۹ آذر ۱۳۹۹، ۱۸:۰۲
کد خبرنگار: 907
کد خبر: 84128192
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

قدیمی‌ترین زندانی خراسان شمالی در انتظار کمک خیران است

بجنورد-ایرنا- مدیرکل زندان‌ها و اقدامات تامینی و تربیتی خراسان شمالی گفت: قدیمی‌ترین زندانی استان با ۲۳ سال تحمل حبس هم‌ اینک در انتظار کمک خیران برای آزادی است.

عبدالرحیم گرجی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در راستای اجرای سیاست‌های کلی قضائی و کاهش جمعیت کیفری و با هدف پیگیری طرح پایش و غربالگری در زندان‌ها با حضور در زندان بجنورد با قدیمی ترین زندانی استان دیدار و گفت و گو داشته‌ایم که برای آزادی آن هم اینک تلاش می‌کنیم.

وی افزود: مددجو «ح. ج» که به جرم قتل به مدت ۲۳ سال از سال ۷۶ تاکنون در زندان‌های تهران، دماوند و بجنورد تحمل حبس می‌کند درخواست کمک از مسوولان قضائی و زندان‌ها کرده تا با کمک خیران و مساعدت قضائی و اخذ رضایت از اولیای دم به آغوش گرم خانواده برگردد.

وی افزود: این فرد که ساکن اسفراین است قبل از زندانی شدن برای کار به تهران سفر کرده بود که در محل کار با یکی از همکارانش به دلایلی درگیر می‌شود که وی در این حادثه به قتل می‌رسد.

مدیرکل زندان‌ها و اقدامات تامینی و تربیتی خراسان شمالی گفت: این مددجوی زندانی متاهل و یک فرزند دارد.

وی اظهار داشت: اولیای دم درخواست قصاص نداشته‌اند اما مبلغ زیادی برای رضایت بیان کرده بودند که این مددجو نیز توان پرداخت آن را نداشت اما در این اواخر آنان با پرداخت دیه یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون ریالی راضی شده‌اند.

وی گفت: این فرد زندانی هم اینک در زندان بجنورد مشغول فعالیت در رشته صنایع دستی است و بسیار در کارهای فرهنگی مشارکت می‌کند.

مدیرکل زندان‌ها و اقدامات تامینی و تربیتی خراسان شمالی با بیان اینکه زندانیانی که از اصلاح رفتار و ندامت آنان از جرم، اطمینان حاصل شده و لیاقت و شایستگی حضور مجدد در جامعه را دارند با استفاده از ارفاقات قضائی زمینه بازگشت آنها به اجتماع و کانون خانواده میسر می‌شود اظهار داشت: افرادی که شایسته رافت اسلامی و قضائی هستند، با مراقبت‌های لازم به جامعه و کانون خانواده باز گردانده می‌شوند.

گرجی همچنین در تشریح اهداف طرح پایش و غربالگری قضائی در زندان‌ها گفت: اجرای هدفمند اولویت کاهش جمعیت کیفری در زندان‌ها بر مبنای دستورالعمل جامع امنیت قضائی در کشور، بهره گیری از تاسیسات حقوقی و ظرفیت‌های قانونی در اعمال مجازات‌های جایگزین حبس، استفاده از ظرفیت‌های اجتماعی و مدنی مرتبط با جرایم پایه به ویژه در حوزه محکومیت‌های مالی جزئی و دعاوی خانواده و حل مشکلات قضائی زندانیان از مهم‌ترین اهداف این طرح است.

وی افزود: این طرح موجبات تقلیل در میزان محکومیت و آزادی زندانیان بیمار و ناتوان در تحمل حبس، جرایم غیرعمدی و یا افرادی که در موعد قانونی در مورد پرونده آنان تصمیم گیری نشده، دعاوی خانوادگی و زندانیانی که رضایت شاکی آنان اخذ شده را به همراه خواهد داشت.

امسال ۱۶۷ زندانی جرایم غیرعمد با ۲۲۵ میلیارد ریال بدهی از زندان‌های این استان آزاد شدند اما هم اینک ۷۳ زندانی جرایم غیرعمد مجموعاً با ۷۰ میلیارد ریال بدهی در زندان‌های استان تحمل حبس می‌کنند که تلاش می‌کنیم به کانون گرم خانواده بازگردانده شوند.

هم اینک حدود هزار و ۴۰۰ مددجو در زندان‌های خراسان شمالی تحمل حبس می‌کنند که ۳ درصد آنان را زنان تشکیل می‌دهند.

در هر یک از شهرستان‌های بجنورد، شیروان و اسفراین یک زندان وجود دارد و یک کانون اصلاح و تربیت و یک بازداشتگاه نیز در بجنورد دایر است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha