افزایش مرگ کودکان و نوجوانان در سوانح جاده‌ای همدان

همدان- ایرنا- رییس پلیس راه استان همدان گفت: میزان مرگ کودکان و نوجوانان در سوانح رانندگی این استان ۶ ماهه نخست سالجاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته سه درصد افزایش داشته است.

سرهنگ رضا عزیزی روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: از ابتدای سال تا پایان شهریور ۱۹ کودک و نوجوان از ۲ ماهه تا ۱۷ ساله در سوانح جاده ای این استان جان خود را از دست دادند.

وی اضافه کرد: ۱۳ تن از جان باختگان سوانح جاده این استان شامل هفت دختر و ۶ پسر، زیر ۱۲ سال هستند، همچنین در این مدت ۶ نوجوان بین ۱۲ تا ۱۷ سال جان باختند که همه آنها پسر هستند.

رییس پلیس راه استان همدان بیان کرد: نیمه نخست سال گذشته هشت درصد از متوفیان سوانح جاده ای این استان را کودکان و نوجوانان تشکیل می دادند که ۶ ماهه اول سالجاری این رقم به ۱۱ درصد افزایش داشته است.

سرهنگ عزیزی ادامه داد: یکی از مهمترین علل بالا بودن آمار مرگ و میر کودکان در سوانح رانندگی استفاده نکردن از صندلی کودک و حتی کمربند برای مهار و کنترل آنها است و این امر موجب پرتاب آنها به بیرون از خودرو هنگام بروز سانحه شده است.

وی گفت: البته کودکان تا یک سن خاص نمی‌توانند از کمربند استفاده کنند چرا که بستن کمربند به علت جثه کوچک آنها تاثیری در مهار آنها ندارد و باید به طور حتم از صندلی کودک استفاده کنند.

رییس پلیس راه استان همدان اظهار داشت: برخی از والدین نیز اقدام به بغل کردن کودک می‌کنند در حالیکه به علت آنی و ناگهانی بودن تصادف، بلافاصله بعد از وارد شدن کمترین ضربه دست ها باز شده و کودک از بغل  والدین به جلو پرتاب می‌شود.

سرهنگ عزیزی اضافه کرد: هنگام بروز تصادف به علت ناگهانی بودن حادثه، قدرت عکس‌العمل کاهش یافته و انسان ناخودآگاه دست‌های خود را برای حفاظت از جان خود باز کرده و به بخشی از بدنه خودرو تکیه و فشار می‌دهد و در این هنگام کودک از بغل پرتاب شده و در بیشتر مواقع جان می‌بازد.

وی ادامه داد: با وجود ممنوعیت سوار کردن کودکان زیر ۱۲ سال در صندلی جلو به علت نبود امکان بستن کمربند ایمنی توسط کودکان، اما این تخلف شایع بوده و پلیس در صورت مواجهه ضمن ارشاد راننده متخلف را جریمه می‌کند.

رییس پلیس راه استان همدان گفت: یکی از دیگر تخلف ها سوار کردن کودکان کم سن و سال آغوش راننده است که این امر موجب کاهش تسلط راننده به جلو شده چرا که علاوه بر فرمان خودرو باید حواس اش به کودک نیز باشد.

سرهنگ عزیزی افزود: برخی مواقع کودک خردسال از حواس پرتی راننده استفاده کرده و به یکباره فرمان را می چرخاند که در بیشتر مواقع این اقدام موجب بروز سوانح رانندگی دلخراش نیز شده است.

وی تاکید کرد: در تصادفات جاده ای عامل مرگ کودکان کمن سن و سال والدین هستند که با سهل انگاری و بی توجهی به قوانین راهنمایی و رانندگی و نداشتن احساس مسئولیت نسبت به آنها زمینه مرگ کودکشان را فراهم می کنند.

طبق آخرین آمار ارائه شده از سوی مدیرکل پزشکی قانونی همدان، ۲۱۴ تن شامل ۱۶۵ مرد و ۴۹ زن در سوانح رانندگی درون و برون شهری این استان از ابتدای فروردین تا پایان شهریور امسال جان باختند که شامل ۲۹ نفر در سوانح رانندگی درون شهری، ۱۴۰ نفر در سوانح برون شهری، ۲۳ نفر در مسیرهای خاکی و روستایی و ۲۲ نفر در سایر جاده‌ها است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha