درمان کرونا در هرمزگان نیازمند مرهمی دلسوزانه

بندرعباس- ایرنا- وضع قوانین بازدارنده برای افراد متخلف و تشویق برای افرادی که مسائل بهداشتی را رعایت می‌کنند مانند اجباری شدن ماسک و جریمه شهروندان متخلف می‌تواند یکی از این قوانین باشد، اما رهایی از کرونا و درمان بیماران نیازمند همفکری و مشارکت دلسوزانه است.

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد بندرعباس روز شنبه در گفت‌وگو با ایرنا از کرونا به عنوان یکی از بزرگ‌ترین بحران‌های سده اخیر نام برد که برای نخستین بار یک ویروس از خانواده کرونا، پاندومی جهانی(همه‌گیری جهانی) ایجاد کرده و گفت: تاکنون فراوانی ناقلان، سرعت بالای شیوع، کشف نشدن درمان قطعی و پیامدهای اقتصادی و اجتماعی، سیاسی و فرهنگی همگی از شاخصه‌هایی تبدیل شدن این ویروس به یک بحران جهانی بوده است.

سیدرضا هاشمی‌زاده اظهارداشت: برخی از مردم هنوز اهمیت و ارزش رعایت دستورهای خودمراقبتی در مورد خود و دیگران احساس نکرده‌اند و این وضعیت را بیش‌ ازپیش بغرنج می‌کند، لذا آگاهی مردم در این مهم هم به آموزش صحیح و هم نظارت نیاز دارد.

وی ادامه داد: با تغییرات گسترده و همه‌گیری سریع آن، جامعه امروزی نمی‌داند با این پدیده چگونه برخورد کند بنابراین اگر برنامه درستی برای این موضوع نداشته باشیم در حوزه‌های مختلف دچار مشکلات بیشتری خواهیم بود.

هاشمی‌زاده یادآور شد: در استان هرمزگان به دلیل کمبود امکانات توان پذیرش بیماران محدود است هرچند این مشکلات و کمبودها حتی در کشورهای پیشرفته نیز دیده می شود، اما پذیرش بیش از اندازه باعث فشار به بخش‌های درمانی آورده و این موضوع بحران کرونا را جدی‌تر خواهد بود.

این جامعه‌شناس ارتباطات یادآور شد: برخی از مردم هنوز اهمیت و ارزش رعایت دستورهای خودمراقبتی در مورد خود و دیگران احساس نکرده‌اند، لذا نهادهای دولتی و حاکمیتی باید به طور صحیح از اهرم‌های آموزشی و نظارتی و حتی برنامه‌های تنبیهی و تشویقی برای متوجه کردن همه مردم نسبت به رعایت این مهم بکار بگیرند.

وی از راهکارهای حوزه‌های اجتماعی به پرهیز از جنبه‌های صوری و تشریفاتی پروتکل‌های بهداشتی هم از سوی مسوولان و هم مردم اشاره کرد و افزود: این موضوع یک امر حتمی جدی برای جلوگیری از توسعه بحران کرونا و جلوگیری از بحران کروناست.

هاشمی‌زاده افزایش آمار مبتلایان و فوت‌شدگان ماههای اخیر در این استان را ناشی از بی‌توجهی شهروندان و همچنین رفع زودهنگام محدودیت‌ها دانست و افزود: حتی به فرض اینکه بحران کرونا با تولید واکسن در چندماه آینده کنترل می‌شود باز عوارض کنونی آن درازمدت خواهد بود، زیرا این ترس همچنان وجود دارد که ویروس دیگری حمله‌ور شود.

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد بندرعباس ابرازداشت: این درحالی است که آمادگی مبارزه با خطرات احتمالی هم باید در شهروند امروزی و هم در مجموعه‎های دولتی پررنگ‌ باشد.

مدرسه‌ها تجهیز و مجهز شوند

هاشمی‌زاده در این رابطه به وضعیت آموزش از مهرماه امسال اشاره کرد و ادامه داد: با وضعیت موجود نمی‌توان به برگزاری کلاس‌های حضوری درس دانش‌آموزان در مدرسه‌ها در مهرماه امسال امید داشت از این رو سرمایه‌گذاری زیادی را می‌طلبد که مدرسه‌ها تجهیز و مجهز شوند.

این استاد روزنامه‌نگاری گفت: باید فرض را بر این بگیریم که تا تابستان سال آینده واکسن مناسبی برای این بیماری تولید نمی‌شود و باید در حوزه آموزش توانمندی و مهارت‌ها را باید افزایش داد.

وی افزود: تجهیز مدرسه‌ها به نرم‌افزارهای کاربردمحور یکی از ضرورت‌های اصلی است که از اکنون باید مدیران و مسوولان در حوزه آموزش و پرورش به آن بپردازند.

هاشمی‌زاده با بیان اینکه در حوزه‌های فرهنگی و اجتماعی، آموزش مناسب سازگاری زیستی با بیماری مساله‌ای جدی است، بیان داشت: خودمراقبتی و اجرای طرح فاصله‌گذاری اجتماعی و هم‌چنین رعایت حال افراد بزرگسال، مسن و حتی کودکان به آموزش و اطلاع‌رسانی قوی همراه با خلاقیت و مهارت نیاز دارد.   

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد بندرعباس بیان داشت: باید به سمت جامعه مجازی برویم، تجهیز امکانات و ابزارهای مجازی در بستر اینترنت برای استفاده‌های شخصی و فعالیت‌های آموزشی و تجاری و امور اداری مهم و ضروری است.

وی در خصوص نقش رسانه‌ها برای مبارزه با همه‌گیری کرونا نیز گفت: رسانه‌ها باید فرض را بر این بگذارند که ویروس کرونا در درازمدت وجود دارد که برای مبارزه و نابودی کامل آن زمان زیادی لازم است، لذا نقش آموزش شهروندان لازمه مبارزه با این ویروس است.

هاشمی‌زاده یادآورشد: اینکه شهروندان به آگاهی کامل برسند جدی‌ترین نقش را در این زمینه رسانه‌ها ایفا می‌کنند؛ اینکه رسانه برای اثرگذاری اجرای پروتکل‌های بهداشتی(استفاده از ماسک و فاصله‌گذاری اجتماعی است) چه نوع آموزش و پیام‌هایی را به چه مهارتی‌هایی انتخاب کند بسیار ضروری است.

این استاد روزنامه‌نگاری ابرازداشت: قبل از شیوع کرونا هرمزگان با مشکلات زیادی در حوزه بهداشت و درمان دست و پنجه نرم می‌کرد اما با شیوع این ویروس خطرناک این مشکلات نمایان‌تر شد.

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد بندرعباس با تاکید براینکه شهرهای کم برخوردارتر استان هرمزگان نیاز به حمایت‌های جدی دارند، یادآور شد: مسوولان بخش‌های مختلف استان باید با همفکری وهمراهی یکدیگر مرهمی بر زخم نیازمندان در حوزه بهداشت و درمان استان باشند.

سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: تاکنون ۳۳۸ هزار و ۸۲۵ نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده و با فوت ۱۶۹ نفر در ۲۴ ساعت گذشته، تعداد جان باختگان کرونا در کشور به ۱۹ هزار و ۳۳۱ نفر رسیده است.

سیما سادات لاری روز جمعه درباره آخرین آمار مبتلایان قطعی به ویروس کرونا و موارد فوت ناشی از ابتلا به این ویروس در کشور بیان کرد: از دیروز تا امروز ۲۴ مرداد ۱۳۹۹ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۲ هزار و ۵۰۱ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که یک هزار و ۱۷۳ نفر از آنها بستری شدند. با این حساب،‌ مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۳۳۸ هزار و ۸۲۵ نفر رسید.

وی ادامه داد: متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۱۶۹ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۱۹ هزار و ۳۳۱ نفر رسید.

لاری افزود: خوشبختانه تاکنون ۲۹۳ هزار و ۸۱۱ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستان‌ها ترخیص شده‌اند. همچنین ۳۹۵۶ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند.

معاون وزیر بهداشت گفت: تاکنون ۲ میلیون و ۸۱۲ هزار و ۴۸۸ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است.

وی اظهار کرد: استان‌های مازندران، تهران، قم، گلستان، خراسان شمالی، اردبیل، اصفهان، البرز، خراسان رضوی، کرمان، سمنان، آذربایجان شرقی، مرکزی، یزد و گیلان در وضعیت قرمز قرار دارند. همچنین استان‌های فارس، ایلام، لرستان، هرمزگان، زنجان، قزوین، آذربایجان غربی، بوشهر، همدان، چهارمحال و بختیاری و کهگیلویه و بویر احمد هم در وضعیت هشدار قرار دارند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha