به گزارش سه شنبه ایرنا، شاخص جهانی عملکرد محیط زیست در سال ۲۰۲۰ منتشر شد و امسال نیز همانند سال میلادی پیش، عملکرد محیط زیستی هیچ کشوری در تطابق کامل با معیارهای پیمان آب و هوایی پاریس نبوده و در نتیجه رتبههای اول تا سوم این شاخص کماکان خالی هستند.
یکصد کارشناس عملکرد محیط زیستی، ۵۸ کشور و اتحادیه اروپا را که مسئول انتشار ۹۰ درصد گاز دی اکسی کربن هستند، بررسی کرده و اعلام کردند که تلاش این کشورها ناکافی است.
کشورهای این فهرست بر اساس سرانه انرژی مصرفی و راهبردهای اتخاذ شده برای کاهش آن، درصد انرژیهای تجدیدپذیر در سبد انرژی، روند افزایش انرژیهای پاک و عملکرد سیاستگذاران در اجرای توافق پاریس در داخل و خارج رده بندی شدهاند.
پرفسور نیکلاس هونه (Niklas Höhne) از اعضای موسسه نیو کلایمت گفت: تقریباً در تمامی حوزهها شاهد پیشرفت تدریجی هستیم ولی این روند بسیار کند بوده و پاسخگوی اضطرار لازم برای حفظ سیارهمان نیست.
وی افزود: آنچه که بارز است، بهبود چشمگیر اتحادیه اروپا است که تلاش میکند سیاستهای درازمدت خود را پیش برده و هدف کوتاه مدت آن همراه ساختن دیگر کشورهاست.
اتحادیه اروپا به نسبت عملکرد سال گذشته خود ۶ پله صعود کرده و با حضور در رتبه ۱۶ در جمع کشورهایی قرار گرفته که عملکرد محیط زیستی آنها خوب بوده است.
اکنون اتحادیه اروپا از چین که در رتبه میانی ۳۳ بوده و آمریکا که مانند سال پیش با رتبه ۶۱ در قعر جدول است، فاصله فراوانی دارد. کشور نفتخیز عربستان سعودی نیز مانند سال ۲۰۱۹ در رتبه ۶۰ جدول جا دارد.
سوئد برای چهارمین سال پیاپی بهترین کشور از دید این شاخص بوده است. با این وجود عملکرد این کشور اسکاندیناوی آن چنان نبوده که در رتبههای اول تا سوم قرار گیرد و هنوز هم برای دستیابی به اهداف آب و هوایی پیمان پاریس باید اقدامهای بیشتری انجام دهد.
پس از سوئد کشورهای انگلیس، دانمارک، مراکش، نروژ، شیلی، هند، فنلاند، مالت، لتونی، سوییس، لیتوانی و پرتغال قرار دارند.
عملکرد فاجعهبار آمریکا در شرایطی مطرح میشود که این کشور ۱۴ آبان پارسال روند خروج از توافق آب و هوایی پاریس را آغاز کرد و بیش از یک ماه پیش در میانه شمارش آرا انتخابات ۲۰۲۰ ریاست جمهوری، خروج خود را به طور رسمی از این توافق بزرگ که دونالد ترامپ رئیسجمهوری این کشور وعده خروج از آن را در انتخابات سال ۲۰۱۶ داده بود، اعلام کرد.
توافق آب و هوایی پاریس که با نام «پیمان پاریس» نیز شناخته میشود، ذیل چارچوب پیماننامه سازمان ملل متحد در تغییر اقلیم (UNFCCC) در رابطه با کاستن انتشار گازهای گلخانهای، سازگاری و امور مالی است که از سوی نمایندگان ۱۹۷ کشور در اجلاس تغییر اقلیم ۲۰۱۵ سازمان ملل متحد در پاریس مذاکره و ۱۲ دسامبر ۲۰۱۵ با اجماع تصویب شد.
جو بایدن نامزد پیروز انتخابات آمریکا بر بازگشت سریع واشنگتن به پیمان پاریس تأکید کرده است.
نظر شما