رقابت برای ساخت واکسن کرونا در جهان

تهران- ایرنا- بیش از هفت ماه از حضور ویروس کرونا در جهان می‌گذرد. در این مدت دانشمندان و مقامات بهداشتی کشورهای مختلف دست به کار شده‌اند تا واکسنی علیه این ویروس کشنده بسازند. در این میان خبر ساخت واکسن کرونا توسط روسیه خبری خوشحال‌کننده است و به اذعان مسوولان این کشور با گذراندن مراحل آزمایش‌های بالینی به طور رسمی نخستین واکسن کرونا را به ثبت رساندند.

رسانه های روسیه این روزها حجم بالایی از اخبار در ارتباط با واکسن کرونای ساخت این کشور را منتشر می کنند؛ موضوعی که به سرعت در همه رسانه های مطرح جهان بازتاب پیدا می کند. اما پرسش اینجاست که آیا ساخت واکسن افراد را می‌تواند در برابر کرونا مصون بدارد. بررسی روزنامه‌ها، تارنماها و خبرگزاری‌های داخلی نشان می‌دهد که رسانه‌های داخلی به بررسی شیوع این بیماری پرداخته اند. 

رسانه‌های اصلاح طلب

روزنامه آرمان: پیش از آنکه کرونا در کشور شیوع پیدا کند و میلیون‌ها نفر با شرایط سخت معیشتی، اجتماعی و آینده‌ای نامعلوم مواجه شوند، بنا بر اعلام انجمن روان پزشکان از هر چهار نفر در کشور، یک نفر اختلال روانی دارد».

روزنامه آرمان با درج گزارشی آورده است: دلایل این ادعا نیز ناامیدی نسبت به آینده، عدم آگاهی از نشانه‌های اختلال روانی و بی‌توجهی به درمان بود. وزارت بهداشت و درمان نیز در آن زمان افزایش آمار آسیب‌ها و بیماری‌های روانی نیز این موضوع را تاحدودی تایید کرد. آمار وزارت بهداشت حاکی از ابتلای نزدیک به ۲۲ تا ۲۵‌درصد افراد جامعه بود. در سال ۹۷ و بر اساس مطالعات، اختلالات روان پزشکی در کشور ۲۳.۶‌درصد در گروه سنی ۱۵ تا ۶۴ سال بود و برخی آمارها از وجود ۱۲‌میلیون بیمار روانی در کشور حکایت دارد. به باور کارشناسان، افزایش آمار آسیب‌ها و بیماری‌های روانی با خود افسردگی، کاهش شادی و نشاط و به تبع آن ضرب‌وجرح، افزایش طلاق و دیگر آسیب‌های اجتماعی را به همراه خواهد داشت، اما مهمترین نمود این افزایش اختلالات روحی و روانی در قتل و خودکشی است. زمانی‌که کرونا آمد و این ویروس زندگی، معیشت و روابط میلیون‌ها نفر را تحت‌الشعاع قرار داد، کارشناسان و روانشناسان از پیامدهای شیوع این بیماری برای کشوری مانند ایران که سرانه شادی و نشاط پایین است و مشکلات اقتصادی امکان هرگونه تفریح و حضور آرام را در خانواده از شهروندان گرفته، ابراز نگرانی شدید می‌کردند.

کرونا به مثابه اُبژه،‌ عنوان یادداشتی در روزنامه اعتماد است که در آن می خوانیم: حال که در بخش پیشین نشانه‌شناسی ارتباط ذهن اجتماعی ما با پدیده‌هایی از جنس و نوع ویروس کرونا مورد بازشناسی قرار گرفت باید دید نوع شناخت و به تعبیر عام درک ما از وجود چنین موجود یا موجوداتی چگونه است. موجوداتی که در تصورات نوع بشر مدرن تخیل‌گرا همیشه هدف و داعیه ضربه زدن به نوع بشر را دارند. چه بخواهند نوع انسان را از روی این کره خاکی ریشه‌کن کنند یا بخواهند مالک قطعی این کره خاکی با نعمت‌های خاص و فراوانش بشوند. آیا همان‌طور که موجودات جهان پیرامون خودمان را می‌شناسیم یا اقدام به درک و وقوف به آنها را ملاک ارزیابی‌مان در باب یک پدیده قلمداد می‌کنیم یا نه صورتی دیگر از شناخت مبتنی بر تعقل منطقی-  فلسفی در حال شکل گرفتن است. صورتی از شناخت که گستره تاثیرپذیری و شمول یک ابژه به هیچ عنوان با اصل ماهوی آن انطباق ندارد. غیر از این هم نیست. چه کسی در واقعیت و عینیت ملموس می‌توانست تصور کند که اینچنین زندگانی‌اش و حیات مردمان کره زمین تا به این حد تحت‌تاثیر مستقیم اثرات و لطمات ویروسی قرار بگیرد که تا دیروز برای تشبیه یا تصور آن ‌باید به دامن خیال یا فیلم‌های تخیلی پناه می‌بردیم؟ از این حیث است که معتقدم ذات ویروس کرونا به‌ شدت مدرن است.

روزنامه ایران با درج گزارشی نوشت:‌ سرانجام روسیه موفق شد گوی سبقت در رقابت بر سر ساخت واکسن کرونا را از دیگر کشورهای جهان ربوده و نام خود را به عنوان نخستین سازنده این واکسن به ثبت برساند. یک هفته پس از شنیده شدن زمزمه‎هایی درباره ساخته شدن واکسن کرونا در روسیه، روز گذشته «ولادیمیر پوتین» به طور رسمی خبر داد، روسیه نخستین واکسن کرونا در جهان را به ثبت رساند. او همچنین اعلام کرد، یکی از دخترانش این واکسن را دریافت کرده است. به گزارش «اسپوتنیک»، «ولادیمیر پوتین» که در جلسه مجازی هیأت دولت سخن می‎گفت، تأکید کرد: «امیدوارم بتوانیم تولید انبوه این واکسن را که اهمیت بسیاری دارد، در آینده‎ای نزدیک آغاز کنیم.» وی همچنین ابراز امیدواری کرد: «همکاران ما در خارج نیز بتوانند به این مرحله برسند و داروخانه‎ها و مراکز پزشکی در حد نیاز به دارو و واکسن کرونا مجهز شوند.» رئیس جمهوری روسیه سپس از وزیر بهداشت خود خواست اطلاعات لازم را درباره این واکسن که به یاد فضاپیمای «اسپوتنیک» که درهای فضا را به روی بشریت باز کرد و نام آن «اسپوتنیک ۵» گذاشته شده است، ارائه دهد. ساخت این واکسن در روسیه در حالی به موفقیت رسیده است که پیشتر اروپاییان بابت آن ابراز نگرانی کرده بودند. روسیه پس از گازی که به اروپا صادر می‎کند و در صورت لزوم از آن به عنوان ابزار فشار استفاده می‎کند، با ساخت «اسپوتنیک۵» می‎تواند صاحب ابزار فشار جدیدی بر اروپا شود.

به گزارش خبرگزاری ایسنا، مؤسسه عالی پژوهش تأمین اجتماعی در تداوم انتشار گزارش‌های سیاستی خود در زمینه تأثیرات کرونا بر حوزه تامین اجتماعی و با همکاری مرکز فناوری اطلاعات، ارتباطات و تحول اداری وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، چهاردهمین گزارش سیاستی خود را با موضوع بیمه بیکاری در ایام کرونایی تهیه کرده است. با توجه ‌به اینکه اقدامات در قالب طرح بیمه بیکاری جزء مهمی از سیاست‌های حمایتی اعلام‌شده توسط ایران در مواجهه با کرونا بوده، این گزارش با هدف بررسی نقش طرح‌های بیمۀ بیکاری در کشورهای منتخب و ایران در مقابله با بحران کنونی تهیه شده است. چراکه بدون داشتن شناخت اولیه از ماهیت و کارکرد طرح‌های بیمۀ بیکاری، استانداردهای مرتبط با آن، ویژگی‌های اولیۀ طرح در ایران و کشورهای منتخبی که نمونه بررسی هستند و درنهایت وضعیت صندوق بیمۀ بیکاری قبل از وقوع بحران کرونا، بحث در خصوص اثرگذاری و نقش این طرح‌ها در بحران کرونا کامل نخواهد شد.

محمد نفریه رئیس کمیته پیشگیری از بیماری‌های واگیردار سازمان بهزیستی کشور در گفت‌وگو با خبرگزاری ایلنا درباره وضعیت مراکز شبانه‌روزی بهزیستی و نگهداری از معلولان و سالمندان در پیک دوم کرونا در کشور گفت: سازمان بهزیستی بیش از یک ماه قبل از اینکه اولین مورد بیماری کرونا در کشور شناسایی شود، برنامه‌ریزی خاصی در کمیته بیماری‌های واگیردار برای پیشگیری از بیماری کرونا داشت و از ابتدای بهمن‌ماه دستورالعمل‌ و پروتکل‌های خاصی برای مراکز ابلاغ شده بود. همچنین با هماهنگی وزارت بهداشت پروتکل‌های خاصی مخصوص هر مرکز با توجه به نوع فعالیت‌شان تدوین و ارسال شد. در پیک اول خوشبختانه درگیری مراکز ما کمتر بود به دلیل اینکه ما چند روز قبل از اینکه موارد ابتلا اعلام شود، مراکزمان را در یک قرنطینه خودخواسته بردیم و تعداد مرگ و میر ما در مراکز سالمندان و معلولان نسبت به سایر کشورها بسیار کمتر بود و میزان مرگ و میر که در مراکز ما بود تقریبا یک درصد کل فوتی‌های کشور بود. بعد از فروکش کردن پیک اول آمار و ارقام ما نیز ثابت ماند، اما از اواخر اردیبهشت و اوایل خرداد ماه دوباره مراکز ما آلوده شدند و معمولا این آلودگی از پرسنل به مراکز ما منتقل می‌شدند و نقطه ضعف ما رفت و آمد پرسنل بود، چراکه سالمندان و معلولان به خارج از مراکز رفت و آمدی نداشتند و حتی ما ملاقات‌ها را در مراکز کم کرده و همچنین پذیرش‌ها به جز پذیرش با دستور قضایی کاملا محدود و ممنوع شده بود.

روزنامه آفتاب یزد با انتشار گزارشی نوشته است: ساخت واکسن کرونا خبری خوشحال‌کننده است اما سوال اینجاست که آیا واقعا این واکسن روسی از کارایی لازم برخوردار است و افراد را می‌تواند در برابر کرونا مصون بدارد؟ ویتالیا زوِروا عضو آکادمی علوم روسیه در مصاحبه با رادیو کامسامولسکایا پراودا می‌گوید: «شروع ساخت یک واکسن تا انجام واکسیناسیون عمومی جامعه، به طور متوسط ۴ تا ۵ سال طول می‌کشد. شاید بتوان این روند را کوتاه کرد اما نه آنطور که طی ۶ ماه به نتیجه برسد. دور زدن و حذف برخی مراحل هم خطرناک است پس به هیچ وجه با چند آزمایش اولیه نمی‌توان گفت که عملکرد مناسب واکسن روسی کرونا ثابت شده است. در چین در فاز نخست آزمایش بالینی ۵۰۰ نفر شرکت کرده‌اند و آمریکایی‌ها می‌خواهند در فاز سوم روی ۳۰ هزار نفر تست کنند. پس نمی‌شود تنها با آزمایش روی چند پزشک داوطلب، درباره موثر بودن این واکسن نظر قطعی داد.» به گزارش عصر ایران، نیکلای کریوچکوف ایمنی شناس روس هم می‌گوید: «یک واکسن موثر و ایمن کرونا در بهترین حالت در بهار سال ۲۰۲۱ می‌تواند عرضه شود و زودتر از آن ممکن نیست.» اما دکتر «مینو محرز» متخصص بیماری‌های عفونی و عضو کمیته علمی مبارزه با کرونا معتقد است روس‌ها در زمینه ساخت واکسن هنوز موفق نشده‌اند و این یک نمایش است. به گفته او امکان ندارد ایران از واکسن ساخت روسیه استفاده کند چراکه ایمن‌بودنش اثبات نشده است. او گفته است: «به‌نظر من کشورهای دیگری هستند که در تولید واکسن کرونا از روسیه بسیار جلوتر هستند و هنوز در مراحل آزمایش به سر می‌برند. ساخت واکسن نهایی کرونا در روسیه یک ادعا بیشتر نیست.»

به گزارش روزنامه مردم سالاری،‌ ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه امروز به طور رسمی از ساخت نخستین واکسن کرونا و ثبت این واکسن در این کشور خبر داد. وزارت بهداشتِ روسیه موفق به ساخت واکسن کرونا شده است.وی همچنین گفت: یکی از دخترانم در برابر کروناویروس واکسینه شده است.این واکسن با همکاری مشترک وزارت دفاع این کشور و موسسه تحقیقات گامالیا ساخته شد. آزمایشات بالینی این واکسن در هجدهم ماه ژوئن انجام گرفت و تمامی ۳۸ داوطلب دریافت کننده این واکسن در برابر ویروس مصون هستند. در حالی که چند ماهی است رقابت جهانی برای یافتن واکسن کووید-۱۹ بین تعدادی از کشورها ادامه داشته و شرکت‌های داروسازی در حال تحقیق و بررسی روی نمونه‌های اولیه و آزمایشگاهی این واکسن بوده‌اند به نظر می‌رسد روسیه اکنون فاتح این رقابت شده و به عنوان اولین کشور در جهان از ساخت قطعی و ثبت رسمیِ نخستین واکسن کرونا خبر داده است.

سایت خبری انتخاب در گزارشی آورده است: سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد که به دلیل آنکه اطلاعات کاملی درباره واکسن روسی کرونا دریافت نکرده نمی‌تواند آن را ارزیابی کند. سازمان جهانی بهداشت روز سه‌شنبه اعلام کرد به دلیل آنکه هنوز اطلاعات کاملی درباره واکسن روسی کرونا دریافت نکرده نمی‌تواند این واکسن را ارزیابی کند.سازمان جهانی بهداشت تاکید کرد که پیش از تکمیل دو مرحله تست‌های دوم و سوم نمی‌توان هیچگونه واکسنی تولید کرد. ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه روز سه شنبه گفت که وزارت بهداشت کشورش اولین واکسن کرونا در جهان را تأیید کرده و دختر او نیز این واکسن را تزریق کرده است. این واکسن که توسط مرکز تحقیقات ملی اپیدمولوژی و میکروبیولوژی «گامالیا» ساخته شده است، امروز (سه شنبه) از سوی وزارت بهداشت روسیه مورد تأیید قرار گرفت. وزیر بهداشت روسیه پیش از این خبر داده بود که تست بالینی واکسن کرونای ساخت مرکز تحقیقات ملی اپیدمولوژی و میکروبیولوژی گامالیا کامل شده است. خبرگزاری رویترز روز گذشته خبر داد که شمار مبتلایان به ویروس کرونا در سطح جهان از ۲۰ میلیون نفر فراتر رفته است. در حال حاضر کشورهای متعددی در حال کار بر روی واکسن ویروس کرونا هستند و روسیه اولین کشوری است که اعلام می‌کند آزمایش‌های بالینی این واکسن تکمیل شده است.

شهرام غفاری مدیرکل درمان غیرمستقیم سازمان تامین اجتماعی در گفت وگو با خبرگزاری ایسنا، درباره هزینه های درمان کرونا برای بیمه شدگان سازمان تامین اجتماعی در مراکز طرف قرارداد توضیحاتی ارائه و اظهار کرد: میزان هزینه کرد، متفاوت است اما تعهد ما در برابر بیماران کرونایی در مراکز طرف قرارداد مانند تعهدی است که در سایر بیماری ها داریم.  به علاوه اینکه داروهایی که طبق مصوبات دبیرخانه شورای عالی بیمه در تعهد بیمه ها قرار می گیرد و به ما ابلاغ می شود را نیز اجرایی کرده و پوشش می دهیم. به عنوان مثال داروی "کلترا" را در بخش بستری پوشش می دهیم، ولی در بخش سرپایی تحت پوشش ما نیست؛ زیرا از یک سو کنترل بازارِ گسترده در بخش سرپایی مشکل است و از سوی دیگر ضرورت آن در بیماران سرپایی هنوز معلوم نیست. آخرین دستورالعمل ها هرچه باشد طبق آن عمل می کنیم. به عنوان مثال در بخش بستری داروهایی که مورد قبول وزارت بهداشت است و توسط دبیرخانه شورای عالی بیمه به ما ابلاغ می شود ۹۵ درصدش تحت پوشش است. هزینه تخت- روز هم طبق استانداردهای موجود محاسبه و لحاظ می شود. البته هنوز این موضوع که بیماران کرونایی باید از محل اعتبارات و کمک های دولت درمان شوند یا خیر، هنوز روشن نشده ولی در کل صورتحساب ها را با این مبنا که گفته شد می پردازیم.

به گزارش پایگاه خبری جماران؛ در حالی که رییس جمهور روسیه اعلام کرد که صبح امروز برای نخستین بار در جهان واکسن کرونا ثبت شد و یکی از دخترانش از این واکسن استفاده کرده و وزارت بهداشت روسیه چند روز پیش قاطعانه اعلام کرد که این کشور مراحل آزمایش بالینی واکسن کرونا را پشت سر گذاشته و در روزهای آینده آن را ثبت می کند، اما برخی دانشمندان در خود روسیه و سایر کشورهای دیگر نسبت به این ادعا تردید دارند. داشتن دست بالا در ساخت این واکسن، به تازه ترین حوزه رقابت ابرقدرت ها تبدیل شده و حداقل در کوتاه مدت، میتواند چهره ای سازنده و برتر از کشوری ارائه دهد که در این زمینه پیشرو است. بر اساس گفته تاتیانا گالیکووا، معاون نخست وزیر روسیه، دانشمندان این کشور با همکاری وزارت بهداشت، وزارت دفاع و مراکز تحقیقاتی- بهداشتی در حال کار روی ساخت چند ده واکسن کرونا هستند که از بین آنها دو پروژه چشم انداز بهتری دارند و اصلی ترین آنها نیز در مرکز ملی تحقیقات میکروبیولوژی و اپیدمی شناسی "گامالئی" در جریان است.  میخائیل موراشکو وزیر بهداشت روسیه اخیرا اعلام کرد که تست بالینی نخستین واکسن روسی کرونا در مرکز گامالئی با موفقیت انجام شده و در دو ماه آینده دو واکسن کرونای دیگر هم در این کشور تست بالینی خواهند داشت. در مرحله تست بالینی تعداد از کادر درمانی و مقامات شهرداری مسکو به صورت داوطلبانه این واکسن را دریافت کرده اند.

رسانه‌های اصولگرا

روزنامه وطن امروز:‌ مسؤولان بهداشتی کشور در حالی بر توجه مردم به رعایت اصول بهداشتی و فاصله‌گذاری‌ اجتماعی بویژه پرهیز از سفر برای قطع زنجیره ویروس کرونا تاکید می‌کنند که معاون وزیر بهداشت از افزایش ۹ برابری قدرت سرایت‌پذیری این ویروس در موج دوم شیوع این بیماری سخن می‌گوید.

روزنامه وطن امروز در گزارشی آورده است: استفاده ۷۰ درصدی مردم از ماسک و رعایت پروتکل‌های بهداشتی طی حدود ۲ ماه اخیر نشان می‌دهد که مردم به این مسأله حیاتی توجه دارند؛ موضوعی که در ماه محرم نیز باید بیش از پیش مورد توجه ویژه قرار گیرد. اما نکته نگران‌کننده این است که برخی در این ایام بار سفر بسته و به شهرستان‌ها می‌روند غافل از اینکه در این شرایط سخت کرونایی شاید سفیر مرگ باشند یا پس از بازگشت از سفر، کرونا را به ارمغان بیاورند. در این باره، معاون کل وزیر بهداشت با بیان اینکه سرایت‌پذیری ویروس کرونا ۳ تا ۹ برابر شده است، گفت: رعایت پروتکل‌های بهداشتی توسط مردم به ۷۰ درصد رسیده است اما کافی نیست و ثابت شده است که اگر میزان رعایت مردم به ۹۵ درصد برسد اثر مطلوب آن حاصل می‌شود. ایرج حریرچی با بیان اینکه ۳ معیار موارد ابتلا، بستری و مرگ برای ارزیابی کرونا وجود دارد، گفت: سرایت‌پذیری ویروس کرونا به ۳ تا ۹ برابر افزایش یافته است اما مشخص نیست که این افزایش سرایت‌پذیری باعث افزایش بیماری‌زایی خواهد شد یا خیر. نکته مهم این است که تا وقتی ویروس در یک نقطه از جهان وجود دارد کل جهان در وضعیت قرمز به سر می‌برد.

به گزارش روزنامه جوان؛ می‌خواستم برای پیاده‌روی روزانه از خانه بیرون بروم، برای همین بنا بر روال این چند ماه که بیماری ویروسی به زندگی‌مان آمده است، چیزهایی را که هنگام برگشت به خانه مورد نیاز بود، آماده کردم. می‌گویند کووید ۱۹ سبک بهداشت و نظافت زندگی ما را تغییر داده است و من هر بار که می‌خواهم از خانه بیرون بروم این را بیشتر از وقت‌های دیگر متوجه می‌شوم. مانند روزهای دیگری که در این پنج شش ماه اخیر از خانه بیرون می‌روم، جایی را که لباس‌هایم را باید درونش بگذارم، فضایی که کفش‌هایم را درونش می‌چینم، حوله‌ای را که کنار گرمابه می‌گذارم و موادبهداشتی و شوینده‌ای را که هنگام برگشت برای نظافت و ضدعفونی استفاده می‌کنم، مانند همیشه در جاهای خود آماده کردم. همه چیز درست و در جای خودش قرار داشت، ولی الکل درون ظرف، روبه تمامی بود. با خودم گفتم امروز برای پیاده‌روی به خیابانی می‌روم که الکل ۷۰ درصد را بدون مخلوط با ترکیبات دیگر در بطری‌های کوچک می‌فروشد. در منبعی خوانده بودم که برای از بین بردن ویروس لازم است تا الکل با درصد بالا و دست‌کم ۷۰ درصد به کار برده شود. از آنجا که در این چند ماه الکل با این درصد، خیلی کم پیدا می‌شود، تنها یک داروخانه را سراغ داشتم که آن را بفروشد، آن هم در مقادیر کم و در بطری‌های کوچک. برای همین باید مسیر پیاده‌روی روزانه را جوری تغییر می‌دادم که بتوانم به آن داروخانه رفته و الکل بخرم.

روزنامه صبح نو در گزارشی آورده است: کشور ترکیه هم برای ساخت و تولید واکسن دست به دامن همکاری‌های بین‌المللی شده است. طبق گفته‌های مقامات این کشور در ماه‌های اخیر، ظرفیت تولید واکسن در این کشور وجود ندارد و حتی اگر بتوانند به واکسن برسند، نمی‌توانند پیش از دیگر کشورها آن را به تولید انبوه برسانند. به همین دلیل یکی از اعضای کمیته مقابله با ویروس کرونا در وزارت بهداشت ترکیه گفته بود که تلاش‌های زیادی برای ساخت واکسن انجام شده است، اما ترکیه توانایی تولید مقادیر زیادی واکسن را ندارد. یک ماه پس از این اعتراف وزیر بهداشت ترکیه، اعلام کرد که این کشور با کشور روسیه در زمینه ساخت واکسن ویروس کرونا توافق کرده‌اند و آزمایشات بالینی با همکاری مشترک این دو کشور انجام می‌شود. به نظر می‌رسد کشورهای غربی با وجود تمام تکنولوژی‌های پیشرفته و پیشرفت‌های علمی، از ساخت و تولید واکسن عقب مانده‌اند؛ حالا باید دید واکنش‌شان به پیشتازی روس‌ها چه خواهد بود.

به گزارش روزنامه فرهیختگان، ستاد کرونا پیشنهاد تعویق برگزاری کنکور سراسری را رد کرد، براین اساس آزمون سراسری ورود به دانشگاه‌ها بدون تغییر تاریخ، در موعد مقرر قبلی برگزار خواهد شد. وزرای بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و علوم، تحقیقات و فناوری شب گذشته در بیانیه مشترکی با اشاره به عدم تایید تغییر تاریخ برگزاری آزمون سراسری ازسوی ستاد ملی مقابله با کرونا، یادآور شدند این آزمون با همکاری استانداران، مراکز آموزشی، فرهنگی، ورزشی، نظامی و انتظامی در تاریخ قبلی یعنی ۲۹ مرداد تا یک شهریور برگزار می‌شود. براساس اعلام وزارت بهداشت، در بیانیه‌ای که به امضای حسن نمکی وزیر بهداشت و منصور غلامی وزیر علوم رسیده، آمده است: «پیرو اعلام نیاز به زمان بیشتر جهت برگزاری آزمون سراسری توسط مجریان آزمون سراسری ورود به دانشگاه‌ها به نیت یافتن فضای مناسب برای برگزاری منطبق با پروتکل‌های سختگیرانه، مشروط به تایید تغییر تاریخ در ستاد ملی مدیریت کرونا، از آنجاکه این تغییر به دلایل متعدد مورد تایید ستاد قرار نگرفت، مقرر شد با همکاری استانداران، مراکز آموزشی، فرهنگی، ورزشی، نظامی و انتظامی، کمبود فضاها و تجهیزات مورد نیاز جهت اعمال و اجرای پروتکل‌ها مهیا و آزمون سراسری در تاریخ مصوب قبلی ستاد ملی مدیریت کرونا (در روزهای ۲۹، ۳۰ و ۳۱ مرداد و یکم شهریورماه) برگزار شود.» این درحالی است که دوشنبه‌شب و پس از نشست وزیران علوم و بهداشت و مسئولان سازمان سنجش و تنی چند از نمایندگان، درخواست تعویق کنکور ازسوی وزارت علوم مطرح شد که موافقت اعضای این نشست، توسط وزیر بهداشت اعلام شد.

به گزارش روزنامه خراسان، ایران یکی از کشورهایی است که پیشرفت‌های قابل‌توجهی در زمینه توسعه واکسن داشته است. بر اساس آخرین گزارش‌ها؛ پنج گروه برجسته ایرانی در زمینه توسعه واکسن کرونا فعالیت دارند. این پروژه‌ها در فاز اول و دوم قرار دارند و روی حیوانات آزمایش شده اند . به گفته  معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، هنوز وارد مرحله سوم و مطالعه روی انسان‌ها نشده‌ایم. این واکسن تکنولوژی فوق‌العاده پیشرفته‌ای دارد و روند ساخت آن به گونه‌ای است که باید ژن ویروس کرونا، در یک ویروس جدید وارد و آن ویروس به‌عنوان واکسن به بدن فرد تزریق شود. البته معاون پژوهشی مرکز تحقیقات واکسن و مدیرگروه ایمونوتراپی پژوهشکده علوم داروی دانشگاه علوم پزشکی تهران هم در گفت و گویی با فرهیختگان اظهار کرده بود: «الان با توجه به وضعیت اورژانسی‌ که وجود دارد عوارض کوتاه‌مدت را ملاک قرار می‌دهیم. به‌صورت‌کلی حداقل هفت ماه زمان نیاز است تا به مراحل پایانی برسیم. به‌همین‌دلیل اگر در ایران هم بخواهیم به واکسن برسیم قبل از سال  ۱۴۰۰ بسیار بعید به‌نظر می‌رسد.»

خبرگزاری فارس در گزارشی آورده است: ویروس کرونا به حدی فراگیر شده که برخی استان‌ها از جمله مازندران که قله‌های مرتفع ایران در آن قرار دارند، در شرایط قرمز هستند، اما با وجود هشدارهای متعددی که فدراسیون کوهنوردی و هیات های استانی می‌دهند، صعود به دماوند و علم کوه همانند سال‌های گذشته بوده و شاید هم بیشتر از آن باشد. در هفته گذشته حدود ۳ هزار نفر در سودای صعود به قله دماوند راهی این منطقه شدند و این نشان می‌دهد که وظیفه اجتماعی برای رعایت مسائل بهداشتی و عدم صعود در این شرایط چندان اهمیتی ندارد و کوهنوردان بی توجه به وضعیت قرمز در مازندران کار خود را انجام می‌دهند. فدراسیون کوهنوردی تا جایی که وظیفه‌اش بوده قرارگاه‌ها و پناهگاه‌های خود را تعطیل کرده تا شاید با این کار مانع حضور کوهنوردان متعدد در دماوند و علم کوه باشد، اما ظاهرا افراد محلی که به این کوهنوردان سرویس می‌دهند، مسائل مالی را ترجیح داده و چیزی آنجا تعطیل نیست و پارکینگ‌ها و خودروها و قاطرها مشغول فعالیت هستند!

به گزارش الف، روز گذشته کشور روسیه با اعلام ثبت اولین واکسن کرونا، جهان را با شگفتی مواجه کرد. برخی کارشناسان نظام سلامت می گویند ثبت زودهنگام این واکسن دقیقا به این معنی است که روسیه عمدا چند مرحله مهم از آزمایش های انسانی این واکسن را نادیده گرفته است، اما روسیه چنین ادعاهایی را رد کرده است. حتی ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه اعلام کرده که دختر خودش نیز این واکسن را تزریق کرده است. هنوز اطلاعات و جزئیات چندانی از واکسن روسی کرونا در دسترس نیست، اما همین اطلاعات محدود نشان می دهد که این واکسن حاوی دو آمپول با دو سر آبی و قرمز است که یکی از آن‌ها برای مرحله اول و دیگری برای ایمنی تکمیلی در نظر گرفته شده است. این واکسن محتوی ویروس کووید ۱۹ نیست و طبق ادعای روسیه، ایمنی طولانی مدتی در برابر کرونا ایجاد می کند. این واکسن در یک موسسه تحقیقاتی در مسکو به اسم مرکز «گامالی» ساخته شده است. برنامه واکسیناسیون سراسری در روسیه قرار است حدود یک ماه و نیم دیگر آغاز شود. این واکسن کرونا قرار است به شکل رایگان در اختیار مردم روسیه قرار بگیرد. کادر درمان و سالمندان، به عنوان اولین گروه هایی اعلام شده اند که این واکسن را دریافت می کنند.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، ویروس کرونا علائم مختلفی دارد، علائمی که برخی از آنها همه گیرتر و برخی دیگر ناشناخته تر هستند. در میان علائم مختلفی که ویروس کرونا دارد سرگیجه یکی از آنها به شمار می رود. سرگیجه عارضه ای است که بسیاری از مردمان جهان به آن مبتلا هستند و از آن رنج می برند. اکنون که پاندمیک کرونا در سراسر جهان شیوع پیدا کرده بررسی این مسئله بسیار حائز اهمیت است که آیا سرگیجه جز علائم کرونا به شمار می رود و آیا به محض بروز این عارضه باید به سرعت به پزشک مراجعه کنیم؟ ابوالقاسم طیاری متخصص گوش، حلق و بینی در این رابطه گفت: سرگیجه ها دلایل مختلفی دارند که عمده ترین دلیل آن میگرن است. وضعیتی به نام سرگیجه وضعیتی وجود دارد که در بسیاری از افراد اتفاق می افتد. سرگیجه وضعیت شایع ترین دلیل سرگیجه است و باعث می شود فرد در ناحیه سر خود احساس چرخش داشته باشد که آزاردهنده است. قرار گرفتن در موقعیت ویژه یعنی خوابیدن به سمتی که ضایعه سرگیجه در آن شایع است باعث تشدید سرگیجه می شود. در افراد مبتلا به سرگیجه وضعیتی حرکت دادن سر به سمت بالا و پایین، دراز کشیدن، چرخیدن و پهلو به پهلو شدن در زمان خواب و ناگهان بلند شدن منجر به ایجاد سرگیجه می شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha