به گزارش ایرنا؛ این کتاب که مطابق نوشته روی جلد آن ۴۰ یادداشت پیرامون حوزه آب گلستان را در برمیگیرد، وضعیت منابع آبی استان را در هفت بخش شامل مسائل عمومی، کمیت منابع آب، کیفیت منابع آب، مهندسی رودخانهها، مدیریت سیل، تاسیسات آبی، دریای خزر و خلیج گرگان شامل می شود.
برخی از این یادداشت ها که در فاصله زمانی تابستان ۹۷ تا زمستان ۹۸ بصورت پراکنده در رسانههای مختلف منتشر شد، بعضا به سبب ارتباط داشتن با حوزه آبخیز گلستان پس از سیل مخرب سال گذشته استان مورد توجه قرار گرفت.
بیشتر مقاله های منتشر شده در کتاب چهل گفتار به موضوع کمیت منابع آب گلستان به تعداد ۱۱ یادداشت اختصاص دارد که "مروری بر منابع آب تجدید پذیر استان، خشکه کاری برنج در این خطه شمالی، الزامات و راهکارها، نقش صنایع در صرفه جویی آب و نیاز بخش های مختلف مصرف در استان و تخریب آبخوان ها، بزرگ ترین آسیب رعایت نکردن الگوی کشت در گلستان" است.
سید محسن حسینی نویسنده کتاب که سابقه تحصیلی، مطالعاتی و کاری در حوزه منابع آب دارد، دانش آموخته رشته زمین شناسی از دانشگاه شهید بهشتی و کارشناسی ارشد علوم کشاورزی و منابع طبیعی از گرگان و حدود دو دهه در ردههای مختلف کارشناسی و مدیریتی شرکت آب منطقه ای استان گلستان فعالیت داشته است.
حسینی پیش از این نیز چند کتاب از جمله فرهنگ و جغرافیای علی آباد کتول و آب و اقتصاد کشاورزی گلستان را تدوین و منتشر کرده و بیش از ۴۰ تحقیق و مقاله را در حوزه آب گردآوری و به رشته تحریر درآورده است.
کتاب چهل گفتار دارای ۱۷۶ صفحه به تعداد یک هزار نسخه و قیمت ۲۰۵ هزار ریال توسط انتشارات لغت چاپ و عرضه شده است.
به گزارش ایرنا؛ گلستان بر خلاف اسمش و باوجود قرار گرفتن در خطه شمال و پرآب ایران با کمبود منابع آبی مواجه است بطوریکه آب آشامیدنی مردم برخی روستاهای استان با تانکر سیار تامین میشود.
از دیگر سو در افق سال ۱۴۰۴ گلستان آب مورد نیاز استان حدود ۶۵۰۰ متر مکعب خواهد بود در حالیکه توانمندی منطقه حدود ۲۵۰۰ میلیون متر مکعب است که همین کاستی توسعه منطقه بویژه در حوزه صنعت و اقتصاد را با چالش مواجه کرده است.
اکنون آب آشامیدنی مردم گرگان مرکز استان گلستان نیز به سختی تامین می شود.
نظر شما