علیرضا آشناگر روز یکشنبه در نشست ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران در سالن اجتماعات یادگار امام(ره) استانداری سمنان ابراز داشت: به دلیل بافت خاک در منطقه حسین آباد کالپوش امکان حفر چاه جذبی برای فاضلاب وجود ندارد و لازم است دستگاههای اجرایی در احداث شبکه فاضلاب در این منطقه اهتمام ویژه داشته باشند.
وی ادامه داد: در ماههای گذشته تسهیلات بلاعوض و کم بهره به هر یک از خانوارهای خسارت دیده روستای حسین آباد کالپوش شهرستان میامی به دلیل رانش زمین پرداخت شد و برای افرادی که خانههایشان به دلیل رانش تخریب شد یا در معرض خطر بودند، برای انتقال از منطقه اجارهبها پرداخت شد.
وی اضافه کرد: روند ساخت و ساز برای تکمیل خانه در منطقه جدید روستای حسین آباد کالپوش با تامین زیرساختها مانند آب، برق و گاز تسریع شود تا قبل از آغاز فصل سرما بتوان کارهای عمرانی را سامان داد.
استاندار سمنان تصریح کرد: منطقه ۱۴ و ۱۸ هکتاری برای انتقال روستای حسین آباد کالپوش در محدوده الحاقی این روستا درنظر گرفته شده است و به خانوارهایی که در مناطق پرخطر از لحاظ رانش کرونا قرار دارند واگذار میشود.
آشناگر تاکید کرد: در منطقه قرمز از لحاظ رانش زمین نباید خانواری ساکن باشد و باید افراد به مناطق تثبیت شده روستا یا منطقه جدید منتقل شوند تا مشکلی پیش نیاید.
بر اثر رانش زمین که در روزهای آغازین سال ۹۸ رخ داد، ۳۳۰ خانه در روستای حسین آباد کالپوش شهرستان میامی در شرق استان سمنان خسارت دید که ۱۶۳ خانه به علت شدت آسیب ها و خطر برای ساکنان تخلیه شد.
بخش کوهستانی کالپوش میامی به مرکزیت روستای رضوان شامل ۱۲ روستاست که حدود ۲۰ هزارنفر در آن ها زندگی می کنند و شغل بیشتر مردم کشاورزی و دامداری است.
این بخش در ۱۱۰ کیلومتری شمال میامی قرار گرفته است.
شهرستان میامی با حدود ۴۰ هزار تن جمعیت در شرق استان سمنان قرار دارد؛ بیش از ۸۰ درصد مردم این شهرستان در روستاها زندگی می کنند.
بانک اطلاعاتی از تجهیزات برای مدیریت بحران در استان سمنان تشکیل شود
استاندار سمنان گفت: بانک اطلاعاتی از تجهیزات دستگاههای اجرایی تهیه شود تا در مواقع بحران با سرعت عمل بتوان بحران را مدیریت کرد.
وی ادامه داد: شهرداران نسبت به لایروبی کانالها و جویهای کشاورزی و رفع موانع در مسیر سیل اقدام کنند تا در بروز سیل شهرها دچار مشکل نشوند.
وی بیان کرد: نظارت بر ساخت و سازها با هدف استفاده از مصالح استاندارد و ممانعت از ساخت در مسیر سیل افزایش یابد.
آشناگر خاطرنشان کرد: بیمه خانههای روستایی به منظور جبران خسارت خانوارها در زمان وقوع بحران جدی گرفته شود.
استاندار سمنان گفت: مدیران دستگاههای اجرایی اهتمام ویژه برای جذب اعتبارات ملی داشته باشند و تلاش شود طرحهای نیمه تمام تا پایان دولت تکمیل شود.
نظر شما