اقبال عباسی روز سهشنبه در گفت و گوی اختصاصی با ایرنا خاطر نشان کرد: این مجتمع به مدت چندماه به صورت آزمایشی فعال شده است و روز پنجشنبه با حضور رییس جمهوری و اعضای هیات دولت و وزیران مربوطه از طریق ارتباط ویدئو کنفرانس به صورت رسمی افتتاح میشود.
به گزارش ایرنا، شرکت پتروشیمی لردگان یکی از شرکتهای تابعه گروه پتروشیمی سرمایهگذاری ایرانیان است که در زمینی به مساحت ۱۰۰ هکتار در منطقه فلارد در فاصله ۵۵ کیلومتری لردگان احداث و تجهیز شده است.
تولید این مجتمع اُوره و آمونیاک خواهد بود و ظرفیت تولید سالانه آن بیش از یک میلیون تن اُوره و ۷۰۰ هزار تن آمونیاک است که بخش عمدهای از آمونیاک تولیدی برای تولید اُوره در داخل مجتمع مصرف می شود و ۷۴ هزار تن به صورت مازاد برای عرضه مستقیم به بازار در نظر گرفته شده است.
عملیات اجرایی مجتمع پتروشیمی لردگان از سال ۱۳۸۷ آغاز شد و اکنون پس از تحمل سالها تحریم و فشارهای اقتصادی در آستانه افتتاح رسمی قرار دارد.
این مجتمع به سبب دسترسی مناسب به منابع آب و گاز و نزدیکی به سه خط لوله گاز کشور و دارای بودن زمین و موقعیت مناسب از نظر تسطیح و انجام امور زیربنایی از موقعیت مکانی مطلوبی برخوردار است.
اقبال عباسی روز سهشنبه در گفتوگوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا با اشاره به تاثیرات این مجتمع در تحول و پویایی اقتصادی این استان افزود: اگر چه عملیات اجرایی طرح پتروشیمی لردگان از سال ۸۷ آغاز شد اما بیشتر اقدامات اساسی این طرح طی سه سال اخیر و در شرایط سخت تحریم و در یک سال اخیر تحت شرایط سخت شیوع کرونا انجام گرفت که این موضوع موجب افتخار و بالندگی ایران اسلامی است.
وی طرح پتروشیمی لردگان را از مهمترین و بزرگترین طرحهای اقتصادی این استان و در سطح ملی برشمرد و گفت: در شرایطی این مجتمع آماده بهرهبرداری شده است که با تنگناهای بیشماری در حوزههای مختلف از جمله تامین مواد اولیه و ماشینآلات، تبادلات بانکی، بهرهگیری از تخصص کارشناسان خارجی و مشکلات گمرکی مواجه بودیم اما با تلاش بسیار و اتکای به توان داخلی و پشت سر گذاشتن این مشکلات امروز شاهد تکمیل و به سرانجام رسیدن چنین پروژه بزرگ و مهمی در استان هستیم.
عباسی با بیان اینکه برای بهرهبرداری از طرح پتروشیمی لردگان ۱۱ هزار میلیارد ریال و ۷۵۰ میلیون یورو هزینه شده است، تصریح کرد: این مجتمع با ظرفیت تولید روزانه ۲ هزار و ۵۰ تن آمونیاک و سه هزار و ۲۵۰ تن اوره هم جوابگوی نیاز داخل است و هم بخشی از آن صادر میشود.
به گفته استاندار چهارمحال و بختیاری اشتغالزایی مستقیم برای نیروی کار بومی، ایجاد صنایع پایین دستی، رونق حمل و نقل، تقویت شرکتهای باربری، توسعه صادرات و ایجاد اشتغال غیرمستقیم از دیگر دستاوردهای پتروشیمی لردگان در این استان به شمار میرود.
عباسی تصریح کرد: در طول اجرای طرح پتروشیمی لردگان در حدود یک هزار نفر از نیروهای بومی منطقه مشغول به کار شدند و پس از تکمیل و بهرهبرداری نیز سهم قابل توجهی از اشتغال مجتمع برای نیروهای استان در نظر گرفته شده است که در کنار ایجاد اشتغال غیرمستقیم به ویژه در حوزه حمل و نقل تحول بزرگی را در حوزه اشتغال استان شاهد خواهیم بود.
وی افزود: ۵۳.۶ درصد سهم این مجتمع متعلق به گروه پتروشیمی سرمایهگذاری ایرانیان و ۳۹ درصد متعلق به ۷۸ هزار سهامدار حقیقی است و مهندسی همپا و شرکتهای وابسته حدود سه درصد، صنایع پتروشیمی خلیج فارس ۱.۱۵ درصد و صندوق سرمایهگذاری خلیج فارس ۲.۲۵ درصد در این مجتمع مشارکت دارند و یک درصد هم متعلق به سایر سرمایهگذاران است.
شهرستان لردگان در ۱۶۰کیلومتری مرکز چهارمحال و بختیاری قرار دارد.
نظر شما