ظاهر پورمجاهد روز یکشنبه در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در سالهای گذشته ۱۸ خوشه در مناطق مختلف استان شناسایی شد که در حال بررسی هستند و طرح مطالعاتی برخی از آنها مانند فرش دستباف و کیف و کفش چرم به تازگی پایان یافته است.
وی با بیان اینکه تولیدات و کسب و کارهای مشابه در قالب طرحهای توسعه مانند خوشه دستهبندی و ساماندهی میشوند افزود: در حقیقت ایجاد خوشهها گامی برای حفظ و صیانت از اشتغال محسوب میشود.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری همدان از سفال، مبل و منبت، پوشاک و کشمش به عنوان خوشههای موفق یاد کرد و گفت: فعالان این خوشهها با کمک دستگاههای اجرایی در قالب یک برنامه منسجم و هماهنگ تاکنون به توفیقات مهمی دست پیدا کردهاند.
پورمجاهد خاطرنشان کرد: سه تا پنج سال زمان برای توسعه و توانمندسازی خوشههای صنعتی زمان صرف و در این مدت حمایتهای مختلفی مانند آموزش، پرداخت تسهیلات، شناسایی بازار و حمایت برای شرکت در نمایشگاههای داخلی و خارجی انجام میشود.
وی با بیان اینکه خوشه ها در بخش صنعت، کشاورزی و خدمات موجب رشد انواع تولیدات استان شده است افزود: از آنجا که در خوشههای صنعتی افراد ماهر و کاردان بسیاری مشغول به فعالیت هستند خوشه میتواند به عنوان یک راهکار در زمینه اقتصادی مورد توجه قرار گیرد.
تاکنون خوشههای صنعتی سفال و سرامیک در لالجین، قطعات لاستیکی در رزن، کشمش در ملایر، پوشاک کِردآباد در کبودراهنگ و مبل و منبت در شهرهای ملایر، تویسرکان و دهفول نهاوند راهاندازی و از حمایتهای دولت بهرهمند شدهاند.
نظر شما