به گزارش ایرنا، خبرگزاری "پی تی آی" روز یکشنبه نوشت: دولت آمریکا دیروز شنبه در حالی مدعی شد که تمام تحریمهای سازمان ملل علیه ایران را احیا می کند که تقریبا تمام جهان معتقدند که این ادعای آمریکا غیرقانونی است زیرا آمریکا دیگر عضوی از توافق جامع قدرت های هسته ای جهان با ایران (برجام) نیست و این ادعاها سازمان ملل را با وضعیتی بحرانی پیش از آغاز مجمع عمومی آن مواجه میسازد.
براساس این گزارش، آمریکا مدعی شده است که از برجام خارج می شود و گزینه "اسنپ بک" (مکانیسم ماشه) برجام که به معنی بازگشت تمام تحریمهای سازمان ملل است را فعال کرده است.
روزنامه "مانی کنترل" این کشور نیز امروز در گزارشی جداگانه نوشت: با وجود مخالفت ۱۳ عضو شورای امنیت سازمان ملل، آمریکا اعلام کرده است که تحریمهای سازمان ملل علیه ایران را بازگردانده است.
آمریکا در سال ۲۰۱۸ از توافق هستهای ایران یا برجام خارج شد اما سایر امضاکنندگان این قرارداد اعلام کردهاند که متعهد به برجام هستند. ایران نیز اعلام کرده است با وجود اقدامات آمریکا در سازمان ملل، برجام همچنان پا برجا باقی خواهد ماند.
انگلیس، فرانسه و آلمان روز جمعه به شورای امنیت اعلام کرده بودند که تخفیف تحریمهای ایران فراتر از ۲۰ سپتامبر (۳۱ شهریور) ادامه خواهد داشت.
به گزارش ایرنا، نشریه "اوراسیا تایمز" هند نیز در این خصوص نوشت: آمریکا در حالی مدعی است که تمام تحریمهای سازمان ملل علیه ایران را بازگردانده است که همه نزدیکترین متحدان آن نیز با او مخالفت کرده اند و او را در این اقدام تنها گذاشته اند.
خروج یک جانبه آمریکا از برجام در سال ۲۰۱۸، این کشور را در موقعیت مخالف با سایر اعضای شورای امنیت قرار داده است و اکثر اعضای این شورا معتقدند که ادعاهای آمریکا اعتبار قانونی ندارد.
نشریه" مینت" هند نیز نوشت: آمریکا میگوید تحریمهای سازمان ملل علیه ایران بازگشتهاند، اما همه متحدان و رقیبان آمریکا هیچ وقعی به این ادعا نگذاشته و آشکارا در مقابل آمریکا ایستاده اند تا واشنگتن نتواند برای این قانون شکنی همدستی پیدا کند.
براساس این گزارش، مایک پمپئو وزیر امور خارجه آمریکا خطاب به کشورها اعلام کرده است که آمریکا انتظار دارد همه ملتها از تحریمهای سازمان ملل علیه ایران پیروی کنند اما این تقاضا مستجاب نمی شود زیرا آمریکا حدود ۲ سال پیش از توافق هسته ای قدرت های اتمی جهان با ایران به صورت یکجانبه خارج شده و دیگر حقی برای استفاده از مفاد این توافقنامه ندارد.
در این گزارش آمده است: آمریکا بیش از دو سال است که تحریمهای یک جانبه علیه ایران را رهبری میکند و قصد دارد تهران را وادار به مذاکره کند. با وجود این اقدامات، نزدیکترین متحدان آمریکا مانند آلمان، فرانسه انگلیس و همچنین رقیبان آن مانند روسیه و چین با واشنگتن مخالفند و این امر به منزوی شدن آمریکا در شورای امنیت سازمان ملل منجر شده است.
نشریه "بیزینس استاندارد" بنگلادش نیز نوشت: آنتونیو گوترش دبیر کل سازمان ملل روز یکشنبه اعلام کرد که به دلیل عدم قطعیت، در مورد تحریمهای سازمان ملل علیه ایران هیچ اقدامی انجام نخواهد شد.
دیمیتری پولینسکی معاون نماینده روسیه در سازمان ملل نیز در این خصوص گفت: ما در ماه اوت به صورت آشکار اعلام کردیم که ادعاهای آمریکا مبنی بر اجرایی کردن بند "اسنپ بک" برجام غیرقانونی است. آیا واشنگتن کر است؟
متحدان نزدیک آمریکا یعنی انگلیس، فرانسه و آلمان روز جمعه در نامهای به شورای امنیت اعلام کردند که هرگونه اقدام برای بازگرداندن تحریمهای سازمان ملل علیه ایران دارای اثر قانونی نخواهد بود.
مجید تخت روانچی نماینده ایران در سازمان ملل در حساب تویتری خود نوشت: ضرب الاجل غیرقانونی و غلط آمریکا آمد و گذشت. شنا کردن آمریکا بر خلاف جریان بین المللی تنها به انزوای بیشتر آن منتهی خواهد شد.
نشریه "ادادرنا" سریلانکا نیز امروز نوشت: مایک پمپئو وزیر امور خارجه آمریکا اعلام کرد که واشنگتن تحریمهای سازمان ملل علیه ایران را فعال کرده است اما این ادعا از سوی اکثر متحدان و همچنین سایر کشورهای جهان به رسمیت شناخته نمیشود و این یعنی انزوای واشنگتن در اجرای اهداف خودخواهانه آن به ضر منافع دیگر ملت های جهان.
این نشریه این انزوای بین المللی آمریکا را حاصل بخشی از "فشار حداکثری" واشنگتن علیه تهران عنوان کرد و نوشت: آمریکا اگر اینچنین دست به اقدام متهرانه نمی زند بی تردید به این اندازه در مجامع بین المللی تنها نمی ماند.
آدادرنا به نقل از کارشناسان نوشت که این اقدام یک جانبه آمریکا که کمتر از دو ماه به انتخابات این کشور انجام میشود نخواهد توانست فروش سلاح به ایران را متوقف کند.
براساس گزارش این نشریه بنگلادشی، تعدادی دیگر از کارشناسان معتقدند که این اقدام باعث دور شدن بیشتر آمریکا از سه متحد اروپایی خود یعنی انگلیس، آلمان و فرانسه میشود.
نظر شما