به گزارش ایرنا بر اساس اعلام روز چهارشنبه اداره ارتباطات و امور بین الملل سازمان نوسازی شهر تهران، کاوه حاجی علی اکبری در مراسم افتتاحیه دوره آموزش توسعه کارآفرینی و توانمندسازی برای ارتقا بهرهوری و نهادینه شدن روشهای اجتماعمحور در توسعه کسبوکارهای محلی در تعریف از محله اظهار کرد: زمانی که بخواهیم فقر را بررسی کنیم همه اتفاقاتی که رخ میدهد از قبیل کالبدی، فرسودگی محله، ناکارآمدی محله، رهاشدگی محله و افتادن محله در یک چرخه قفل و زوال که باز ریشه اصلی فقر است. در کنار فقر مطلق، موضوع مهارتهای پایهای و عدم ارتباط با زنجیره اشتغال و بعنوان موضوعاتی است که اصطلاحاً اشتغال ناقص را به وجود میآورد و در مواردی هم که اشتغال وجود دارد، اشتغال کامل نیست.
علی اکبری در مورد نادیده گرفتن فقر توضیح داد: زمانی که از مداخله برای نوسازی صحبت به میان میآید نمیتوانیم موضوع فقر را نادیده بگیریم و سیاستهایی مانند توانمندسازی، بانک پذیری و موضوعاتی از این دست از دل همین رویکرد بیرون میآید و مهمتر از همه مفهوم تسهیلگری هم در همین چارچوب شکل میگیرد.
وی در مورد کارآفرینی و توانمند سازی بیان داشت: زمانی که از کار و کارآفرینی، توانمندسازی صحبت میکنیم نمیتواند تغییراتی را که در مفهوم کار و اشتغال در یک دهه گذشته ایجاد شده است را نادیده بگیریم. در گذشته نه چندان دور زمانی که از توانمندسازی صحبت به میان میآمد، این موضوع به ذهن میرسید که افرادی که کار ندارند کارهایی از قبیل عروسک سازی، غذاهای خانگی و … انجام بدهند و امروزه اینها خیلی ابتدایی قلمداد میشوند و در واقع تعریف از کارآفرینی در چارچوب و اساساً مفهوم کار و اشتغال تغییر پیدا کرده است و در سیستم از کار و کارآفرینی بعنوان یک اکوسیستم مطرح میشود و باید انتظار داشته باشیم اگر این اقدامات به موفقیت برسد باید این جریانها را مد نظر قرار دهیم.
علی اکبری خاطر نشان کرد: امروزه اقتصاد و اشتغال شهری به فرهنگ، دانش و صنایع دستی و از این قبیل موارد وابسته است و آنچه که مزیت برای رقابت برای او ایجاد میکند و میتواند به یک جریان پایدارتر برسد. در غیر این صورت تبدیل میشود به یک سری کارهای محدودی که به صورت موردی میشود انجام داد و صرفاً یک بار هم میشود انجام داد و تبدیل به یک موج میرا میشوند که به هیچ عنوان پایداری نمیتوانند پیدا کنند مثل یک بیماری که به کپسول اکسیژن وصل میباشد و تا زمانی که به کپسول وصل است زنده است. و در پایان؛ شاید نقطه ضعف ما باشد که در گذشته این ملاحظات را در نظر نگرفته و امروز هم در حوزه توانمندسازی و کارآفرینی عملکرد محدودیتی داشتهایم.
نظر شما