۵ مهر ۱۳۹۹، ۱۲:۵۳
کد خبرنگار: 1026
کد خبر: 84054387
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

ماسک زدن مازندرانی‌ها به زیر ۶۰ درصد کاهش یافت

ساری-ایرنا- رییس دانشگاه علوم پزشکی مازندران از کاهش رعایت پروتکل‌های بهداشتی در استان ابراز نگرانی کرد و گفت که میزان ماسک زدن در استان طی ۲ هفته اخیر به ۵۶ درصد کاهش یافته است.

به گزارش خبرنگار ایرنا ، دکتر سید عباس موسوی روز شنبه در نشست ستاد استانی مقابله با کرونا مازندران در ساری علت روند کاهشی رعایت پروتکل های بهداشتی در استان را کاهشی شدن آمار بیماران بستری در موج دوم شیوع کرونا از حدود یک ماه پیش تاکنون اعلام کرد.

موج دوم شیوع کرونا در مازندران از اوایل تیر ماه شروع شد و اواخر مرداد ماه هم به نقطه پیک رسید. بر اساس گزارش های رسمی ، آمار بیماران کووید-۱۹ بستری در بیمارستان های استان هم در این مدت از کمتر از ۳۰۰ نفر در اواخر خرداد ماه در نقطه پیک به حدود ۲ هزار و ۵۰۰ نفر افزایش یافته بود.

روند کاهشی بستری بیماران کرونایی در استان هم از اوایل شهریور ماه شروع شد و هم اکنون بر اساس گزارش دانشگاه های علوم پزشکی مازندران و بابل حدود ۵۰۰ بیمار مبتلا به کووید-۱۹ در  بیمارستان های استان بستری هستند.

رییس دانشگاه علوم پزشکی مازندران هشدار داد : اگر چه استان از مدتی قبل روند کاهشی ابتلا به بیماری کووید- ۱۹ را طی می کند، ولی عدم رعایت پروتکل های بهداشتی از سوی مردم به خصوص اصناف و مشاغلی که با ارباب رجوع سر و کار دارند و پرازدحام محسوب می شوند ، می تواند درگیری استان را در ابتلا به ویروس کرونا افزایش دهد.
دبیر ستاد مقابله با کرونای مازندران گفت : در شراطی فعلی رعایت پروتکل های بهداشتی در اصناف از جمله نانوایی ها و پاساژها که محل پر تردد مردم محسوب می شود ، رضایت بخش نیست و این رویه نگرانی درمانگران را ایجاد کرده است.
دکتر موسوی افزود : طبق بررسی ، رعایت پروتکل های بهداشتی از جمله استفاده از ماسک در نانوایی ها حدود ۵۰ درصد و در پاساژها با خوشبینانه ترین وضعیت حدود ۵۸ درصد است و این بی توجهی می تواند بار دیگر موج جدیدی از ابتلا به بیماری کووید-۱۹ را به استان تحمیل کند.
وی از دستگاه های متولی نظارت بر اصناف خواست تا نظارت هایشان را تشدید کنند و تاکید کرد : فعالیت اصناف از جهات مختلف با سلامتی مردم مرتبط است ، چون شهروندان مجبورند برای تامین مایحتاج خود به بازار بروند ، به پاساژها مراجعه داشته باشند، در صف نانوایی ها قرار بگیرند و در فروشگاه های عرضه کننده مواد غذایی حضور یابند ، در نتیجه رعایت پروتکل های بهداشتی در این محیط ها بر عهده خود اصناف است چه از این نظر که خودشان باید تمامی دستورالعمل ها را رعایت کنند و چه این که از مشتریانشان بخواهند پروتکل ها را رعایت کنند.

رییس دانشگاه علوم پزشکی مازندران تاکید کرد : برابر مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا که مصوبات بالادستی محسوب می شود ، ارائه خدمات در بانک ها ، ادارات ، فروشگاه ها ، پاساژها و مغازه ها و دیگر اماکن به افرادی که پروتکل های بهداشتی را رعایت نکنند ، ممنوع است و انتظار این است که اصناف این مصوبه را هم برای خودشان و هم برای مشتریانشان رعایت کنند و دستگاه های ناظر هم به وظیفه نظارتیشان عمل نمایند.

وی گفت : متاسفانه اگر این وضعیت کاهش رعایت پروتکل های بهداشتی همچنان ادامه یابد ، نمی توانیم امیدوار باشیم که روند کاهشی ابتلا به کرونا در مازندران ادامه یابد و احتمال افزایشی شدن دوباره آمار و شروع موج سوم وجود دارد و این نگرانی جدی برای مجموعه بهداشت و درمان استان است.

رییس دانشگاه علوم پزشکی مازندران یک علت دیگر بی توجهی اصناف به پروتکل های بهداشتی را ناشی از اطلاعات غلطی دانست که در اختیار آنها است و توضیح داد : اصناف  اطلاعاتشان نسبت به انتقال ویروس کرونا و خطر پذیری بالای آن، نگرش های سنتی و نه آمارهای بیماران بستری روزانه است و این قیاس آنها را دچار اشتباه سهوی کرده که می تواند خطر ناک باشد.
وی افزود : باید دستگاه های متولی نظارت بر اصناف با همکاری رسانه ها سطح اطلاعات اصناف را نسبت به ویروس کرونا و بالا رفتن خطر ابتلا در استان بر اثر بی توجهی به پروتکل های بهداشتی از جمله ماسک داشته باشند.
موسوی در مورد رعایت پروتکل های بهداشتی در بانک ها و ادارات دولتی مازندران هم گفت : طبق بررسی ها میزان رعایت پروتکل های بهداشتی و استفاده از ماسک در این اماکن بالای ۸۸ درصد است و این سطح از رعایت پروتکل ها رضایت بخش است و باید ادامه داشته باشد.
رضایت از پروتکل های بهداشتی در مدارس 
رییس دانشگاه علوم پزشکی مازندران همچنین در این نشست از رعایت پروتکل های بهداشتی و استفاده از ماسک در مدارس استان ابراز رضایت کرد و گفت : رعایت پروتکل های بهداشتی و سایر مسایل مرتبط در سطح مدارس روند افزایشی خوبی را طی می کند ، به گونه ای که هم اکنون به بالای ۹۰ درصد دز اکثر حوزه ها رسیده است.
وی افزود : در حال حاضر میانگین حضور دانش آموزان در مدارس نیز مطابق با پروتکل های بهداشتی است و این میانگین نیز در مدارس به خوبی با اجرای طرح آموزش غیر حضوری و مجازی در دست اجراست و این رویه می تواند مشکلات را کاهش دهد.
موسوی در مورد واکسن آنفلوانزا در استان هم گفت : رعایت پروتکل های بهداشتی در سطح استان می توان نگرانی را نسبت به شیوع موج آنفلوانزا نسبت به سنوات گذشته کاهش دهد و تا حد زیادی نیاز به تزریق واکسن در بسیاری از گروه ها کاهش خواهد یافت.
وی افزود : به هر حال تدابیر خوبی برای تزریق واکسن آنفلوانزا برای گروه های پرخطر اندیشیده شد که در این زمینه مراکز بهداشتی و درمانی تدابیر خود را برای افراد و گروه های پر خطر خواهند داشت و نگرانی در این حوزه وجود نخواهد داشت.
رییس دانشگاه علوم پزشکی شهرستان بابل نیز با ابراز رضایت از روند کاهشی بیماران ابتلا به ویروس کرونا گفت : براساس آمار این دانشگاه حدود ۶۰۰ هزار نفر از جمعیت استان را تحت پوشش دارد و روند انتقال ویروس کرونا در مناطق تحت پوشش این دانشگاه نیز روند کاهشی دارد و تا حد زیادی رضایت بخش است.
دکتر فرزاد جلالی افزود : تداوم روند کاهشی انتقال ویروس کرونا در سطح استان و به خصوص مناطق تحت پوشش این دانشگاه از وضعیت قرمز به سمت زرد در حرکت است و ادامه این روند نیز منوط به تداوم رعایت سفت و سخت پروتکل های بهداشتی و ماسک است.
وی نیز میزان رعایت پروتکل های بهداشتی در واحدهای صنفی را نگران کننده دانست و اظهار داشت : در حالی که با کاهش روند آمار بیماران بستری، درمانگران ما نفس تازه می کنند، بی توجهی به رعایت پروتکل های بهداشتی از سوی این واحدهای صنفی نگرانی ما را افزایش داده است.
دکتر جلالی اظهار داشت : روند کاهشی آمار بستری بیماران کرونایی در بیمارستان ها می تواند زمینه را برای بازآفرینی در بیمارستان ها و تجهیز امکانات زیرساختی در این اماکن افزایش دهد.
مدیرکل آموزش و پرورش استان مازندران هم گفت : رعایت پروتکل های بهداشتی در مدارس در سطح استان روند افزایشی به خود گرفته است و به بیش از ۹۰ درصد رسید و این رویه نیز با نظارت اولیاء دانش آموزان و مدیران و معلمان مدارس روند خوبی را طی می کند.
علی رضا سعدی پور افزود : تاکنون حدود ۶۵ میلیارد ریال اعتبار در قالب سرانه در اختیار مدارس در استان قرار گرفت و مشکل چندانی در تامین مواد ضدعفونی و ماسک در مدارس نداریم و کمک های خیرین نیز تا حد زیادی کمبودها را پوشش داده است.
وی رعایت فاصله گذاری اجتماعی را نیز در مدارس رضایت بخش دانست و اظهار داشت : عدم حضور حدود ۷۰ درصد از دانش آموزان در مدارس و تامین فعالیت های آموزشی به صورت غیر حضوری و شبکه آموزشی مجازی باعث شده است که دانش آموزان در مدارس حاضر نشوند و از راه دور فعالیت آموزشی را پیگیری می کنند.
سعدی پور میانگین حضور دانش آموزان را در مدارس در مقاطع متوسطه اول و دوم حدود ۳۳ درصد و ابتدایی نیز حدود ۳۰ درصد اعلام کرد.
مسوول کارگروه نظارت بر پروتکل های بهداشتی مدارس مازندران هم گفت : براساس بازرسی که از ۲۰۰ مدرسه در سطح استان صورت گرفت، این مدارس از لحاظ مواد ضدعفونی و ماسک برای رعایت پروتکل های بهداشتی مشکلی ندارند.
عزت الله هاشم زاده مهم ترین مشکل را در مدارس استان ناشی از عدم دسترسی تعدادی از دانش آموزان به تلفن همراه برای تحصیل مجازی در دسترس ندارند که صرفا در شهرستان ساری حدود ۲ هزار دانش آموز از داشتن تلفن همراه برای پیگیری فعالیت های آموزشی در شبکه مجازی و شاد محروم هستند.
وی عدم برخورداری تعدادی از مدارس به خصوص روستایی از اینترنت را چالش این مدارس اعلام کرد و خواهان رفع این مشکل از سوی شرکت مخابرات و آموزش و پرورش شد.
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha