به گزارش روابط عمومی استانداری خراسان جنوبی، حمید ملانوری روز یکشنبه در نشست بررسی راهکارهای اجرای طرح شهید حاج قاسم سلیمانی (طرح محله محور مبارزه با کرونا با همکاری دانشگاه علوم پزشکی و بسیج) افزود: در این طرح نیروهای بسیجی همراه با کارشناسان حوزه بهداشت و درمان به اجرای پروژه قرنطینه معکوس اقدام میکنند.
وی اظهار داشت: این کار با هدف دور کردن این افراد از محیطهای آسیبزا و حفظ سلامتی آنها است.
استاندار خراسان جنوبی با اشاره به آمار دانشگاه علوم پزشکی مبنی بر اینکه ۸۲ درصد فوتیهای ناشی از کرونا، بیماران با بیش از ۶۰ سال سن بودهاند تصریح کرد: در طرح محله محور با مراجعه به افراد سالمند و تامین نیازهای اولیه آنها، میزان مراجعه به بیرون از منزل کاهش مییابد.
وی گفت: طرح شهید حاج قاسم سلیمانی طرحی خانه محور و محله محور است که از مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا بوده و در کل کشور اجرا میشود.
ملانوری تاکید کرد: در قالب این طرح به خانوادهها تفهیم میشود که مقابله با بیماری و مدیریت برای پیشگیری از ابتلا را باید از محیط خانه شروع کنند.
وی اظهار داشت: اجرای موفق این طرح نیازمند هماهنگی و همکاری حوزههای مختلف است.
استاندار خراسان جنوبی متذکر شد: این طرح که در ستاد ملی پایهگذاری شده است باید با توجه به شرایط استان بومی شود.
وی گفت: در طرح اولیه ابهاماتی وجود دارد و حتی ممکن است در روند اجرای آن نیز با موانعی برخورد کنیم که همه آنها به مرور قابل پیگیری و حل است.
وی ادامه داد: با شروع کار و پیشرفت آن، نیازهایی نیز محرز خواهند شد که همه را احصا کرده و در سطح ملی پیگیری خواهیم کرد.
استاندار خراسان جنوبی همزمانی اجرای این طرح با هفته بسیج را به فال نیک گرفت و گفت: فلسفه شکلگیری بسیج به عنوان نهادی ارزشمند، پیشبرد اهداف نظام مقدس جمهوری اسلامی بوده و در همین راستا هم اقدامات خوبی صورت گرفته است.
ملانوری افزود: حضور فعال در سالهای دفاع مقدس، کمک رسانی در سوانح و حوادث و فرهنگ سازی از اقدامات مؤثر بسیج از ابتدای پیروزی انقلاب تاکنون بوده است.
وی تصریح کرد: در این بازه زمانی هم مهمترین نیاز، مهار کروناست که در این زمینه نیز بسیج از همان ابتدای کار وارد میدان شده و همراهی کرده است.
ملانوری گفت: طرح محله محور مبارزه با بیماری کرونا یا همان طرح شهید حاج قاسم سلیمانی نیز با کمک و مساعدت بسیج، نتایج خوبی به همراه خواهد داشت.
استاندار خراسان جنوبی اظهار داشت: برای اجرای این طرح اتاقهای عملیات در مرکز استان و در شهرستانها راهاندازی میشود.
ملانوری گفت: اطلاع رسانی برای ارتباط تلفنی مردم با سامانه ۴۰۳۰ و پایش اولیه باید به صورت همزمان انجام شود تا مثل اوایل شیوع کرونا، بیماریابیها به شکل گستردهتر اتفاق بیفتد.
وی تاکید کرد: کنترل و پایش هوشمند بیماران نیز از دیگر گامهای این طرح است.
در ابتدای این نشست که با حضور معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار، رییس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، فرمانده سپاه انصارالرضا (ع) خراسان جنوبی و جمعی از مسوولان برگزار شد، گزارشهایی درخصوص برنامهریزیهای صورت گرفته برای تحقق طرح شهید سلیمانی ارایه شد.
اجرای طرح جامع مدیریت هوشمند محدودیتها متناسب با وضعیت و روند بیماری در شهرهای کشور مصوب ستاد ملی مقابله با کرونا از روز شنبه اول آذر ماه آغاز شد و همزمان طرح محله محور مبارزه با بیماری کرونا نیز در سراسر کشور اجرا میشود.
به منظور مدیریت و کنترل اپیدمی کرونا به شیوه محله و خانواده محور با استفاده از ظرفیت "برنامه هر خانه یک پایگاه سلامت" دستورالعمل گام چهارم بسیج ملی با عنوان "طرح شهید حاج قاسم سلیمانی" به امضای وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و رییس سازمان بسیج مستضعفین رسید.
در متن این ابلاغیه خطاب به استانداران، فرماندهان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در استانها همچنین رؤسای دانشگاههای علوم پزشکی آمده است: "لطفاً دستور فرمایید سازماندهی، برنامه ریزی و اجرا در سطح استانی/ دانشگاهی و سطح شهرستان مطابق دستورالعمل انجام گرفته و با شکلگیری کمیتههای عملیاتی و تیمهای اجرایی (مراقبتی، حمایتی و نظارتی) فعالیتهای محله محور و خانواده محور با همکاری فعال دانشگاه/ دانشکدههای علوم پزشکی، سازمان بسیج مستضعفین، جمعیت هلال احمر، شهرداری و سایر سازمانها و نهادها به سرعت عملیاتی شود.
براساس این ابلاغیه پایش مستمر اقدامات مبتنی بر شاخصهای ارسالی با محوریت کمیته پایش و نظارت انجام و گزارش هفتگی تدوین و ارسال میشود.
نظر شما