به گزارش ایرنا ،حمید شیخ اسدی روز چهارشنبه در نشست خبری به مناسبت هفته دولت با گرامیداشت این هفته افزود: انسجام و همگرایی وزرات متبوع برای تحقق اهداف برنامههای هفته دولت ضروری است و عملکرد مسئولان باید طوری باشد که مردم احساس کنند مدیران و مسئولان از آنها فاصله ندارد و پیگیرامور آنها هستند.
وی با اشاره به اینکه طی سالهای اخیر تحولالت بسیار اساسی و بنیادی در حوزههای اقتصادی و زیرساختهای سرمایهگذاری استان به خصوص در بخش خصوصی و صنعت ایجاد شده است گفت: حوزه ماموریتی وزارت اقتصاد بسیار گسترده است و هفت حوزه در استان ها به عهده وزارت اقتصاد است که بخش مالیاتی، بانک ها، بیمه، گمرکات، بورس، اوراق بهادار و اموال تملیکی را شامل می شود.
مدیرکل امور اقتصاد و دارایی استان کرمان با اشاره به اینکه تحقق سیاست مالی، اقتصادی و نظارت بر اجرای قوانین مالی از جمله ماموریتهای این اداره کل است بیان داشت: حرکت به سمت استقرار نظام یکپارچه مدیریت مالی از موضوعات مهم سیاستهای اقتصاد مقاومتی است که در سالهای اخیر مورد توجه قرار گرفته و در این زمینه فعالیتهایی در خصوص نظامند کردن نقدینگی، بدهی و داراییهای دولت، هوشمندسازی علمیات مالی دولت، تأمین منابع مالی از طریق انتشار اوراق و تهاتربدهیهاانجام شده است.
شیخاسدی با بیان اینکه همه اعتبارات دستگاههای اجرایی یکجا پرداخت نمیشود و به تناسب در اختیار دستگاهها قرار می گیرد تصریح کرد: در حوزه هزینهها بحث اموال، خزانه را داریم و نظارت بر هزینه توسط ذیحسابها است و ذیحسابها در کنار مدیران دستگاههای اجرایی نظارت بر هزینهکرد دستگاهها را دارد تا انحرافی در این زمینه در دستگاهها ایجاد نشود.
وی مدیریت سپرده دستگاههای اجرایی، ساماندهی و مدیریت درآمدهای عمومی استان، نظارت و راهبری گزارشهای مالی ماهانه ۱۴۰ دستگاه اجرایی، مدیریت نقدینگی دستگاههای اجرایی در حوزه اعتبار جاری و عمرانی و ساماندهی مدیریت حسابهای بانکی نهادهای اجرایی و انتقال حسابها به بانک مرکزی را از جمله فعالیتهای حوزه نظارت مالی عنوان کرد.
شناسایی ۱۸۷مورد از املاک و اراضی مازاد دولت در استان کرمان
مدیرکل امور اقتصاد و دارایی استان کرمان با اشاره به اینکه صورتحساب عملکرد بودجه سالانه و صورت مالی تلفیقی استان، راهبری اجرای حسابداری تعهدی ، شناسایی ۱۲هزار و ۳۲۸ ملک دولتی استان با ایجاد سامانه جامع اطلاعات دستگاههای اجرایی، شناسایی و اموال مازاد دستگاههای اجرایی و اقدامات لازم برای فروش و مولدسازی، نوسازی ناوگان خودروهای دولتی و کاهش تعداد خودرهای دولتی به ۳هزارو ۳۵۰دستگاه خودرو از دیگر اقدامات انجام شده برای صرفهجویی در امور است.
شیخاسدی با بیان اینکه یکی از تکالیف قانونی محوله به وزارت امور اقتصادی و دارایی در سالجاری مولدسازی و فروش اموال غیرمنقول مازاد دستگاههای اجرایی بوده است تصریح کرد: در این راستا ۱۸۷ مورد از املاک و اراضی مازاد دولت شناسایی شد که ۸۶ مورد از این املاک سند دارد ومابقی املاک سند دریافت نکردند و از ۱۸۷ ملک شناسایی شده ۷۸ مورد مستندسازی و به تهران ارسال شده تا بتوانیم با توجه به اختیارات داده شده امسال آنها را به فروش برسانیم.
وی با بیان اینکه ۱۶ مجوز فروش املاک را دریافت کردهایم و آماده فروش از طریق تشریفات قانونی هستیم و پول حاصل از فروش آنها به استان برمیگردد تصریح کرد: ۱۰۰ درصد منابع حاصل از فروش املاک مازاد به استان برمی گردد.
مدیرکل امور اقتصاد و دارایی استان کرمان ادامه داد: ارزش ۱۸۷ ملک شناسایی شده در سطح استان حدود ۱۸۳ میلیارد تومان است که تا امروز تنها یک ملک به ارزش ۶۲ میلیون تومان فروخته شده است.
شیخاسدی با بیان اینکه علیرغم تحریمهای ظالمانه و عدم فروش نفت نباید انتظار داشت خزانه وضعیت مطلوبی داشته باشد افزود: ۴۸ هزار میلیارد تومان از محل فروش املاک مازاد و مولدسازی پیشبینی شده است و این اقدام به مستندسازی داراییهای دولت کمک خواهد کرد.
فعالیتهای شاخص خزانه اقتصاد و دارایی استان کرمان
وی با بیان اینکه الکترونیکی شدن خزانه از فعالیتهای شاخص بخش نظارت مالی است و در راستای شفافسازی فعالیتهای مالی دولت، تعداد حسابهای دولتی از سه هزار و ۶۶۰ فقره به ۸۸۴ مورد کاهش یافت و تمام حسابها به بانک مرکز منتقل شد گفت: استفاده از اسناد خزانه اسلامی و اوراق تسویه از ابزارهای جدیدی است که برای پرداخت مطالبات بخش خصوصی مورد استفاده قرار میگیرد که در این راستا در سال گذشته ۶۰۰ میلیارد تومان از این اوراق استفاده شده است.
مدیرکل امور اقتصاد و دارایی استان کرمان با اشاره به احصا و ارائه ۲۱۸ مورد گزارش ارقام بدهیها و مطالبات بخش عمومی، صدور اوراق تسویه خزانه به منظور تهاتر بدهیها و مطالبات دولت به مبلغ ۵۰۰میلیارد تومان، واگذاری ۷۰۰ میلیاردتومان اسناد خزانه اسلامی به منظور اجرای پروژههای عمرانی و پرداخت بدهیها و تسویه به موقع تعهدات دولت بابت اصل و سود اسناد یاد شده از دیگر اقدامات انجام شده است.
شیخاسدی با اشاره به تفویض اختیار رسیدگی به پروندههای مالیاتی موضوع ماده ۲۵۱مکرر مالیات مستقیم از سوی وزیر امور اقتصاد و داریی وقت در سال ۹۶ از دیگر ماموریتهای این مجموعه است که کاهش مدت زمان رسیدگی به پرونده و رضایتمندی مودیان مالیاتی از مزایای این سیاست وزارت امور اقتصادی در استانها است تصریح کرد: از ابتدای تشکیل هیأت تا پایان مرداد ماه سالجاری تعداد ۲هزار و ۱۱۱پرونده در هیأت مکرر تشکیل و به یکهزار و ۹۸۴پرونده در مرحله دادرسی رسیدگی شده که در خصوص یکهزار و ۲۰۳پرونده شکایت مودی وارد و قابل طرح در هیأت ۲۵۱مکرر است.
وی بیان داشت: یکی از مهمترین وظایف دولت، بهبود محیط کسب و کار برای افزایش رشد سرمایهگذاری، ارتقا توان تولید، افزایش فرصتهای سرمایهگذاری و بالا رفتن سهم ایران در تجارت بینالملل است که در این راستا راهاندازی پنجره واحد سرمایهگذاری در استان کرمان از اقداماتی است که با هدف یکپارچه سازی و ایجاد ارتباط و تسهیل در استعلام دستگاههای اجرایی، ایحاد وحدت رویه در صدور مجوزها، حذف رویههای زائد و اقدامات موازی و کاهش زمان صدور محوزها از مزایای راهاندازی پنجره واحدسرمایهگذاری است و در حال حاضر استعلام دستگاهها ئر کمتر از یک ماه صورت میگیرد.
مدیرکل امور اقتصاد و دارایی استان کرمان خاطرنشان کرد: همچنین سامانه "دادور" و "یاور" نیز با هدف ارائه مشاوره و رسیدگی به شکایات فعالان حوزه کسب در استان راهاندازی در سال ۹۸ تعداد ۱۴ مورد از قوانین مزاحم و غیرضروری برای بهبود فضای کسب و کار شناسایی و به هیأت مقررات زدایی کشور ارجاع شده و در سالجاری شناسایی این قوانین ادامه دارد.
شیخاسدی با اشاره به اینکه اقدامات خوبی در حوزه تشویق و حمایت از سرمایهگذاران خارجی در استان انجام شده است خاطرنشان کرد: در چهار استان کشور ثبت صدور شرکت برای سرمایهگذاران حداکثر ظرف چهار روز انجام و در استان کرمان این مهم به زودی محقق میشود.
۳۹ طرح سرمایهگذاری خارجی در استان کرمان مجوز دریافت کردند
وی تصریح کرد: از سال ۹۲ تاکنون ۳۹ طرح سرمایهگذاری خارجی در استان کرمان مجوز دریافت کردند که یک میلیارد و ۶۷۰ میلیون دلار حجم سرمایه گذاری است و ۲۵ طرح مربوط به نیروگاه های خورشیدی است.
مدیرکل امور اقتصاد و دارایی استان کرمان گفت: میزان جذب سرمایهگذاری خارجی ثبت شده در استان ۲۸۳ میلیون دلار بوده که ۲۰۸ میلیون دلار مربوط به تولید و مونتاژ خودرو و بخشی مربوط به پروژه صاروج پارس، ریگان خودروی بم و غیره است.
شیخاسدی تصریح کرد: در حوزه جذب سرمایهگذاری جزو سه استان برتر سرمایهگذاری کشور بودهایم این در حالی است که استان کرمان شرایطی از قبیل استانهای مرزی را برای جذب سرمایهگذاری خارجی نداشته باشد.
وصول درآمدهای مالیاتی ۲هزار و ۱۸۵ میلیارد تومان در چهار ماهه امسال
وی با بیان اینکه در سال ۹۸ درآمدهای مالیاتی استان کرمان چهار هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان بود که نسبت به سال ۹۷ میزان ۴۹ درصد رشد داشته است گفت: طی چهار ماهه امسال میزان وصول درآمدهای مالیاتی حدود ۲هزار و ۱۸۵ میلیارد تومان است که نسبت به مدت مشابه سال ۹۸ میزان ۷۲ درصد رشد را نشان میدهد.
مدیرکل امور اقتصاد و دارایی استان کرمان با اشاره به اینکه امسال ۸ درصد از سهمیه ماهیانه جلوتر هستیم و ۴۵ درصد سهمیه سالیانه وصول شده است گفت: در بخش درآمد غیرمالیاتی، عدد مصوب امسال ۳۴۰ میلیارد تومان است که ۶۱ میلیارد تومان عملکرد پنج ماهه استان است و ۴۴ درصد سهمیه ماهیانه و ۱۸ درصد سالیانه وصول شده است.
شخاسدی با اشاره به عملکرد شبکه بانکی استان تصریح کرد: میزان سپرده بانکهای دولتی در پایان سال ۹۸ میزان ۴۳۶ هزار میلیارد ریال بوده که ۴۰ درصد نسبت به سال ۹۷ افزایش داشته و مانده سپردهها در پایان تیرماه ۹۹ میزان ۱۵ هزار و ۲۰۸ میلیارد ریال و مانده تسهیلات اعطایی تا پایان سال ۹۸ مبلغ ۳۰۰ هزار میلیارد ریال بود که ۲۶ درصد رشد نسبت به سال قبل داشته است.
وضعیت گمرکات امسال در حوزه صادرات و واردات
وی با بیان اینکه صادارات گمرکات استان کرمان طی سال گذشته ۴۲۵ هزار تن به ارزش ۸۸۸میلیون دلار و واردات ۱۰۱ هزار تن کالا به ارزش ۷۲۸ میلیون دلار انجام شده است گفت: صادرات امسال ۸۹ هزار تن به ارزش ۱۸۹ میلیون دلار بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل از نظر وزنی ۲۶ درصد کاهش و از نظر ارزشی ۱۱ درصد رشد را نشان میدهد.
مدیرکل امور اقتصاد و دارایی استان کرمان تصریح کرد: واردات استان کرمان در چهار ماهه سال جاری ۱۱ هزار تن به ارزش ۷۳ میلیون دلار است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۷۴درصد از نظر وزنی و ۸۱ درصد از نظر ارزشی کاهش دارد.
شیخاسدی گفت: میزان حق بیمه تولیدی چهار شرکت بیمه ایران، دانا، آسیا و البرز در سال گذشته در استان کرمان ۸ هزار و ۷۹۱ میلیارد ریال و میزان خسارت پرداختی این شرکت ها ۶ هزار و ۱۲۴ میلیارد ریال بوده است.
وی با اشاره به عملکرد بورس گفت: در چهار ماهه امسال ۱۲۸۶ میلیون سهم به ارزش ۱۹ هزار و ۵۴ میلیارد ریال در بورس منطقهای استان معامله شده که نسبت به دوره مشابه سال قبل از نظر تعداد سهم هشت درصد و از نظر ارزش ۳۶۸ درصد رشد نشان میدهد.
مدیرکل امور اقتصاد و دارایی استان کرمان با تأکید بر لزوم ورود آگاهانه به بازار سرمایه افزود: مردم ما احساساتی وارد بورس و خارج می شوند که تاکید داریم باید مشاور داشته و با آگاهی ورود کنند تا موجب پشیمانی و مشکلات مالی برای آنها نشود.
نظر شما