به گزارش ایرنا، جعفر قادری، روز پنجشنبه در آیین افتتاح پروژه آبخیزداری و کنترل سیلاب حوزه آبخیز دروازه قرآن شیراز افزود: روز گذشته که بحث اصلاح ساختار لایجه بودجه را بررسی میکردیم متوجه شدیم که دست ما در این زمینه در استان فارس خالی است چرا که ارزش افزودهها، درآمدها و منابع بودجهای بیشتر در استانهایی توزیع میشود که فعالیتهای صنعتی در آنجا شکل گرفته است.
وی ادامه داد: انتظار داریم که در حوزههای مرتبط با بخش کشاورزی اقداماتی شود که این عقب افتادگیها که به واسطه توانی که استان فارس در طول سالهای گذشته برای تولید گندم گذاشته و از ظرفیت محیط زیست و منابع طبیعی خود در جهت تامین غذای مردم استفاده کرده در قالب اجرای طرحهایی مانند آبخیزداری جبران شود.
نماینده مردم شیراز و زرقان در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: نیاز داریم که در زمینه آبخیزداری، کنترل سیلابها و استفاده از نزولات جوی کارهای جدیتری در مجموعه جهاد کشاورزی استان انجام شود.
قادری افزود: ما در استان فارس مشکلات جدی در بحث تامین آب داریم اما در عین حال جریانهای سیلابی هم همواره مشکلات و دغدغههایی را برای مردم ایجاد کرده که امیدواریم سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری در این زمینه توجه بیشتری به استان داشته باشد و ما نیز در مجلس هرگونه حمایت مالی، قانونی و اجرایی که نیاز باشد را دنبال خواهیم کرد.
وی گفت: به عنوان استانی که در سالهای گذشته بیشترین استراتژی توسعه آن بر کشاورزی بوده انتظار است که از سوی وزارت جهاد کشاورزی نیز مورد حمایت بیشتری قرار گیرد.
۶ سازهای که در پروژه آبخیزداری دروازه قرآن ایجاد شده میتواند به میزان ۲ میلیون متر مکعب کنترل سیلاب داشته باشد که عدد قابل توجهی است.
این کار از یکی اقدامات ضروری است اما عملیات تکمیلی آن نیز به عنوان یک پارک آبخیز باید اجرا شود تا آثار آن پایدار بماند و با ایجاد فضای سبز یک منطقه تفرجگاهی برای استفاده شهروندان ایجاد شود.
پروژه آبخیزداری و کنترل سیلاب حوزه آبخیز دروازه قرآن شیراز به نام سردار شهید قاسم سلیمانی، با شش بند سنگ ملاتط و اعتباری بالغ بر ۱۷۶ میلیارد ریال اجرا شده است.
دروازه قرآن شیراز در پنجم فروردین ۹۸ شاهد سیلاب بود که ۲۱ نفر از شهروندان و مسافران نوروزی در این سیلاب جان باختند و خسارت های زیادی به بناها و خودروها وارد شد.