۱۸ شهریور ۱۳۹۹، ۱۳:۳۳
کد خبرنگار: 2100
کد خبر: 84031373
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

فعال اجتماعی: کاهش آسیب‌های اجتماعی با مشارکت مردم ممکن است

شیراز- ایرنا- مدیرعامل دفتر تسهیل‌گری و توسعه محله سعدی عنوان کرد:کاهش و ساماندهی آسیب‌های اجتماعی در محلات حاشیه‌ای و کم‌برخوردار شهر شیراز همچون محله سعدی، از رهگذر مشارکت مردم امکان‌پذیر است.

 آرزو حسین‌آبادی سه‌شنبه در جمع خبرنگاران با اشاره به تاثیر اقدامات سازمان‌های مردم‌نهاد در محلات در معرض آسیب، ابراز داشت: طرح دفاتر تسهیل‌گری و توسعه محلات از سوی وزارت کشور ابلاغ شد و این دفاتر در هر استان زیر نظر دفتر اجتماعی و فرهنگی استانداری فارس فعالیت می‌کنند.

وی با اشاره به اینکه ۷ دفتر از سال ۹۷ در محلات حاشیه‌نشین و کم برخوردار کلان‌شهر شیراز ایجاد شده است، گفت: این دفاتر با پنج حوزه کارشناسی در زمینه‌های حقوقی، اقتصادی، اجتماعی، مددکاری و شهرسازی فعالیت می‌کنند.

وی افزود: در محله سعدی سازمان مردم نهاد نواندیشان سپهر پارسیک در قالب فعالیت‌های اجتماع‌محور طی مدت یک‌سال به جمع‌آوری داده‌های آماری در زمینه  اطلاعات خانواری اقدام کرده است. 

مدیرعامل دفتر تسهیل‌گری و توسعه محله سعدی با اشاره به اینکه از جمعیت ۶۰ هزار نفری محله سعدی تعداد ۲۲ هزار نفر پایش شده‌اند، گفت: گزارش سنجش وضعیت درباره مشکلات این محله در خانواده‌ها با این روش جمع آوری شده است.

وی با بیان اینکه پس از شناسایی و جمع آوری گزارش سنجش وضعیت، کاهش و مقابله با آسیب‌ها و مشکلات به‌صورت عملیاتی آغاز شد، عنوان کرد: با شناسایی ۳۱ آسیب در محله سعدی در جریان اجرای این طرح، با مشارکت معتمدان محله ۱۵ آسیب مشترک شناسایی شد که از این تعداد نیز ۵ آسیب باعنوان اولویت‌دارترین‌ها در دستور کار دفتر توسعه محلی قرار گرفت.

مدیرعامل دفتر تسهیل‌گری و توسعه محله سعدی آسیب‌ها و مشکلات اولویت‌دار این محله را ترافیک منطقه، اعتیاد، اشتغال زنان بدسرپرست و بی‌سرپرست و امنیت برشمرد و ابراز داشت: این مشکلات با همت و خواست مردم و مشارکت آنان حل خواهد شد.

حسین‌آبادی افزود: اعتیاد در خانواده‌ها اصلی‌ترین مشکل این محله است؛ همچنین در حوزه امنیت، با تلاش‌های دفتر تسهیل‌گری محله سعدی و نهادهای مربوط در حال حاضر امنیت پایداری برقرار است و هم‌اکنون درصددیم دیدگاه منفی مردم را در خصوص ناامن بودن این محله رفع کنیم.

وی اظهار کرد: امنیت موجود گاه حتی در برخی مناطق شمالی شهر نیز وجود ندارد و پیش بینی می‌شود در دو سال آینده محله سعدی به محله‌ای مطلوب با مشکلاتی بسیار کمتر بدل شود.

حسین‌آبادی با بیان اینکه دفاتر تسهیل‌گری کمک مالی ارائه نمی دهند، ادامه داد: از اهداف اصلی این دفاتر تقویت ارتباط مردم با نهادها و دستگاه‌های اجرایی است تا مشکلات خود را مطرح کنند.

وی ادامه داد: طی یکماه گذشته قرارداد همکاری و مشارکت با سه نهاد بهزیستی، نیروی انتظامی و اداره کار و تعاون و رفاه اجتماعی منعقد شده است.

مدیرعامل دفتر تسهیل‌گری و توسعه محله سعدی به دیگر اقدامات این موسسه برای ساماندهی به وضعیت این محله اشاره کرد و ابراز داشت: در مهرماه سال گذشته با مشارکت معتمدان محلی تلاش شد برای نام‌نویسی دانش‌آموزان خانواده‌های بی‌بضاعت در مدارس هیچ مبلغی دریافت نشود و این مهم در سال جاری نیز پیگیری می‌شود.

حسین‌آبادی همچنین با اشاره به سیل فروردین‌ماه ۱۳۹۸ گفت: علاوه بر تمام اقدامات و کمک هایی که طی سال های گذشته در زمینه سیل رخ داد، در موج اول شیوع بیماری کرونا برای کمک به اقشار کم درآمد به همت دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری در این محله اقدام به توزیع بن خرید اقلام مورد نیاز و نیز مرغ شده است.

وی ادامه داد: به هر خانواده دو تا سه بن ۵۰ هزار تومانی تا ۷۰هزار تومانی اهدا شد و هم اکنون نیز با مشارکت استانداری فارس بن‌های خرید به مبلغ یک میلیون تومان برای تعداد ۲۰۰ خانوار تهیه شده است که در بین خانوارها توزیع خواهد شد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha