به گزارش ایرنا مدیرکل زندانها و اقدامات تأمینی و تربیتی خراسان شمالی در این آیین گفت: برخی از زندانیان به دلیل یک حادثه و یک اشتباه، محکوم به چندین سال حبس می شوند که این مددجویان پس از سالها تحمل حبس پشیمان و به نوعی متنبه می شوند.
عبدالرحیم گرجی افزود: خانواده های زندانیان دچار آسیب های اجتماعی می شوند و هم اینک تلاش می کنیم تا با کمک خیران این مددجویان را به آغوش خانواده بازگردانیم.
وی بر لزوم اقدامات تربیتی و اصلاحی در زندان ها اشاره کرد و اظهار داشت: در این خصوص این اداره برنامه های متنوعی را اجرا کرده که بسیار هم موثر بوده است و میزان بازگشت به زندان مددجویان آموزش دیده در برنامههای اصلاح و تربیت به ۲ تا سه درصد رسیده که این نرخ در بقیه زندانیان ۱۵ درصد است.
گرجی در بخش دیگری از سخنانش در خصوص قدیمیترین زندانی استان با ۲۳ سال تحمل حبس، گفت: در راستای اجرای سیاستهای کلی قضایی و کاهش جمعیت کیفری و با هدف پیگیری طرح پایش و غربالگری در زندانها با حضور در زندان بجنورد، با قدیمی ترین زندانی استان دیدار و گفت و گو داشتهایم که هم اینک برای آزادی وی تلاش میکنیم.
وی افزود: این فرد قبل از زندانی شدن برای کار به تهران سفر کرده بود که در محل کار به دلایلی با یکی از همکارانش درگیر شده و این حادثه به قتل وی شده بود، این مددجو قاچاقچی مواد مخدر و یا سارق نیست بلکه در سن جوانی از شهر خود برای کار مهاجرت کرده، اما متاسفانه درگیر یک حادثه و قتل ناخواسته شده است.
مدیرکل زندانها و اقدامات تأمینی و تربیتی خراسان شمالی با بیان اینکه این مددجوی زندانی متأهل و دارای یک فرزند است، افزود: این مددجوی زندانی هم اینک در زندان بجنورد سرگرم فعالیت در زمینه تولید صنایع دستی است و در کارهای فرهنگی نیز مشارکت موثری دارد.
گرجی گفت: این گلریزان برای قدیمی ترین فرد زندانی در استان و همچنین آزادی تعدادی زن زندانی گرفته شده است که برای آزادی آنان به ۲ میلیارد و ۶۷۰ میلیون ریال مشارکت نیاز است.
وی افزود: برای آزادی قدیمی ترین زندانی بجنورد یک میلیارد و ۳۵۰ میلیون نیاز است و مابقی این مبلغ نیز برای آزادی زنان زندانی هزینه خواهد شد.
فرماندار بجنورد نیز در این آیین بر آزادی زنان از زندان ها تاکید کرد و گفت: حضور زنان در زندان به عنوان بانوان خانواده، میتواند وقوع آسیب های اجتماعی را افزایش داده و تلاش همه ما بر این است که با آزادی زندانیان زن، آسیبها را کاهش دهیم.
غلامرضا عوض زاده افزود: بعضاً کودکان زیر ۲ سال نیز به همراه زنان زندانی در زندان ها به سر میبرند که این وضعیت بسیار ناراحت کننده و غیرقابل پذیرش است.
این آیین با همکاری و مشارکت انجمن حمایت از آزادی زندانیان، فرمانداری بجنورد و اداره کل زندان ها و اقدامات تامینی و تربیتی خراسان شمالی، با رعایت پروتکلهای بهداشتی در سالن شهید ماژانی فرمانداری بجنورد برگزار شد.
هم اینک حدود هزار و ۴۰۰ مددجو در زندانهای خراسان شمالی تحمل حبس میکنند که ۳ درصد آنان را زنان تشکیل میدهند.
در هر یک از شهرستانهای بجنورد، شیروان و اسفراین یک زندان وجود دارد و یک کانون اصلاح و تربیت و یک بازداشتگاه نیز در بجنورد دایر است.
نظر شما