مجتبی ساکی روز سه شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: از مجموع یک هزار و ۲۸۰ مدرسه ساخته شده در مناطق روستایی استان همدان، یک هزار و ۷۱ روستای معادل بیش از ۹۱ درصد دارای اینترنت رایگان هستند.
وی اظهار داشت: با اجرای طرح مربوط به فراهم کردن زیرساخت های اینترنتی برای تحصیل دانش آموزان روستایی، در هر مدرسه یک مودم رایگان به همراه ترافیک اینترنت ماهانه ۳۰ گیگا بایت نصب شده است.
ساکی با اشاره به انتشار تصاویری در شبکه های اجتماعی مبنی بر مشکلات دانشآموزان روستای «چالهکند» برای شرکت در کلاسهای آموزش مجازی، عنوان کرد: در این روستا نزدیک به ۱۰۰ خانواده زندگی میکنند و پوشش اصلی اینترنت آن باکیفیت شبکه نسل ۲ (۲G) از طریق آنتن همراه اول تامین میشود.
وی با تاکید بر اینکه این روستا هیچ مشکلی در زمینه اینترنت ندارد، ادامه داد: با این وجود در بیشتر نقاط این روستا اینترنت نسل ۳ (۳G) اوپراتورهای همراه اول و ایرانسل در دسترس اهالی قرار دارد.
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان همدان در رابطه با نبود تجهیزات تلفن ثابت در این روستا افزود، گفت: این روستا همانند ۴۰۰ روستای دیگر استان همدان زیر پوشش شبکه تلفن ثابت از طریق برقراری ارتباط بی سیم (Wireless Local Loop) قرار گرفته و در آن امکان استفاده از اینترنت ای.دی.اس.ال نیز وجود ندارد.
وی با اشاره به اینکه این روستا در سه کیلومتری روستای گردشگری علیصدر قرار دارد، افزود: موقعیت جغرافیایی و قرار گرفتن روستای چالهکند در محیطی گود، اجازه نمیدهد مردم این روستا از امکانات اینترنت نسل چهار روستای علیصدر استفاده کنند.
ساکی عنوان کرد: با این وجود بر اساس انجام بررسی و تست های اینترنت درایو، هنوز هم اینترنت این روستا، از بسیاری روستاهای دیگر استان پر سرعت تر است.
وی با اشاره به اینکه ۱۱۰ روستای همدان مشکل اینترنت دارند، بیان کرد: با اقدامات انجام شده و رفع محدودیتها، تجهیزات زیرساختی مناسب برای برقراری اینترنت پرسرعت بر اساس اولویت جمعیت روستا، در این مناطق تامین و راه اندازی می شود.
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان همدان تصریح کرد: مردادماه امسال مودم و اینترنت رایگان با ترافیک ماهانه ۳۰ گیگا بایت و سرعت ۲ مگا بیت در ثانیه توسط شرکت هایوب برای دبستان عسگریه روستای چاله کند نصب شده است.
ساکی اظهار داشت: در حال حاضر در استان همدان، همراه اول ۷۱۰ جایگاه، ایرانسل ۳۰۰ جایگاه و رایتل ۴۵ جایگاه تجهیزات تلفن و اینترنت همراه را نصب و راه اندازی کردهاند.
وی عنوان کرد: همدان از لحاظ امکانات، فیبرنوری و زیرساختهای مخابراتی، در رده استانهای برتر کشور قرار دارد.
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان همدان با اشاره به اینکه مشکل اینترنت ۱۱۰ روستای استان نیز به زودی برطرف میشود، گفت: دکلهای مخابراتی برای نصب تجهیزات اینترنت این روستاها، در ۱۰۰ جایگاه نصب شده و در صورت فراهم شدن شرایط، بهروزترین تجهیزات مخابراتی برای این مناطق نصب و راه اندازی میشود.
نظر شما