۱۳ مهر ۱۳۹۹، ۱۲:۵۸
کد خبرنگار: 1936
کد خبر: 84064046
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

مدیر امورطیور جهادکشاورزی همدان: تخم‌مرغ غنی‌سازی می‌شود

همدان- ایرنا- مدیر امورطیور سازمان جهادکشاورزی همدان گفت: غنی‌سازی پنج نوع تخم‌مرغ در دستور کار است و به زودی تخم مرغ‌هایی که با آهن و سلنیوم غنی شده به بازار عرضه می‌شود.

علیرضا قراگزلو روز یکشنبه در نشست آنلاین با خبرنگاران با اشاره به ۱۷ مهرماه روز جهانی تخم مرغ گفت: اکنون ۴۵ واحد پروانه دار تولید مرغ تخم گذار در استان وجود دارد که از این تعداد ۲۳ واحد فعال هستند که با ظرفیت کامل کار نمی کنند.

مدیر امور طیور سازمان جهادکشاورزی همدان خاطرنشان کرد: نوسانات قیمت مهمترین عامل در استقبال نکردن تولیدکنندگان است و امروز واحدهای فعال با ۹۰۰ هزار قطعه مرغ تخم گذار در استان  فعالیت دارند که تامین نهاده ها مهمترین برنامه برای حمایت از تولید است.

وی گفت: سیاست های خوبی در سالهای گذشته در راستای تولید تخم مرغ کشور اجرا شد که ما را به جایگاه دهم در دنیا رسانده است.

قراگزلو تاکید کرد: هیچ کمبودی در راستای تولید تخم مرغ در کشور و استان همدان وجود ندارد و مهمترین موضوع بحث بازار و مشکل نهاده ها است که مرغداران برای تولید ترغیب نمی شوند  که جوجه ریزی و اقدام به تولید کنند.

وی افزود: در ماه های اخیر سازمان صنعت، معدن و تجارت، بانک مرکزی و جهاد کشاورزی اقدامات مناسبی در راستای تامین نهاده ها انجام داده اند و به طور قطع ما باید باور کنیم که در جنگ اقتصادی هستیم  و باید در کنار یکدیگر بر مشکلات غلبه کنیم.

مدیر امور طیور سازمان جهادکشاورزی همدان گفت: همدان رتبه ۱۳ تولید این ماده غذایی را در کشور به خود اختصاص داده است.

قراگزلو وی با یادآوری اینکه شعار امسال روز جهانی تخم مرغ، "سلامت برای همه، تخم مرغ برای همه" است اظهار داشت: مرغ یکی از معدود غذاهایی است که می تواند نیازهای بدن را به طور کامل تامین کند چرا که  تخم مرغ شامل ترکیبات کاملی از پروتئین است و حاوی موادی مانند کولین، سلنیوم وآهن است که نقش عمده ای در جلوگیری از کوری و آلزایمر دارد و موجب تقویت سیستم عصبی می شود.

وی افزود: تخم مرغ انرژی پایینی دارد و علاوه بر داشتن حس سیری در معده، مانع از دریافت کالری اضافی و ایجاد چاقی در فرد می شود.

 قراگزلو گفت: تخم مرغ به دلیل دارا بودن کلسترول در دهه های گذشته جایگاه مناسبی در سبد غذایی مردم نداشت چون تصور می شد که با خوردن آن کلسترول خون افزایش یافته و در نتیجه بیماری های قلبی-عروقی و خطر حمله قلبی را افزایش می دهد.

وی ادامه داد: به دلیل اهمیت ارزش غذایی تخم مرغ در سبد غذایی خانوارهای ایرانی و پتانسیل قابل توجه تولید آن در کشور، برگزاری روز جهانی تخم مرغ فرصت مناسبی است که ضمن توجه به توسعه و تولید محصول سالم و تامین امنیت غذایی کشور، برای رونق صنایع تبدیلی، عرضه و ترویج مصرف آن اقدام شایسته صورت گیرد. 

مدیر امور طیور سازمان جهادکشاورزی همدان گفت: تا سال ۱۴۳۰ جمعیت ما به ۱۱۲ میلیون نفر خواهد رسید و کشور ما جامعه پیری خواهد شد بنابراین هدف گذاری برای ارتقای سلامت جامعه بر پایه اصول تغذیه صحیح که مانع بسیاری از بیماری های دوران کهنسالی از جمله آلزایمر و پارکینسون می شود از هم اکنون باید ایجاد شود.

وی مصرف پنج عدد تخم مرغ در طول هفته را با توجه به وجود همه ویتامین ها و مواد معدنی به جز ویتامین ث را از مهمترین عوامل پیشگیری از بیماری های دوران پیری عنوان کرد و گفت: این امر باید در جامعه نهادینه شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha