جامعه نابینایان و کمبینایان در هر منطقه بخشی از مردم هستند که به علل مختلف دچار این معلولیت و نوعی محدودیت شدند و باید همانند افراد دیگر بتوانند امور اولیه زندگی خود را با کمترین مشکل با حفظ منزلت انجام دهند و از حقوق شهروندی برخوردار باشند.
پاسخگویی و رسیدگی به مطالبات بر حق نابینایان و کمبینایان و برنامهریزی عملی و تلاش مضاعف با همکاری بخشهای مختلف اداری و اجرایی با همراهی بخشخصوصی برای حل مشکلات آنها یک وظیفه انسانی است که باید در این زمینه بیش از گذشته اقدام مناسب به عمل آید.
۱۵ اکتبر مصاف با ۲۳ مهرماه به عنوان روز جهانی نابینایان (عصای سفید) نامگذاری شده و فرصت مغتنمی است که باید از آن برای بررسی مسایل و مشکلات این افراد در جامعه استفاده کرد و مسوولان را در جریان آنها قرار داد که موجب تحقق مطالبات برحق است.
جمعی از مسوولان و نابینایان و کمبینایان مهریز در گفت و گو با خبرگزاری جمهوری اسلامی با اشاره به مشکلات مختلف به خصوص ضرورت ایجاد اشتغال و مناسب سازی برای تردد آسان در شهر و روستاها بر پیگیری جدی مسوولان منطقه تاکید و آن را خواستار شدند.
یکی از نابینایان مهریزی با بیان اینکه هرچند تاکنون توسط مسوولان بهزیستی با همکاری برخی دستگاههای اجرایی برای تامین رفاه و حل مشکلات جامعه هدف کارهایی در شهرستان صورت گرفته، آنها را کافی ندانست و گفت: رسیدگی به مشکلات و تلاش برای حل آنها به خصوص در مناسب سازی برای تردد و انجام آسان امور جزو ضروریات است.
علی حسینی افزود: نابینایان و کمبینایان هرچند از لحاظ جسمی دارای مشکلاتی هستند ولی باید همانند سایر اقشار جامعه بدون اتکا به دیگران بتوانند امور اولیه و نیازهای خود را در شهر انجام دهند و از حقوق شهروندی برخوردار باشند که لازمه آن مناسبسازی برای عبور در معابر و استفاده ازمکانهای عمومی است.
وی اظهار کرد: در این خصوص توسط شورای اسلامی و شهرداری با پیگیری بهزیستی اقداماتی برای مناسبسازی در برخی خیابانها به خصوص در بافت جدید انجام گرفته ولی هنوز نمیتوان به راحتی یک نابینا بدون کمک گرفتن از دیگران امور اولیه خود را در سطح شهر انجام دهد.
دیگر بانوی نابینای مهریزی به اهمیت ایجاد اشتغال و تامین مسکن به عنوان ۲ نیاز و دغدغه اصلی جامعه هدف در شهرستان اشاره کرد و گفت: طبق قانون باید بخشی از استخدام نیرو در دستگاههای دولتی برای جذب نابینایان و کمبینایان اختصاص یابد که هماکنون قانون به خوبی اجرا نمیشود.
فاطمه حیدری خورمیزی با بیان اینکه نابینایان و کمبینایان توانایی برخی از امور مختلف را در بخشهای دولتی و خصوصی دارند بر ضرورت رسیدگی به اشتغال این افراد اشاره کرد و انجام آن را به عنوان یک مطالبه اساسی از مسوولان شهرستان خواستار شد.
وی اظهار کرد: ایجاد فضای مناسب برای فعالیتهای ورزشی، تامین مسکن، افزایش مستمری و کمکهای موردی و همچنین ایجاد زمینه برای حضور فعال نابینایان و کمبینایان در جامعه برای جلوگیری از انزوای آنها و ارتقای روحی و جسمی و تامین نشاط جزو نیازهای دیگری است که احتیاج به رسیدگی دارد.
همچنین سخنگوی شورای اسلامی شهر مهریز با بیان اینکه رسیدگی به مطالبات و نیازهای نابینایان و کمبینایان جزو برنامههای محوری و همیشگی این شورا با همکاری سایر دستگاهها به خصوص بهزیستی است گفت: تاکنون حدود ۸۰ درصد پیادهروهای شهر برای تردد آسان جامعه هدف مناسبسازی شده است.
علیرضا ابویی افزود: کار مناسبسازی سایر مناطق در شهر جزو برنامهمحوری است و هر مکانی که کار پیادهرو سازی آن انجام میشود با لحاظ کردن نیاز و شرایط نابینایان و کمبینایان منطقه است و در سایر امور نیز همکاری وجود دارد و مشکلی نیست.
وی با بیان اینکه توجه به این افراد یک وظیفه انسانی و اخلاقی است اظهار کرد: در سایر زمینههای فرهنگی و ورزشی و اشتغال نابینایان و کمبینایان اگر موردی احساس شود و امکانات اجازه دهد شورای اسلامی و شهرداری وظیفه خود را با کمال افتخار انجام میدهد.
این مسوول تصریح کرد: حقوق شهروندی اقتضا میکند که مسوولان در هر پست و مقامی که هستند در شهر همه افراد را در نظر بگیرند و برای آسایش و زندگی راحت آنها ماموریتهای خود را انجام دهند و بدون شک این شورا در کنار مسوولان در خدمت نابینایان و کمبینایان است.
ابویی از همکاری بهزیستی و برخی دستگاههای اداری برای رسیدگی و توجه به معلولان، سالمندان و به خصوص نابینایان و کمبینایان شهرستان و حل مطالبات و تحقق حقوق شهروندی آنها قدردانی کرد و ابراز امیدواری نمود بتوان به رغم برخی محدودیتهای اقتصادی بیش از گذشته در خدمت مردم بود.
همچنین رییس اداره بهزیستی مهریز گفت: هم اکنون ۲۳۱ نابینا و کمبینا زیر پوشش این اداره هستند که سالانه از خدمات رفاهی، فرهنگی و درمانی استفاده میکنند که از این تعداد ۹۰ نفر آنها دارای نابینایی شدید هستند و بقیه متوسط و خفیف است .
رضا زارع افزود: از مجموع این افراد ۴۳ نفر مستمری دریافت میکنند و در ۶ ماهه نخست امسال ۲ میلیارد ریال برای افراد جامعه هدف پرداخت شده و رسیدگی به مشکلات و مطالبات آنها جزو برنامه اصلی بهزیستی است که پیگیری و اقدام میشود.
وی خاطر نشان کرد: ایجاد اشتغال، تامین مسکن، مناسبسازی شهری و ایجاد زمینه مناسب برای فعالیتهای فرهنگی و ورزشی جزو نیازهای اساسی و مطالبات بر حق نابینایان و کمبینایان منطقه است که برای حل آنها به همکاری تمامی بخشها و مسوولان نیاز است .
این مسوول اظهار کرد: این افراد به رغم برخی مشکلات جسمی از ظرفیتهای خوبی برخوردارند که برای ایجاد شکوفایی و حضور فعال آنها در جامعه و حتی کسب افتخار در رقابتهای متعدد برای منطقه به همکاری دولت و بخشخصوصی نیاز مبرم است.
زارع یادآور شد: اگر توسط مسوولان با همکاری بخشخصوصی و خیران، برنامهریزی و اقدام مناسب برای تحقق حقوق شهروندی نابینایان و کمبینایان صورت گیرد نه تنها وضع موجود برای این قشر محدودیت نیست که میتوانند در خیلی از عرصهها بدرخشند و موفق باشند.
۲ هزار و ۵۰۰ مددجو تحت پوشش خدمات بهزیستی مهریز هستند.
حدود ۱۰ تا ۱۲ درصد افراد هر جامعهای به نوعی از یک یا چند نوع معلولیت رنج می برندکه کمتر از نیمی آنها در بهزیستی پرونده دارند و از حمایتهای این نهاد برخوردار هستند.
مرکز شهرستان ۵۵ هزار نفری مهریز در ۳۰ کیلومتری جنوب شهر یزد قرار دارد.
نظر شما