به گزارش ایرنا پس از آنکه روسیه اعلام کرد واکسن کرونا را تولید کرده است آمریکا خیلی زود از خرید ۱۰۰ میلیون دز از یک واکسن تولید داخل خبر داد چین هم تاکید کرده است برای ایستادن در صف سازندگان واکسن کرونا در تلاش است و نخستین واکنس خود را ثبت کرده است.
این وضعیت نشان می دهد جهش ها در زمینه تحقیق، توسعه و ساخت واکسن بلندتر شده است و در آینده ای نه چندان دور واکسن های مختلف ساخت کشورهای دیگر وارد بازار خواهد شد این اقدامات، امیدواری برای پایان دادن به بحران کرونا ۱۹ را بیشتر کرده است.
در ماه های گذشته بیشترین رقابت برای تولید واکسن کرونا ۲۰۱۹ بین کشورهای اروپایی، چین، روسیه و آمریکا بوده است و همه این کشورها بودجه کلان و نهادهای مختلفی را برای ساخت واکسن بسیج کرده اند چین بسیار امیدوار است که دومین سازنده یک واکسن موثر برای درمان این ویروس پس از روسیه باشد.
این در شرایطی است که شمار مبتلایان به ویروس کرونا از مرز ۲۰ میلیون نفر نیز فراتر رفته است و شمار کسانی که به این ویروس مبتلا می شوند در برخی کشورها نظیر هند، آمریکا و برزیل نه تنها کاهش نیافته بلکه بر شمار آنها و همچنین قربانیان افزوده شده است و در اروپا کشورهایی نظیر آلمان، فرانسه و اسپانیا با موج های تازه ای از شیوع روبرو شده اند.
روسیه چند روز قبل اعلام کرد که اولین واکسن را ساخته است و می خواهد نزدیک به ۵۰۰ میلیون دز آن را تهیه کند این در شرایطی است که بر اساس شواهد، نزدیک به ۲۰ کشور خواستار خرید این واکسن به میزان یک میلیارد دز شده اند.
البته پیشبرد این برنامه راحت هم نخواهد بود زیرا آمریکا که بویژه برای سیاسی کردن کرونا تلاش زیادی کرده و بارها آن را ویروس چینی نامیده است حتی به واکسن روسی نیز ابراز تردید کرده و افزوده است برنامه ساخت واکسن در این کشور و داده های مسکو شفاف نیست و کارایی این واکسن هنوز ناشناخته است.
در چین هم البته شماری از متخصصان قبول دارند که کارایی واکسن و نتایج آن هنوز مشخص نیست اما بر این باورند که روسیه دارای قدرت فنی و علمی بالایی است و به نظر می رسد در این زمینه دستاوردهایی درخشان خواهد داشت که با این حساب این یک خبر مهیج و البته مشوق برای کل دنیا خواهد بود.
«تا لینا» کارشناس ساخت واکسن در چین می گوید: اصولا واکسن سازی یک مرحله سه گانه دارد تا قطعیت بیشتری برای پزشکان و کارشناسان بدست بیاید و همه کشورها در همین راستا فعالیت های تولیدی واکسن را ادامه می دهند.
وی با بیان اینکه لازم است اطلاعات بیشتری از واکسن ساخت روسیه در اختیار قرار گیرد گفت: نتایج اضافی برای رسیدن به یک تصمیم نیاز است اما اگر موفقیتی بدست آید آن زمان شاید بتوان خطر همه گیری احتمالی در زمستان را به حداقل رساند.
آنچه امروز کارشناسان سازمان بهداشت جهانی و چین بر آن تاکید می کنند این است هر واکسنی که قرار است در اختیار مردم قرار گیرد باید دارای کارایی لازم و امنیت باشد این دو عامل بیشترین نقش را در استفاده از یک واکسن ایفا می کند.
چین می گوید که از میان ۶ واکسنی که مورد توجه سازمان جهانی بهداشت قرار گرفته ۳ مورد تولید این کشور و موسساتی در شهرهای ووهان، پکن و تیانجین است سینوواک و سینوفارم از جمله دو واکسن در دست ساخت چین هستند که سینوواک روز گذشته اعلام کرد واکسن خود را ثبت کرده است.
در کل کار گزینش ۱۶۸ واکسن در سراسر دنیا آغاز شده است از این میان ۲۸ واکسن وارد مرحله آزمایش های کلینیکی شده است واکسن های ساخت چین در مرحله سوم و پایانی این آزمایش قرار دارند.
«تیان هونگ جیان» از انجمن پزشکی چین از جمله کسانی است که ابراز امیدواری کرده است تا پایان سال جاری میلادی واکسن چین به بازار بیاید که این از پیش بینی های قبلی زودتر خواهد بود.
چین امیدوار است کشورهای آسیایی و آمریکای لاتین خریدار واکسن ساخت این کشور باشند روسیه هم هنوز نام مشتریانش را فاش نکرده است که پیش بینی می شود عمدتا از کشورهای آسیای مرکزی و خاورمیانه باشند هزینه انباشت و تزریق هر واکسن به طور میانگین می تواند نزدیک به ۳ دلار باشد.
نظر شما