غلامحسین ساربان روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این زمینها به کشت محصولاتی از جمله گندم و جو آبی و دیم، کلزا و چغندرقند اختصاص یافتهاند.
وی به کاهش سطح زیرکشت محصوات کشاورزی در خراسان رضوی به خاطر سرمازدگی وسیع دو سال پیش اشاره و بیان کرد: بر این اساس امسال شاهد افزایش سطح زیرکشت پاییزه در استان هستیم که پیشبینی میشود به بیش از چهار هزار و ۴۰۰ هکتار برسد.
معاون سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی ادامه داد: دو هزار هکتار از این میزان به کشت چغندرقند و بقیه به دیگر محصولات اختصاص دارد.
وی مزایای کشت پاییزه چغندرقند نسبت به کشت بهاره را مصرف آب کمتر، بالاتر بودن میانگین عملکرد، تحمل شوری و اصلاح خاک و خالی بودن ظرفیت کارخانههای قند هنگام خرید محصول برشمرد و توسعه کشت آن را از سیاستهای وزارت جهاد کشاورزی دانست.
ساربان گفت: افزایش بهرهوری آب و اهمیت کشت محصولاتی مانند چغندرقند، گندم، جو و کلزا در پاییز و کاهش هزینههای تولید، علت اصلی استقبال کشاورزان از این نوع کشت است.
سالانه برای تولید هشت میلیون تن انواع محصولات باغی، زراعی و دامی در خراسان رضوی یک میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار زمین زیرکشت ۸۳ نوع محصول میرود.
بخش کشاورزی ۲۸ درصد اشتغال و ۳۰ درصد صادرات غیرنفتی خراسان رضوی را به خود اختصاص داده است.
نظر شما