۲۰ آذر ۱۳۹۹، ۸:۰۰
کد خبرنگار: 2091
کد خبر: 84140663
T T
۱ نفر

برچسب‌ها

شهر سمنان گام به گام تا توسعه و پیشرفت

۲۰ آذر ۱۳۹۹، ۸:۰۰
کد خبر: 84140663
شهر سمنان گام به گام تا توسعه و پیشرفت

سمنان- ایرنا- ارتقای امنیت شهری، کنترل ترافیک و کاهش تصادف‌ها، توجه به بازآفرینی شهری، توسعه بوستان‌های شهر، و تمرکز بر نشاط آفرینی با ترویج فرهنگ ورزش همگانی، از شاخص‌هایی است که عملکرد شهرداری سمنان در آن قابل توجه است و تحول چشمگیری محسوب می‌شود.

به گزارش ایرنا، شهر سمنان با جمعیت حدود ۲۰۰ هزار نفر در جنوب رشته کوه البرز و شمال دشت کویر، در فاصله ۲۱۶ کیلومتری تهران و در مسیر تهران به مشهد قرار دارد.
از ۲ هزار و ۹۵۰ هکتار محدوده شهر سمنان ۴۵۰ هکتار بافت فرسوده است که ۲۵۰ هکتار بافت تاریخی شامل بناهای تاریخی است و ۴۳ هکتار بافت ویژه شامل مسجد امام(ره)، مسجد جامع، امامزاده یحیی(ع)، راسته بازار و بازار شیخ علاءالدوله محسوب می شود.
شهر سمنان به دلیل نظام منحصر به فرد تقسیم آب و برخورداری از ۶ استخر در ادامه مسیر تقسیم آب، به عنوان نگین سبز در کویر به شمار می‌رود و به آن لقب «سمنان شهری در باغ» را نسبت داده‌اند و شهرداری سمنان نیز با برنامه‌های کارشناسی و مدون به دنبال مرمت این تاریخ در خطر ویرانی برای توسعه گردشگری و نشاط آفرینی در شهر است.
شهرداری سمنان با توجه به ایجاد فضای سبز و توجه به ورزش همگانی و توسعه و افزایش شمار بوستان‌ها و مراکز تفریحی توانسته با عملکرد قابل قبول نشان نامزدی شهر فعال را از آن خود کند.
طرح ملی شهر فعال از جمله طرح‌های ملی فدراسیون ورزش‌های همگانی است که با هدف توسعه سیستم‌های فعال و استفاده از ظرفیت شهرداری‌ها در توسعه ورزش همگانی طراحی شده است.
در اعطای نامزدی شهر فعال وضع موجود شهرها در زمینه طراحی فضای شهر برای مناسب‌سازی در پنج حوزه شهر دوستدار ورزش، تناسب‌اندام و آمادگی‌جسمانی، بازی، پیاده‌روی و دوچرخه سواری پایش و بررسی می‌شود، ایجاد و تقویت مجموعه‌های گردشگری با استفاده از ظرفیت استخرهای ۶ ‌گانه شهر سمنان در کنار مرمت باغ‌راه‌ها از دیگر برنامه‌های در دستور کار برای توسعه ورزش همگانی و پیاده‌روی است.


خبرگزاری جمهوری اسلامی(ایرنا) استان سمنان  گفت و گوی تفصیلی با شهردار سمنان در سه بخش شامل «حوزه شهری، شهرسازی و عمران»، «حوزه فرهنگی و اجتماعی» و «سئوالات شهروندان» انجام داد که این بخش ها به صورت جداگانه منتشر می شود.
بخش سوم این مصاحبه به حوزه سئوالات شهروندان اختصاص داشت و سید محمد ناظم رضوی شهردار سمنان در پاسخ به یکی از سوالات شهروندان در زمینه دوربین‌های پایش تصویری گفت: ۴۱ دوربین پایش تصویر و ثبت تخلف در شهر سمنان به منظور افزایش امنیت تردد و مدیریت ترافیک نصب  است.
وی ابراز داشت: از مجموع ۴۱ دوربین نصب شده، ۳۵ دوربین مربوط به پایش تصویر و ۶ دوربین مربوط به ثبت تخلف سرعت غیر مجاز است.
وی ادامه داد: میدان سعدی، میدان امام خمینی (ره)، میدان کوثر، میدان معلم، میدان امام رضا (ع)، پل شهید شاطری، تقاطع بلوار قائم (عج) و مولوی، بلوار ۱۵ خرداد، بلوار بسیج، بلوار شهید اخلاقی و سه نقطه از بلوار شهید نوروزی، از جمله مناطقی هستند که ۴۱ دوربین برای پایش تصویر و کنترل و کاهش سرعت خودروها در آن نصب شد.
ناظم‌رضوی خاطرنشان کرد: اجرای این طرح می تواند ارتقای امنیت شهری، کاهش تصادف ها و کاهش خطر در نقاط حادثه خیز را به دنبال داشته باشد و باعث روان‌سازی ترافیک، تسهیل در عبور و مرور، و حفظ جان و آرامش شهروندان شود.  
شهردار سمنان گفت: افزایش تعداد دوربین با هدف ارتقای امنیت هر چه بیشتر در شهر با تامین بودجه و همراهی شورای اسلامی شهر و حمایت ویژه فرمانداری با تخصیص بودجه دولتی در دستور کار است.
مساله آسفالت خیابان ها
شهروندان در سوالات خود در مورد وضعیت آسفالت خیابان‌ها گلایه داشتند و شهردار سمنان در این زمینه اظهار داشت: اجرای عملیات حفاری در معابر به آسفالت خیابان آسیب می‌زند و در روزهای اخیر با توجه به تورم و افزایش قیمت قیر، آسفالت کردن خیابان‌ها کار گرانی است، اما شهرداری در تلاش است با اولویت‌بندی آسفالت خیابان‌های این شهر را بازسازی و ترمیم کند.
ناظم‌رضوی تصریح کرد: شهروندان مناطقی که نسبت به آسفالت خیابان‌ محله خود گلایه دارند می‌توانند درخواست خود را به شهرداری اعلام کنند تا بررسی و رفع شود.
وی ادامه داد: ساکنان مسکن مهر و شهرک گلستان شهر سمنان بیشترین درخواست را برای آسفالت خیابان‌ها داشتند.
شهردار سمنان خاطرنشان کرد: آسفالت معابر بافت فرسوده این شهر با تامین قیر در قالب طرح بازآفرینی، ترمیم شد.
استفاده از ظرفیت گردشگری پارک کوهستان
توجه به ظرفیت‌های گردشگری و دریاچه مصنوعی پارک کوهستان در شهرک روزیه از دیگر مطالبه‌های شهروندان بود و شهردار سمنان در این زمینه گفت: دریاچه مصنوعی پارک کوهستان یک ظرفیت و جاذبه خوب گردشگری است که افزایش وسعت این استخر در حال انجام است.
وی ادامه داد: ماشین‌آلات در این استخر با هدف افزایش ۲ برابری وسعت فعلی و نگهداری بیشتر آب مشغول به فعالیت هستند.
وی اضافه کرد: آلاچیق‌هایی در پارک کوهستان ایجاد شده و در حال افزایش است.
ناظم‌رضوی تصریح کرد: شهرداری سمنان برای ایجاد اماکن خدماتی مانند رستوران از سرمایه‌گذاران استقبال می‌کند.
وی بیان کرد: ایجاد اماکن تفریحی، فرهنگی و آبشار در پارک کوهستان در شهرک روزیه سمنان در دستور کار است.
شهردار سمنان یادآور شد: برای رفع مشکل آب در پارک کوهستان ۲ مخزن آب آشامیدنی ایجاد شد و دیگر نگرانی در این زمینه وجود ندارد.
وی ادامه داد: با یکی از شهروندان توافقاتی انجام شده تا چند گونه خانگی به دامنه پارک کوهستان منتقل کند تا بر جذابیت این پارک افزوده شود.

بوستان بانوان شهر سمنان تا پایان امسال افتتاح می‌شود
شهردار سمنان گفت: مجموعه ورزشی بانوان در بوستان سیمرغ با انواع تجهیزات ورزشی در فضایی مخصوص و محصور تا پایان امسال افتتاح می‌شود.
وی بیان کرد: بخش سوارکاری، فوتبال ساحلی، تیراندازی، تیر و کمان و انواع ورزش‌های دیگر در بوستان بانوان تعبیه شده است.
ناظم‌رضوی اظهار داشت: آب‌نما، فضای خدماتی، دستگاه‌های تندرستی، اختصاص سالن بحران به صورت ۲ منظوره برای ورزش‌های سالنی بانوان، بازارچه خوداشتغالی بانوان از جمله بخش‌های مختلف این بوستان است.
شهردار سمنان ادامه داد: نشاط آفرینی و توسعه و ترویج فرهنگ ورزش از رویکردهای اصلی شهرداری سمنان است و برای تحقق این رویکرد شهرداری در حد توان از هیچ تلاشی دریغ نمی‌کند.

مشکل سگ‌های ولگرد در داخل شهر سمنان
برخی شهروندان از حضور سگ‌های ولگرد در بعضی از ساعات شبانه‌روز در داخل‌ شهرها احساس نگرانی و ناامنی داشتند و شهردار در پاسخ به این پرسش گفت: شهر سمنان با مشکل سگ‌های ولگرد مواجه است.
وی ادامه داد: با برهم خوردن چرخه طبیعی(اکوسیستم) زاد و ولد سگ‌های ولگرد زیاد شده اند.
وی بیان کرد: با توجه به خواسته مردم تیم زنده‌گیری سگ‌های ولگرد در شهر بیشتر خواهد شد.
شهردار سمنان ابراز داشت: سد معبر از سوی واحدهای صنفی مطابق با قانون غیرمجاز است و پیگرد قانونی دارد.
وی ادامه داد: ایجاد سد معبر با حقوق شهروندی مغایرت دارد و ضرورت دارد همه به حق و حقوق یکدیگر احترام بگذاریم.
وی بیان کرد: سد معبر اعتراضات زیاد شهروندان سمنانی را به همراه داشته است و گلایه دارند که سد معبر واحدهای صنفی موجب می‌شود آنان، با وجود پیاده‌رو، مجبور به عبور از خیابان‌ شوند.
شهردار سمنان گفت: برای برخورد با سدمعبر در این شهر پیمانکار انتخاب شده و پیمانکار موظف به برخورد با سد معبر است.

شهرداری سمنان حامی سرمایه‌گذاران در باغ‌راه‌ها
ناظم‌رضوی گفت: شهرداری سمنان در کنار بازآفرینی به دنبال بازشناسی شهر در ابعاد مختلف مانند زیست‌محیطی، ذخیره و نگهداشت بیشتر آب در کوچه باغ‌ها به منظور نشاط آفرینی و جذب گردشگر است.
وی بیان کرد: تاکنون هشت باغ‌راه در شهر سمنان مرمت شده و مرمت ۲ باغ‌راه دیگر نیز تا پایان امسال تکمیل می‌شود.
ناظم‌رضوی تصریح کرد:  باغ راه‌ انجیلا در محله جهادیه، میان محله در محله زاوغان، پیش برجم در محله زاوغان، نی‌کیژه در نزدیکی استخر کدیور، سفید پل در محدوده حکیم‌الهی، مهر در استخر ناسار، کندنه در محدوده کدیور و باغ‌راه دیگر در نزدیکی امامزاده اشرف(ع) از جمله باغ‌راه‌های مرمت شده در شهر سمنان است.
وی ادامه داد: شهرداری سمنان از سرمایه‌گذاران در چارچوب ضوابط برای ایجاد امکانات خدماتی و رفاهی در باغ‌راه‌های این شهر حمایت می‌کند و برای آنان مجوز فعالیت صادر خواهد کرد.

تخفیف ۵۰ درصدی عوارض پروانه ساختمانی در بافت فرسوده
شهردار سمنان گفت: محور غربی- شرقی شهر سمنان یعنی از میدان امام حسین(ع) تا میدان استاندارد به سمت جنوب شهر سمنان در منطقه یک قرار می‌گیرد و به عنوان بافت فرسوده شناخته می‌شود و متقاضیان ساخت واحد مسکونی در این منطقه می‌توانند از تخفیف ۵۰ درصدی پرداخت عوارض پروانه ساختمانی بهره‌مند شوند.
وی ادامه داد: در نظر گرفتن تخفیف ۵۰ درصدی پرداخت عوارض پروانه ساختمانی در بافت فرسوده یک قانونی ملی برای تامین مسکن است و در شهر سمنان نیز این طرح به منظور نوسازی، بازآفرینی و کارآمدی بافت شهری مورد توجه است، اما باید در نظر داشت بافت تاریخی جزو بافت فرسوده نیست.
وی بیان کرد: کارآمدی و نوسازی بافت فرسوده، توازن جمعیت در مناطق مختلف شهری و توسعه متوازن را به ارمغان می‌آورد.
وی یادآور شد: فرهنگ‌سازی به منظور آگاهی بخشی به عموم جامعه نسبت به اهمیت و ضرورت نوسازی بافت فرسوده از اهمیت و جایگاه ویژه‌ای برخوردار است که دستگاه‌های اجرایی با همکاری و همیاری رسانه ها می‌توانند به این مهم دست پیدا کنند.
شهردار سمنان گفت: بافت های فرسوده دارای ریشه‌های ارزشمند با غنای فرهنگی، اجتماعی و معماری است و از طرفی به خاطر فرسودگی،  نبود دسترسی مناسب به خدمات شهری و بهداشتی،  مشکلات اجتماعی و امنیتی و آسیب‌پذیری در برابر زلزله، سیل و آتش‌سوزی و نیز تطابق نداشتن با زندگی امروز شهری و شهرسازی مدرن، دارای مشکلاتی هستند که  احیا و نوسازی این بافت‌ها همواره مورد تاکید است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha