«رضا عظیمی» روز پنجشنبه در گفت و گو افزود: این حجم ذخیرهسازی با بهرهبرداری از ۱۸ طرح آبخیزداری شامل بند گابیونی، پخش سیلاب، بند سنگ و ملات و خاکی در سطح حوزه آبخیز ۱۰ شهرستان استان مرکزی ایجاد شده است.
وی ادامه داد: این طرحها با منابع مالی ۱۳۰ میلیارد ریال از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی به بهرهبرداری رسیده و توان ذخیره آب پشت سازههای منابع طبیعی استان مرکزی در هر بار آبگیری به ۸۸ میلیون متر مکعب افزایش یافته است.
معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی خاطرنشان کرد: این حجم بهمنظور ذخیرهآبهای سرگردان سطحی ۲۰ هزار هکتار از حوزه آبخیز شهرستانهای تفرش، آشتیان، ساوه، زرندیه، محلات، دلیجان، اراک، کمیجان و شازند ایجاد شده است.
عظیمی گفت: چهار هزار و ۲۰۰ شغل مسقیم و غیرمستقیم با بهرهبرداری این طرحهادر شهرستانهای استان مرکزی فراهم شد.
معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی افزود: بهرهبرداری از این طرحها کاهش ۲ تنی فرسایش خاک در هر هکتار از اراضی طبیعی و ملی استان مرکزی را به همراه دارد.
وی اظهارداشت: تغذیه سفرههای زیر زمینی، افزایش آب دهی قنوات و چاههای کشاورزی، کنترل رواناب، سیلاب و فرسایش خاکی از جمله اهداف اجرای این طرحها در سطح شهرستانهای استان مرکزی است.
استان مرکزی با ۲۹ هزار و ۵۳۰ کیلومتر مربع وسعت، حدود یک و ۸۲ صدم درصد از مساحت کشور را به خود اختصاص داده که ۷۰ درصد آن را عرصه های منابع طبیعی تشکیل میدهند.
نظر شما