ماسکزدن و رعایت پروتکلهای بهداشتی یکی از مهمترین مسئولیتهای اجتماعی افراد در زمان اپیدمی ویروس کروناست و در صورت رعایت این پروتکلها افراد کمتری به این ویروس مبتلا میشوند.
ماسکزدن یا ماسکنزدن مساله مهم اجتماعی در روزهای شیوع این ویروس است، چرا که برخی به شدت ماسکزدن را بخشی از زندگی روزانه و عادی خود کردهاند و در سوی دیگری، برخی از عمد ماسک نمیزنند حتی بدون هیچ ماسکی در خیابان و کوچه چرخ میزنند، در حالی که با این کار خود، حق اجتماعی آنها که از ماسک برای قطع زنجیره این بیماری استفاده میکنند، را ضایع کردهاند.
بدون شک، ماسکنزدنها این افراد در جامعه، با نگرانی جامعه پزشکی و پیراپزشکی و خانوادهها همراه است و در حالی که بارها اعلام شده است برای حفظ حقوق شهروندی و حقوق عامه از ماسک استفاده شود.
به دلیل وجود همین حساسیت عمومی درباره استفاده از ماسک که باعث کاهش استرس و اضطراب همگانی میشود، رییس جمهوری در نشست ستاد ملی مقابله با کرونا اعلام کرد که افرادی که ماسک نزنند، جریمه میشوند.
رییس جمهوری با اعلام میزان و سازوکار اخذ جریمه از متخلفان بهداشتی، گفت: اگر فرد مبتلا به کرونا از قرنطینه خارج و تخلف کند، ۲۰۰ هزار تومان و کسی که در سطح جامعه ماسک نزند ۵۰ هزار تومان جریمه میشود.
به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، حجتالاسلام و المسلمین حسن روحانی روز شنبه در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا ضمن تشکر از مردم برای رعایت پروتکلهای بهداشتی در ایام اربعین گفت: برای مردم خیلی مهم بود که در مراسم راهپیمایی در مسیر نجف به کربلا حضور یابند و زیارت کنند اما به خاطر پروتکلهای بهداشتی صرف نظر کردند و زیارت و توجه شان به سالار شهیدان در منازل و مجالسی که برپا شده بود را با پروتکلهای بهداشتی انجام دادند.
وی با بیان اینکه اگر فرد تخلف کند برای هر نوبت تخلف، ۲۰۰ هزار تومان جریمه میشود، افزود: سازوکار و سامانه آن مشخص شده و وزارت بهداشت مسئول آن است، این تخلف باید به حسابی که وزارت بهداشت اعلام میکند، واریز شود و اگر آن را واریز نکند از روشهای دیگر گرفته میشود.
رییس جمهوری یادآورشد: همه افراد جامعه وقتی در جامعه حضور پیدا میکنند و از منزل خارج میشوند باید از ماسک استفاده کنند، اگر کسی از ماسک استفاده نکرد ۵۰ هزار تومان جریمه میشود. نیروی انتظامی و بسیج و ناظرین و بازرسان وظیفه دارند مشخصات افراد را ثبت و به خود فرد اعلام کنند و او باید ظرف دو هفته در حسابی که وزارت بهداشت اعلام میکند، مبلغ جریمه را واریز کند و اگر واریز نکند از راههای مختلف از حساب او کسر خواهد شد و نیروی انتظامی از ابزار و وسایلی که در اختیار دارد استفاده میکند.
وی افزود: ممکن است فردی ماسک ندارد و کسی هم با او مواجه نشود و با او صحبت نکند در عین حال به او ابلاغ خواهد شد که چه روزی و در چه خیابانی بدون ماسک بوده است و موظف است ۵۰ هزار تومان جریمه را پرداخت کند.
از سوی دیگر معاون وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: افراد مبتلا به کرونا که در جامعه تردد میکنند، بمب ویروس هستند و میتوانند در جمع حاضر شده و بقیه افراد را مبتلا کنند.
علی رضا رییسی درباره جریمههای در نظر گرفته شده برای عدم رعایت پروتکلهای بهداشتی و ماسک نزدن در شرایط شیوع ویروس کرونا افزود: ستاد ملی مقابله با کرونا و رییس جمهوری تلاش زیادی کردند که جریمهای در نظر گرفته نشود، اما در حال حاضر یکی از مطالبات آن دسته مردم که پروتکلهای بهداشتی کرونا را رعایت میکنند این است که چرا با وجود رعایت کردن، باید به علت سهل انگاری عده دیگری، درگیر بیماری کرونا شویم.
وی گفت: در بیش از هفت ماه گذشته با فراز و نشیب فراوانی مواجه بودیم، برای مبارزه با ویروس کرونا که درمان مشخص و موثر و واکسن موثری ندارد، تنها راه موجود، رعایت بهداشت فردی و بهداشت اجتماعی است، این موضوع به مسئولیت پذیری مردم، دولت و همه افراد در حوزه سیاستگذاری و همه شهروندان دارد، این یک مسئولیت اجتماعی است که همه باید داشته باشیم.
به گفته وی، در این مدت که هیچ نوع جریمهای وضع نشده بود نیز نصف مردم در تمام این مدت، پروتکلهای بهداشتی کرونا را رعایت کرده و حتی سفر نرفتهاند و شرایط را رعایت کردند.
مساله استفاده از ماسک و رعایت پروتکلهای بهداشتی یک اصل برای مقابله با شیوع ویروس کرونا که در چهارمحال و بختیاری نیز بارها مورد تاکید قرار گرفته است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی، خدمات درمانی و بهداشتی چهارمحال و بختیاری گفت:روند شیوع کرونا در استان همچنان افزایشی است و این وضعیت نگرانکننده در کنار رفتارهای غیربهداشتی، ازدحام و معاشرتهای خانوادگی این روند را نگران کنندهتر کرده است.
مجید شیرانی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: اگرچه کرونا یک ویروس کشنده با قدرت سرایت بالایی است اما آنچه به شیوع این ویروس دامن زده است رفتارهای انسانی است از همین رو چنانچه مردم نسبت به رعایت پروتکلهای بهداشتی دقت و اهتمام لازم را به کار نگیرند احتمال بازگشت تعطیلیها و قرنطینه کامل استان وجود دارد.
شیرانی با بیان اینکه هنوز برخی از مردم در مواجهه با رعایت نکات ایمنی باور صحیحی ندارند، تصریح کرد: رفتار شوخیگونه برخی از مردم نه تنها سلامت خودشان بلکه اطرافیانشان را هم به خطر میاندازد.
شیرانی از افزایش بیماران فوتی ناشی از کرونا در استان خبر داد و افزود: تعداد فوتیهای ناشی از این ویروس به ۳۰۸ نفر رسیده و حال ۱۹ بیمار بستری در بخش مراقبتهای ویژه استان وخیم گزارش شده است.
رییس مرکز بهداشت چهارمحال و بختیاری نیز گفت: بسیج آموزش و اطلاعرسانی حضوری با استقرار ۱۰ ایستگاه و حضور ۱۰۰ کارشناس مرکز بهداشت در شهرکرد آغاز شده است.
سید راشد جزایری در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: اعتقاد دانشگاه علوم پزشکی استان بر این است آموزش و تغییر نگرش مردم نسبت به ویروس کرونا در مقایسه با ایجاد محدودیتهای اجتماعی در اولویت است، از همین رو در کنار آموزش در فضای مجازی، اطلاعرسانی و ارائه آموزشهای حضوری نیز در دستورکار قرار گرفته است.
وی ادامه داد: در همین راستا بسیج اطلاعرسانی و آموزش با شعار «کارکن، زندگی کن و با کرونا هم مقابله کن» در شهرکرد راهاندازی شده است و انتظار میرود در مدت ۱۴ روز اجرای این طرح، بتوان شاهد توقف روند صعودی ویروس در استان بود.
به گفته جزایری، کارشناسان بهداشتی در ۲ نوبت صبحها از ساعت ۱۰ تا ۱۲ و بعداز ظهرها از ساعت ۱۶ تا ۱۸ در ایستگاههای آموزش مقابله با کرونا فعال هستند.
به گزارش ایرنا، ویروس کرونا که منجر به بیماری نوپدید کووید ۱۹ شده است، بسیاری از کشورهای جهان درگیر کرده است و سازمان بهداشت جهانی را برآن داشته تا وضعیت فوقالعاده اعلام کند.
استفاده همگانی از ماسک، رعایت فاصله ۲ متری از یکدیگر، شستوشوی دستها با آب و صابون، رعایت بهداشت فردی، خودداری از دست دادنهای مکرر و منع سفر و حضور در اجتماعات از جمله نکاتی است که پزشکان متخصص برای پیشگیری از شیوع این ویروس توصیه میکنند.
نظر شما