کنگ نصب کرده و بذر سه نوع مرجان را درون آنها قرار دادند. این پارک آبی مامن بیش از سهچهارم مرجانهای موجود در آبهای هنگکنگ محسوب میشود.
قرار است این صخرههای مصنوعی در طول ۱۸ ماه آینده تحت نظارت قرار گیرند تا میزان اثرگذاری آنها بر احیای مرجانها مشخص شود.
تهران - ایرنا - محققان دانشگاه هنگکنگ با هدف احیای صخرههای مرجانی، با استفاده از فناوری چاپ سهبعدی کاشیهایی از جنس گل ساختند که دارای ساختار خاصی بوده و امکان رشد مرجانها و زندگی سایر جانوران در میان آنها را فراهم میکند.
اخبار مرتبط
-
صخره های مرجانی محافظان طبیعی سواحل
تهران-ایرنا- مطالعه محققان استرالیایی نشان می دهد، صخره های مرجانی در جریان گردبادهای گرمسیری،…
-
علت پلاستيك خوردن مرجانها مشخص شد
تهران – ايرنا - محققان دريافتند علت خورده شدن ضايعات پلاستيكي توسط مرجانها، طعم خوب اين ضايعات…
-
نتایج تحقیقات مركز ملی تحقیقات جنوبگان پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی؛
آب خلیج فارس در زمستان اسیدی تر است
تهران - ایرنا - رییس مركز ملی تحقیقات جنوبگان در پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی گفت:…
نظر شما