به گزارش خبرنگار ایرنا، حسینعلی ابراهیمی کارنامی روز سهشنبه در کارگروه پسماند مازندران در ساری افزود: تاکنون یک سرمایهگذاری بخش خصوصی در شهرستان گلوگاه با اعتبار ۱۴۰ میلیارد ریال برای استقرار کارخانه پسماند به نتیجه رسید.
وی گفت: هم اکنون این واحد پسماند با ظرفیت ۴۰ هزارتنی در دست تکمیل قرار دارد و تست گرم مجموعه نیز مراحل پایانی خود را سپری می کنند. البته ظرفیت این واحد پسماند قابلیت افزایش تا سقف ۱۲۰ هزارتن را نیز دارد.
مدیرکل محیط زیست استان مازندران اظهار داشت : برای حل مسئله پسماند شهرستان آمل نیز یکی از سرمایهگذاران بخش خصوصی ابراز تمایل کرد که برای تامین زمین مورد نیاز به شهرداری معرفی شد .
ابراهیمی افزود : محیطزیست نیز آمادگی دارد تا زمین مورد نیاز را در صورت درخواست شهرداری آمل از محل اراضی ملی تامین کند.
وی با تایید عملکرد شهرداری تنکابن در احرای طرح سبتاژ(تصفیهخانه فاضلاب خانگی) اضافه کرد: طرح های مشابه در شهرهای قائمشهر، بابل و بهشهر نیز از محل سرمایه گذاری بخش خصوصی اجرا خواهد شد.
مدیرکل محیط زیست استان مازندران همچنین از تاخیر در اجرای طرح های پسماند انتقاد کرد و گفت: با وجود ارائه برنامه های اجرایی پسماند استان از چند سال گذشته، متاسفانه تاکنون هیچ کدام از این طرح ها نتیجه ای در بر نداشت.
ابراهیمی دلیل به نتیجه نرسیدن طرحها ی پسماند در مازندران را ناشی از عدم توجه مسئولان شهری دانست و اظهار داشت: طرحهای ساماندهی پسماند در مدیریت شهرداری های استان در اولویت قرار ندارد.
وی ادامه داد : عدم توجه شهرداریهای استان به اولویت مدیریت پسماند در حالی است که جمع آوری زباله بیشترین معضل شهری و پرهزینه ترین برنامه شهری است.
وی خاطرنشان کرد : در حال حاضر سالانه دهها میلیارد ریال از بودجه شهرداری ها برای جمع آوری زباله هزینه می شود که با ساماندهی پسماند این بودجه می تواند در سایر حوزه های عمرانی هزینه کرد.
طرحهای مدیریت پسماند محدودیت مالی ندارند
مدیرکل دفتر شهری و شوراهای اسلامی استانداری مازندران گفت : در حال حاضر با نگاه ویژه دولت به حوزه پسماند در استان های شمالی از جمله مازندران برای اجرای طرح های ساماندهی پسماند مشکل اعتباری ندارد.
محمد محمدی تاکامی افزود : شهرداری ها به هر میزانی طرح پسماند معرفی کنند اعتبار مورد نیاز تخصیص داده می شود.
وی گفت : برای طرح های در دست اجرا از جمله نیروگاه زباله سوز ساری نیز اعتبار تکمیلی تامین شد و این پروژه با سرعت در حال اجراست.
مدیرکل دفتر شهری استانداری ناکامی مدیریت پسماند در مازندران را عدم فرهنگ سازی دانست و افزود : بدون همکاری مردم در کاهش تولید پسماند و تفکیک زباله امکان مدیریت ایجاد نمی شود.
براساس آمار هم اکنون روزانه سه هزارتن زباله در مازندران تولید می شود که کمتر از۱۰ درصد از این زباله ها فراوری می شود و مابقی در مناطق مختلف استان در حاشیه جنگل هیرکانی دفن می شود.
نظر شما