نرگس عسگری روز چهارشنبه به مناسبت هفته معلول با شعار"ساخت جهانی بهتر پس از کرونا برای افراد دارای معلولیت (فراگیر، دسترسی پذیر و پایدار)" در نشست با خبرنگاران در پاسخ به خبرنگار ایرنا در خصوص ایجاد اشتغال برای مددجویان افزود: تعهد اشتغال بهزیستی استان در سالجاری یکهزار و ۳۵۹ اشتغال بود که برای این میزان اشتغال ۵۰۰ میلیارد ریال اعتبار پیشبینی شده است.
وی با اشاره به تخصیص ۴۲۰ میلیارد ریالی اعتبار اشتغال سالجاری گفت: تاکنون یکهزار و ۱۰۰ فرصت شغلی در قالب سه درصد سهمیه اشتغال دستگاههای اجرای، اشتغال در کارگاه و واحدهای تولیدی و یا خوداشتغالی برای مددجویان فراهم شده است.
به گفته وی، تعهد اشتغال سالگذشته بهزیستی یکهزار و ۸۱۲ اشغال برای جامعه هدف ایجاد شد که نسبت به تعهد اشتغال ۱۴۱ درصد افزایش داشت.
عسگری، پرداخت تسهیلات ارزان قیمت به کارفرمایانی که مددجویان زیرپوشش این نهاد را به کارگیری کنند و همچنین پرداخت حق بیمه مددجو تا چند سال را از مهمترین طرحهای حمایتی از کارفرمایان برای ایجاد اشتغال جامعه هدف عنوان کرد.
برخی قوانین حمایت از معلولان از سوی دستگاهها اجرا نمیشود
عسگری با اشاره به تصویب قانون حمایت از معلولان گفت:برخی از مواد این قانون از سوی مسئولان دستگاههای اجرایی در استان به طور کامل اجرا نمیشود.
وی به اجرای ماده ۲۸ قانون حمایت از معلولان در خصوص کاهش ساعت کار معلولان با درصد معولیت شدید اشاره کرد و گفت: براساس این قانوق شاغلان با درصد معلولیت شدید باید ۱۰ ساعت کمتر باشد که این قانون از سوی برخی مدیران و مسوولان نادیده گرفته میشود.
مدیرکل بهزیستی چهارمحال و بختیاری، به قانون کاهش ساعت کاری زنان و مادرانی که همسر یا فرزند معلول دارند نیز اشاره کرد و گفت: در این قانون، این افراد باید روزانه یک ساعت کمتر از مابقی کارمندان در محل کار حاضر باشند که این قانون نیز اجرایی نمیشود.
وی با اشاره به اینکه ۳۲ هزارو۶۸۳ معلول در استان با معلولیت شدید، خفیف و متوسط شناسایی شده است، گفت: از این تعداد ۱۳ هزار و ۵۵۲ نفر مستمری بگیر دائم سازمان بهزیستی هستند.
مشاوره ژنتیک به صورت رایگان ارائه میشود
مدیرکل بهزیستی چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه درصدی از معلولیتها ناشی از ژنتیک است، گفت: ارائه مشاوره ژنتیک و همچنین آزمایشهای ژنتیک برای خانوادههای که دارای فرد معلول هستند و یا فامیل هستند به صورت رایگان ارائه میشود.
وی اظهارداشت: امسال به منظور شناسایی و بررسی علت معلولیتها در استان از افرادی که برای پذیرش جدید به مراکز پذیرش مراجعه میکنند علت و نوع معلولیت را مشخص میکنند تا میزان معلولیت از طریق ژنتیک و یا حواث و سوانح مشخص شود.
به گفته وی، امسال ۱۰ درصد مراجعهکنندگان برای تشکیل پرونده معلولیت در بهزیستی به دلیل مشکلات ژنتیکی به معلولیت دچار شدند.
عسگری اظهار داشت: با اجرای طرحهای آزمایشگاهی و غربالگری پیش از بارداری و یا حین بارداری برخی معلولیتهای تشخیص داده میشود و براساس تشخیص پزشک مجوز سقط درمانی و یا انجام مراحل درمان صادر می شود .
وی با اشاره به اینکه ۳۰درصد معابر عمومی استان مناسب سازی شده است، گفت: با توجه به اینکه معلولیت در بین افراد مختلف متفاوت است و باید مناسب سازی براساسی باشد که بتوان تمام نیاز این اقشار را پوشش دهد.
هیچ فوتی ناشی از کرونا در بین مددجویان در مراز شبانه روزی ثبت نشده است
مدیرکل بهزیستی چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه با شیوع ویروس کرونا فعالیت مراکز روزانه بهزیستی تعطیل شده است، گفت: تاکنون هیچ فوتی ناشی از ویروس کرونا در مراکز شبانهروزی این سازمان گزارش نشده است.
وی گفت: تعداد کمی از افراد که در مراکز شبانهروزی نگهداری میشوند به کرونا مبتلا شدند و به صورت قرنطینه در مرکز نگهداری شدند و هیچ کدام از آنها به بیمارستان ارجاع داده نشدند.
به گفته وی،پذیرش افراد جدید در مراکز نگهداری شبانهروزی معلولان و سالمندان کم شده و در تعداد محدودی که پذیرش شدند نیز به مدت ۲ هفته قرنطینه شدند.
عسگری به توزیع بیش از پنج هزار بسته معیشتی به جامعه هدف بهزیستی و همچنین پرداخت پنج میلیون ریال کمک هزینه خرید وسایل بهداشتی برای مددجویان زیر پوشش بهزیستی، ضدعفونی کردن مراکز زیرپوشش بهزیستی را به عنوان طرحهای اجراشده در این ایام اشاره کرد.
وی افزود: مردم استان در اجرای طرح ایران همدل بیش از ۶ میلیارد و۲۳۰ میلیون ریال و پازل همدلی بیش از ۶۵۰ میلیون ریال کمک کردند.
مدیرکل بهزیستی چهارمحال و بختیاری گفت: از سوی سازمان بهزیستی در این ایام ۶ میلیارد و ۲۵۰ میلیون ریال اعتبار به بهزیستی استان داده شد که بین مددجویان و افراد آسیب دیده توزیع کند.
به گزارش ایرنا، ۱۳ تا ۱۹ آذرماه به عنوان هفته معلولان نامگذاری شده است
نظر شما