انجام اقدامات تشخیص و درمانی و در صورت لزوم انجام تست کرونا به صورت رایگان و ارجاع جهت بستری بیمار در بیمارستان و ادامه درمان در بیمارستان از دیگر خدمات این مراکز است.در عین حال فرد دارای علائم بیماری کرونا میتواند با سامانه ۴۰۳۰ که ۳۲ هزار کارشناس در آن آماده پاسخگویی به سوالات مردم هستند، تماس بگیرد و راهنماییهای لازم را دریافت کند تا در صورت نیاز به مراکز سرپایی ارجاع داده شوند.
مسوولان بهداشتی فارس در نشست روز شنبه ستاد دانشگاهی مدیریت بیماری کرونا از مردم خواستند با افزایش شمار مراکز ۱۶ ساعته که در صورت داشتن علائم بیماری، مستقیما به اورژانس بیمارستانها مراجعه نکنند، زیرا هم ازدحام ایجاد میشود و هم خود بیمارستانها میتوانند عفونت را انتقال دهند. بنابراین تنها در صورت نیاز با راهنمایی سامانه ۴۰۳۰ به مراکز ۱۶ ساعته محل خود مراجعه کنند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز در این نشست بر افزایش مراکز ۱۶ ساعته درمان سرپایی کرونا در فارس تاکید کرد و اظهار داشت : مراکز ۱۶ ساعته سرپایی، نخستین مرجع رسیدگی به بیماران مشکوک به کروناویروس است.
مهرزاد لطفی با ارایه توضیحاتی درباره سفر اخیر معاون درمان وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به شیراز، گفت: در این بازدید، نحوه ارایه خدمات سلامت از سوی دانشگاه در راستای مقابله و مدیریت بیماری کووید ۱۹ در استان، بررسی و بر تلاش برای بهبود ارایه خدمات به مردم تاکید شد.
وی با اشاره به اقدامات انجام شده در راستای بهبود کیفیت خدمت رسانی به مردم، عنوان کرد: تعداد مراکز نمونه گیری کووید۱۹ و آزمایشگاه های تشخیص مولکولی استان نیز افزایش می یابد.
دکتر لطفی ضمن بررسی آمار نمونه های انجام شده آزمایش کرونا طی روز گذشته تاکنون در فارس؛ به بررسی آمار مبتلایان، موارد مرگ و میر، افراد بستری و بهبودیافته، روند خدمت رسانی به مبتلایان و موارد مشکوک در مراکز درمانی و عملکرد مراکز آزمایشگاهی تشخیصی کروناویروس پرداخت.
رییس دانشگاه از اعضای ستاد مدیریت بیماری کووید ۱۹ در دانشگاه خواست تا پیگیری مصوبه های این نشست را در اولویت دستور کار خود قرار دهند.
نیمی از شهرستان های فارس در وضعیت قرمز کرونا
عبدالرسول همتی دیگر عضو این نشست بود که درباره اقدامات در حال پیگیری حوزه بهداشت در راستای مدیریت بحران کرونا در سطح استان گزارش داد و با اعلام اینکه هم اکنون بیماران مشکوک و یا علامت دار که در مراکز درمانی استان بستری هستند، عنوان کرد: از مجموع هزار و ۱۴۳ بیمار بستری مشکوک و علامت دار به بیماری کرونا، ۱۲۲ بیمار به دلیل وخامت شرایط جسمی در بخش مراقبت های ویژه بستری بوده و خدمات درمانی دریافت می کنند.
وی در ادامه با آرزوی سلامتی برای تمامی مبتلایان، از بهبودی ۵۵ هزار و ۲۵ مبتلا به کروناویروس در فارس خبر داد که از بیمارستان ها ترخیص شده و یا از ایزوله خانگی خارج شده اند.
معاون بهداشت دانشگاه با توجه به روند افزایشی موارد ابتلا و بستری در استان فارس و اینکه بیش از نیمی از شهرستان های استان در وضعیت قرمز قرار دارند، هشدار داد: این بیماری به سرعت در حال انتشار است و پیر و جوان را نمی شناسد؛ به طوری که برخی از جانباختگان، حتی دارای بیماری زمینه ای نبوده اند.
وی از هم استانی های فهیم خواست تا این بیماری را جدی بگیرند و ضمن استفاده از ماسک و پرهیز از حضور در تجمعات، شستشو و ضدعفونی کردن مرتب دست ها و فاصله فیزیکی را نیز رعایت کنند.
علی اکبری معاون درمان دانشگاه نیز در این نشست با اعلام آمار مبتلایان و افراد بستری در مراکز درمانی و بیمارستان های فارس، درباره شیوه خدمت رسانی به مبتلایان و مراجعان در بیمارستان های شیراز و شهرستان های استان توضیحاتی ارایه داد.
از دیروز تا امروز ۱۹ مهر ۱۳۹۹ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۳ هزار و ۸۷۵ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شدند و مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۴۹۶ هزار و ۲۵۳ نفر رسید، متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۱۹۵ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۲۸ هزار و ۲۹۳ نفر رسیده است.