محمود نیلی احمد آبادی روز سه شنبه در گفت و گو با گروه دانشگاه و آموزش ایرنا با بیان این که در خصوص تشخیص و درمان کرونا همچنان محققان دانشگاهی فعالیت های پژوهشی انجام می دهند، اظهارداشت: مشکل ما این است که در کشور آزمایشگاه سطح سه وجود ندارد (در آزمایشگاه سطح سه عوامل خطرناک با بیماری زایی بالا نگهداری می شوند که این آزمایشگاه ها به فیلتراسیون هوا با دقت زیاد مجهز هستند) البته یک آزمایشگاه سطح سه ساخته شده اما هنوز تکمیل نشده است.
نیلی احمدآبادی افزود: شرط این که محققان بتوانند کارها و پژوهشهای اساسی و نتیجه بخش در مقابله و درمان بیماری ناشی از کرونا به خصوص تولید واکسن انجام دهند، تکمیل آزمایشگاه سطح سه کشور است که ما از مسیرهای مختلف اقدام میکنیم تا این آزمایشگاه تکمیل و راه اندازی شود.
وی همچنین در توضیح سطح آزمایشگاه های تحقیقاتی گفت: آزمایشگاهها به ۴ سطح تقسیمبندی میشوند که سطح ۲ مشابه آزمایشگاههای دانشگاهها و بیمارستان با امکانات ابتدایی است و در آنها بر روی عوامل با بیماری زایی پایین کار میشود، در سطح ۳ عوامل خطرناک و با بیماری زایی بالا نگهداری میشوند که ما برای تولید داکسن به این آزمایشگاه نیاز داریم و این آزمایشگاهها به فیلتراسیون هوا با دقت بالا مجهز هستند همچنین سطح ۴ هم با ایمنی فوقالعاده برای نگهداری ویروسهای مهلک استفاده میشود.
رییس دانشگاه تهران به تحقیقات و پژوهش های این دانشگاه در زمینه ویروس کووید ۱۹ اشاره کرد و یادآور شد: این دانشگاه کارگروههایی با دانشگاه های علوم پزشکی تهران و شهید بهشتی تشکیل داده است که این کارگروه ها در حال فعالیت درباره تشخیص و مقابله با کرونا با رویکرد تولید زیست حسگرها و کیت های تشخیصی، روش های درمان و تولید واکسن، سیستم های هوشمند و آنالیز داده، ویروس شناسی و فناوری نانو مرتبط با ویروس کرونا و ایجاد نمایشگاه مجازی دستاوردهای کرونا هستند.
نیلی احمدآبادی تصریح کرد: محققان دانشگاه تهران به همراه شرکت های دانش بنیان مستقر در پارک علم و فناوری دانشگاه در زمینه های تولید دارو، واکسن و کیت های تشخیصی با محققان دانشگاه های علوم پزشکی تهران و شهید بهشتی همکاری دارند.
وی به یکی از محصولات تولید شده محققان دانشگاهی برای تشخیص ویروس کرونا اشاره کرد و افزود: یکی از این دستگاه ها، ویروس کرونا را در کمتر از یک دقیقه تشخیص می دهد که این تولید مورد توجه قرار گرفته و مجوزهای لازم را از وزارت بهداشت اخذ کرده است. نیلی احمدآبادی یادآور شد: این محصول در بازار موجود است و برنامه ریزی برای صادرات آن توسط تیم سازنده و تولید انجام می شود.
رییس دانشگاه تهران تاکید کرد: دستاوردهای حوزه کرونا، نیاز به تشکیل یک کمیته تحت عنوان کمیته ملی پژوهش و فناوری مقابله با کووید ۱۹ دارد و برای تشکیل آن باید از همه امکانات تخصصی، علمی و فناوری در کنار سایر امکانات پشتیبانی و درمانی استفاده کرد.
به گزارش ایرنا، نخستین آزمایشگاه سطح ۳ ایمنی زیستی کشور در پاییز سال ۱۳۹۸ به سفارش سازمان پدافند غیرعامل کشور تحویل انستیتو پاستور ایران شد.
سرتیپ دوم عبدالله جلالی معاون هماهنگ کننده سازمان پدافند غیرعامل در خرداد ۹۹ در نمایشگاه جهش تولید و دستاوردهای مقابله با کرونا یکی از مصادیق خوداتکایی در حوزه صنایع بومی پدافند غیرعامل را تولید نخستین آزمایشگاه با ایمنی سطح زیستی سه عنوان کرد و افزود: نخستین آزمایشگاه سطح ۳ ایمنی زیستی ایران در پاییز ۱۳۹۸ به سفارش سازمان پدافند غیرعامل کشور تحویل انستیتو پاستور ایران شد.
همچنین محمد کریمینیا معاون عملیات قرارگاه پدافند زیستی کشور در حاشیه این نمایشگاه گفت: در پروسه تولید واکسن به ویژه هنگامی که با ویروس مواجه هستیم، چون با ویروسهای زنده سر و کار داریم باید از آزمایشگاههایی بهره برد که احتمال آلودگی و بیماری پرسنل وجود نداشته باشد. همچنین کار در شرایطی است که ما عامل زیستی را میشناسیم ولی در دستهبندی عوامل، جزو موارد با خطر بالا تلقی میشود، از همین رو در هنگام کار با آنها باید از تجهیزات آزمایشگاههای سطح ۳ استفاده کنیم.
وی افزود: آنچه اهمیت آزمایشگاههای سطح ۳ را دو چندان میکند این است که فناوری این آزمایشگاهها، جزو موارد تحریمی است و از همین رو امکان دسترسی به این امکانات از سوی کشورهای صاحب این فناوری به ما داده نمیشد که با توان داخلی و استفاده از نخبگان، امکان آن فراهم شد.
نظر شما